steffy89 Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Inainte de a mai pierde timp cu proiectul meu cu STK4048II ,sper ca ma puteti lamuri in legatura cu urmatoarele: 1.Se poate separa masa de alimentare de cea a semnalului,fara a modifica major cablajul? 2.Ce se pune pe intrare si cum se pune, ca sa eviti oscilatiile cauzate de cablul de semnal prea lung? 3.Am vreun avantaj daca folosesc intrare XLR in loc de RCA?Sau acest STK nu face diferente intre intrare balansata si nebalansata? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 1. Da, dar nu e recomandat să-l laşi accidental cu masa intrării în aer. 2. Cablu ecranat şi respecţi schema din pdf dar cu amplificare normală, în jur de x30, mai studiezi şi amplifuri comerciale realizate cu familia 40xx. 3. În nici un caz. Doar intrare normală. Link spre comentariu
steffy89 Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Am vazut ca se pun niste condensatori ceramici pe intrare,de ce valori sunt? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Dacă te referi la filtrul gama din intrare, de obicei, la o impedanţă de circa 50k e format dintr-o rez de 1k şi un cond de 330pF...1nF. În pdf vei găsi 1k şi 470pF la 56k. Se mai foloseşte şi un cond de 100...220pF între cele două intrări. Nu uita de reţeaua RC dintre pinii 8 şi 11, în funcţie de terminaţia integratului. Link spre comentariu
steffy89 Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 (editat) Am terminat pe jumatate proiectul insa am un brum exceptional.Suspectez filtrajul deoarece nu este brum constant...e cam "in suturi" .Probabil nu e suficient,am folosit 2 condensatori Kendeil,cu surub,de 10000 uF recuperati dintr-un subwoofer activ Montarbo. Am sa mai bag inca patru de 10000 uF sa vad daca mai dispare putin din brum...daca nu dispare canibalizez tot proiectul caci nu pot asculta muzica la volum mic,fara sa ma deranjeze brumul Daca il scot din priza,brumul scade enorm si se aude ok pana se descarca condensatorii Editat Ianuarie 17, 2015 de steffy89 Link spre comentariu
steffy89 Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 (editat) Revin cu noutati! Brumul nu este cauzat de filtrajul insuficient....daca scot mufele de semnal,brumul dispare si ce este mai ciudat e ca desi semnalul nu este conectat la amplificator,daca ating mufa,se observa schimbari in amplificator,brumul dispare complet...deci cum vine asta? Din ce vad eu,brumul este de la retea Editat Ianuarie 17, 2015 de steffy89 Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Cablurile din amplificator sunt ecranate corect? Carcasa este legata la masa? Ati incercat sa intoarceti stecherul in priza? Link spre comentariu
steffy89 Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Da,totul este corect,am incercat si chestia cu stecherul,am pus si filtru de retea...nimic...brumul apare cand bag amplificatorul in priza...daca il las un timp sa se incarce condensatorii si pe urma il scot din priza,cat timp functioneaza cu ce e inmagazinat in condensatori,zgomotul este zero...nu brum nu nimic.... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Nu putem ghici dacă nu ne arăţi cablajul folosit, legăturile... şi chiar schema folosită. Ce amplificare ai ales ptr integrat? Link spre comentariu
steffy89 Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Schema este cea din datasheet.Ideea este ca in trecut,am folosit aceeasi schema si acelasi cablaj,fara probleme,singurul lucru schimbat de atunci este PC-ul.Intrigat de ce se intampla am testat si cu alte amplificatoare homemade si de fabrica si se pare ca toate se comporta la fel,avand brum mai mult sau mai putin Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Micşorează amplificarea la circa x30, în pdf e x100. Link spre comentariu
steffy89 Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Ca sa scad la x30 ce valori trebuie sa aiba componentele? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Măreşti rez dinspre masă de la intrarea inversoare, acum e de 560 în schemă, dacă o pui de 1,5...1,8k vei obţine 56/1,5...1,8=37...31. Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 (editat) Asa pateam eu, am rezolvat cu un fir 1,5mm intre carcasa pc, carcasa amplificatoarelor si apoi impamantare separata. Banuiesc (in situatia mea) ori ca am cablul de semnal intre pc si eq de proasta calitate si mai este si lung la vreo 2m, ori ca noul pc are ceva. Cu fostul pc nu pateam chestia asta, dar nici cablul nu era asa lung ...nu-mi dau seama care dintre ele sa fie cauza, ca am facut schimbarea in acelasi timp (si pc si cablu de semnal). Dar de cand am pus firul ala intre carcase, am zgomot de fond zero. La volum mic impamantarea nu se simte ca ar avea influenta, doar la volum maxim daca pun pauza pe melodie si desfac impamantarea apare un mic zgomot de fond. Impamantarea la care am legat firul asta este la distanta mare fata de impamantarea pentru prize (la vreo 25 m distanta) Editat Ianuarie 20, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum