Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STK 4048

Postări Recomandate

Am găsit 4048II la o firmă de componente cu 40 RON / buc, preţ vechi spun ei pentru un lot rămas pe stoc şi aprovizionat din Olanda. Pentru 80 RON / 2 buc parcă m-aş risca să cumpăr... Sincer de 5 ani le ştiu eu în acelaşi loc în magazinul respectiv. Îmi pare rău că nu dispun de mai mult de +/- 40 Vcc, iar incintele sunt 8 ohmi...

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare mia venit astazi comanda la o firma de piese si as vrea sa stiu da ca acest stk este original am sa pun poze cu el.

Din păcate nu e original, e o ''clonă'' ca toate cele de pe piaţă, care simulează aproximativ cu smd-uri schema internă originală.Uite cum arată unul NOS:
Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Din experienta personala, am de facut urmatoarele observatii:

- hibrizii de tip STK sau cu alte indicative trebuie privite ca dispozitive ce trebuie tratate conservativ: luati drept corecta, o putere livrata de max 50-60% din cea declarata de producator, indiferent de cine este acela. Multe din cele originale au circuite de protectie care dispozitivul in zona SOA( safe operating area) si care limiteaza curentul la iesire (cu reducerea dinamicii acustice). Cele care nu au, nu au durata de functionare prea lunga.

- nu mergeti cu alimentari la limita superioara, din contra;

- nu utilizati hibrizii pentru sonorizari, au fost dedicati pentru scopuri "casnice"!

- nu se preteaza la amplificatoare de subwoofer, care solicita excursii mari in tensiune si curent;

- indiferent de tip, componentele externe trebuie sa fie cu tolerante stranse si de calitate f.buna (electroliticii in special)

- unele STK-uri au tot etajul audio, de la potentiometru la difuzor si cele SANYO au si circuite de protectie cu mentinere in zona SOA. Un procent mai mic au nevoie de circuite de protectie externa si sunt CI specializate pentru asta;

- alte STK-uri au amplificatorul de tensiune din fata finalilor. Finalii pot fi tot STK-uri, de obicei cu Darlingtoni (fara protectie ) sau cu discrete.

Daca e bine configurat, un amplificator cu STK-uri poate fi excelent, chiar daca STK-urile NU mai sunt originale ( D-zeu a facut cerul si pamantul, restul e Made in China!)

NU EXAGERATI, NU CERETI MULT si veti ajunge in NIRVANA audiophila cu STK-uri!!!! :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări