mac01 Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 (editat) Va salut. Am mai multe camere video care au mai multe leduri infrarosu arse. Am observat ca ledurile sunt inseriate (cate sapte), au dimensiune normala (5mm) si sunt alimentate la 12v. Seara, ledurie respective se aprindeau foarte putin si ajutau camera sa vada pe timp de noapte. Acum de cand s-au ars nu mai vad nimic noaptea. S-a ars cate un led la fiecare rand. Stiti cumva ce tip de led trebuie sa cumpar si de unde. Imi trebuie cam vreo 50 de buc. Editat Iunie 25, 2014 de mac01 Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 26, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2014 Am sunat la diferite firme care vand leduri si parca le-as fi vorbit in limba klingoniana. Nu au si nici nu au avut vreodata. O singura firma mi-a cerut unghiul de deschidere al ledului, puterea de emisie, etc...De unde sa stiu eu toate aceste detalii? Magazinul care mi-a vandut camerele nu mi-a dat si detalii despre ledurile camerei. La urma urmei sunt niste camere chinezesti ieftine. Plec spre Maica Domnului poate gasesc p'acolo vreo minte luminata si are la vanzare asa ceva. S'aveti o zi buna! Link spre comentariu
eugenbt Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 era la vanzari cineva care vindea si led-uri infrarosu. cred ca functioneaza cele din telecomenzi. cu stima, eugen Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 29, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2014 Cele din telecomenzi cred ca nu merg. Nu se aprind deloc. Am incercat vreo cateva. Daca va uitati la o camera seara, o sa observati ca acele leduri se aprind. Slab dar se aprind. Am gasit pana la urma leduri infrarosu. Se aprind un pic mai slab decat cele originale, dar vad ca merg. Caderea de tensiune este la fel ca celelalte respectiv 1,3v. Nu am stat sa masor curentul consumat, dar o sa vad in timp daca cedeaza. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 Cele de telecomandă nu se văd în timpul funcționării fiindcă diferă lungimea de undă emisă. Cele din camere au un spectru mai apropiat de culoarea roșie, de aia sunt vizibile.Dacă vrei să vezi lumina emisă de un led de telecomandă, vizualizează-l cu o cameră foto de orice tip, chiar și cu un telefon mobil. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 Am sunat la diferite firme care vand leduri si parca le-as fi vorbit in limba klingoniana. Nu au si nici nu au avut vreodata................................................................................. Poate ca nu stii,dar ei sint vinzatori si ......atit.Sa zici mersi ca nu tea intrebat "ce sint alea leduri cu emisie in infrarosu". Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 (editat) Vanzatori, adica niste insi care cauta pe o lista denumirea ("leduri infrarosu") si daca n-o gasesc... "Productivitatea muncii" (tradus: reducerea costurilor cu orice...pret!!) inseamna platitul minim al unui ins (care, desigur stie cat mai putin, dar "se descurca") pentru orice activitate... On topic: dupa cum a scris si Validae, spectrul ledurilor de telecomenzi difera, dar cred ca difera si regimul de lucru: la telecomenzi functionarea e in impulsuri relativ scurte si intense, iar la videocaptura functionarea e continua. Una din solutiile "artizanale" e sa recuperezi de pe aparate similare scoase din uz din alte motive. Sau sa utilizezi alta forma de iluminare (parca existau niste reflectoare IR pentru iluminatul unor suprafete mai mari decat ce pot cele din camera?) Iluminatul infrarosu e discret (intrusul poate sa nu-si dea seama ca e vazut), dar poate ca iluminatul vizibil are si un efect de descurajare, util in preventia vizitelor nedorite (cu exceptia cazurilor in care intrusul/sii este "ajutat" de vizibilitate?) Numai Dv. sunteti in masura sa decideti. Editat Iulie 2, 2014 de blazeu Link spre comentariu
Alexutz Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Decat sa lipesti 50 de leduri pe grupuri, mai bine iei cateva leduri de 1W si ai rezolvat problema. Link spre comentariu
Vizitator nicolae13 Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 buna seara! am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra.Am cumparat acum ceva timp o astel de camera de filmat http://www.opticsplanet.com/wildgame-innovations-micro-digital-game-scouting-camera.html, Dar pe 6 MP,alimentata la un acumulator extern de 6 v. Problema este ca odata am alimentatato direct la incarcatorul de priza si am ars o parte din leduri; . acum vreau sa cumpar altele, daca credeti ca pot fi schimbate, dar de culoare neagra, acestea fiind rosii se vedeau noaptea, sau orice este in domeniu si ma poaye ajuta sa filmez noaptea. Multumesc din suflet! 0754372456 Link spre comentariu
validae Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Măsoară diametrul unui led (probabil 5 mm) și pune-l aici. Ledurile erau ușor vizibile noaptea sau nu ? Ca să știm cam ce lungime de undă IR aveau, măcar aproximativ. Ar fi bine dacă ai scoate un led bun și i-ai face o poză clară de aproape (Macro), poate reușim să-l identificăm după cip. Editat Februarie 10, 2015 de validae Link spre comentariu
Vizitator nicolae13 Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 ledurile erau vizibile noaptea mai mult din fata, de pe lateral se vedeau putin Link spre comentariu
validae Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Cred că modelul ăsta ar corespunde : http://www.adelaida.ro/led-emitator-infrarosu-tshf5410-putere-160mw-vishay.html Link-ul e doar ca exemplu pentru caracteristicile ledului, se poate găsi la mai mulți furnizori Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Daca s-au stins mai multe leduri trebuie schimbate toate deoarece li s-a terminat durata de viata corespunzatoare curentului si temperaturii de lucru. Culoarea slab vizibila este probabil cea mai potrivita pentru senzorul camerei, iar inlocuirea cu leduri invizibile ar putea da imagine mai slaba. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Am căutat și găsit păreri ale utilizatorilor camerei ce conține aceste leduri Wildgame Innovations 8.0 Megapixel Digital Camera W8ESe pare că oferă o calitate bună a imaginii, dar puține camere au rezistat mai mult de un an, cât se oferă garanția de către vânzător. În special ledurile au ,,căzut,, primele. Bătaia lungă a spotului IR se obține din păcate în detrimentul duratei de viață a ledurilor. Link spre comentariu
Vizitator nicolae13 Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 (editat) daca credeti ca este in regula, pot cumpar 24 leduri de aici http://www.adelaida.ro/led-emitator-infrarosu-tshf5410-putere-160mw-vishay.html si le schimb pe toate pentru ca unele palpaie; o lampa cu leduri infrarosu legata in locul acestora ar fi mai buna? pot pune pelicule 3d peste ele ? multumesc! Editat Februarie 11, 2015 de nicolae13 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum