UDAR Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 Prima idee - nu neapărat cea corectă - potențiometrul nu are legătură la masă . Link spre comentariu
klayus Postat Iunie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2014 Am testat tot, pana la urma am înlocuit tl431 si a mers. Ori era un scurt pe care nu-l vedeam ori era ceva in neregulă cu acest IC. Merge acuma Revin cu poze Numai bine Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 (editat) Si eu am facut doua greseli cand am testat aceasta schema "complexa" 1.Am uitat sa leg pinul adj la plus 2.Oricat reglam din potentiometru, tot 2,5V aveam.R3 il legasem la plus in loc sa il leg la iesirea din R2. Editat Iunie 29, 2014 de rinaldoparaipan Link spre comentariu
klayus Postat Iunie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2014 (editat) la mine cel mai probabil era un scurt, dupa ce am lipit alt tl431 a mers, alta explicatie nu am. acuma vreau sa extind circuitul asta, sa folosesc al 2-lea opamp pentru a controla currentul pentru al 2-lea rand de leduri. am pe un radiator de procesor am led-ul nichia - 36V 600mA si 4 led-uri in serie 3.8V 1.5A. am modificat schema, am adaugat al 2 lea opamp si am cateva intrebari: e necesar al 2 lea tl431? eu zic ca nu dar nu ma deranjeaza sa-l pun ca am o groaza. nu sunt sigur in formula de calcul a curentului prin led ce inseamna P - am presupus ca e vorba de valoarea potentiometrului in ohmi si refacand calculul am iesit pe aproape. e corect asa? deci pentru ~1.3 A prin led R3 trebuie sa fie 0.64 ohmi? L.E. este nevoie de al 2 lea tl431 pentru a 2 a referinta. m-am prins Editat Iunie 30, 2014 de klayus Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 (editat) Nu , nu ai nevoie de al doilea TL431 . Ai nevoie să dublezi TOT circuitul mai puțin TL431 și rezistența R2. Sigur că poți să-l pui făcând circuitele complet independente. DA , P este valoarea potențiometrului - în Ω sau kΩ după cum și rezistența R1 este în Ω sau kΩ. Editat Iunie 30, 2014 de UDAR 1 Link spre comentariu
klayus Postat Iunie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2014 (editat) am pus si al 2 lea tl431 ca sa fiu eu linistit si ca era mai simplu asa. e ok schema asa? am indoieli la partea de ground comun. ar fi mai bine sa folosesc 2 grounduri separate? alimentarea o sa fie din 2 trafuri redresate si filtrate, cel de 48V si inca unul de 12V 3A. e ok asa? m-as incumeta sa incerc sa fac un smps cu 2 tensiuni, 38V 1A si 16V 2A maxim. nu am experienta si nici osciloscop dar am multi mosfeti scosi din tot felul de echipamente - ups-uri si altele... daca aveti vreo propunere sunt f deschis. numai bine Editat Iunie 30, 2014 de klayus Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Mie îmi pare OK , mai ales ținând cont de faptul că e curent continuu . Decuplarea și compensările la CI sunt destul de aproape , traseele de poartă sunt scurte , n-ar trebui să fie probleme. Eventual, nu cred că ajută foarte mult , un electrolitic de 47-100µF/25V pe placă pe +15V. Dacă ai fire scurte de la filtrajul principal , nu e nevoie. Evident , niște ochi mai buni ca ai mei ar putea observa ceva...Pune un radiator generos și atenție la izolarea MOSFET față de radiator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum