Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce boxe ai nevoie ca sa ti party-uri Drum n Base???mai speci

Solim

Postări Recomandate

Pfoai... :goodman: Fi atent:

crossover=filtru.Il folosesti ca sa nu iti intre bas jos in sateliti sau medii in subwoofere.

Semnalul muzica contine de toate, adica si bas, inalte,medii.Tu daca nu aia vea filtru pe tweeter atunci ti-ar intra basul pe tweeter si ti s-a strica in mod imediat tweeterul.Daca nu aia vea filtru pe medii ti-ar intra bas si inalte, frecvente pe care tu nu le folosesti pt ca ai alte difuzoare concepute pt acele frecvente...daca nu aia vea filtru pe medie atunci ti-ar intra vasul pe medie si daca ar fi un dfiuzor delicat ti s-ar strica...Daca nu ai avea filtru pe bas ti-ar intra frecventele medii si inalte, frecvente care nu au nici un rost sa le pui si pe difuzul de bas, pt ca ai difuzoare special pt acele frecvente...Asa e si acest crossover...el este de 2 tipuri: activ ( are alimentare, si se puneinaintea amplificatorului pt a separa banda de lucru a unei boxe inainte ca boxa sa trimita semnalul amplificat la o boxa ) si pasiv, adica acel din boxa, format din bobine, condensatori, rezistente si inca 2-3 componente.Crossover se spune in general la cel activ, dar o sa intalnesti pe siteruile straine aceasta denumire pt toate tipurile de filtre.E prea tarziu ca sa-ti explic acum detaliat, dar iti spun in 2 randuri: iti trebuie corssover pt a separa subwooferul de sateliti...fara subwoofer nu ai avea bas, pt ca basul ar ajunge pe satelit, care cum u este facut sa scoata si bas nu o sa se auda mai deloc, iar fara sateliti nu vei avea medii si inalte.Cam asta e spirla :goodman:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Solim

17

• LUCI

6

• radue

6

• Mircea Bartic

2

Top autori în acest subiect

Mersi Snake,acum miai explicat chiar ca la aia care nu stiu o boaba,ok asta am inteles,dar eu team intrebat daca ai statie de bas,pentru ce iti mai trebe si crossover,cum poate sati trimita statia basu?nu ar trebui ea sal scoata,daca e amplificator de bas?sti?

Link spre comentariu

Te rog sa scrii normal, pentru ca aici nu esti pe messenger/mirc/etc.

Statie pentru bas inseamna statie pentru subwoofere. Ai 2 statii: una o folosesti pe subwoofer si cealalta pe sateliti.

cum poate sati tr statia basu

Aici nu am inteles prescurtarea.

Eu cred ca tu intelegi gresit ceea ce am zis eu.

Ti-am explicat asa din 2 motive:

1 nu cunosc nivelul tau de cunostinte.

2 poate mai intra si altii care nu stiu ce sunt acele obeicte si vrea sa afle si daca priemsc explciatii tehnice, cu cuvinte tehnice nu mai inteleg nimic.

Ai 48 de ore sa-ti modifici scrisul la unul normal, nu de "net". Nu t-as fi dat acest avertisment daca as fi inteles ultumul tau post, in toate posturile de la acest topic.

Link spre comentariu

Nu ai un buton de edit in coltul din stanga sus al postului ?Dai click pe acela si modifci scrisul de acolo... :goodman: Eu am spus sa-ti modifici posturile anterioare si sa scri romaneste, fara abrevieri de chat.Nu m-am referit sa schimbi caracterele, dimensiunea etc a fontului cu care scri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări