Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

flash cu leduri

Vizitator bkm03

Postări Recomandate

Vizitator bkm03

Salut .....am nevoie de o schema simpla (numai cu tranzistoare daca se poate) pt un flash cu leduri (gen lampa fulger) rata la cel mult doua secunde...Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• rinaldoparaipan

2

• ilzul

1

Top autori în acest subiect

http://kevtris.org/Projects/led/flasher.html

E o schemă bună pe care o folosesc ca lumină martor la soneria de la intrare de câţiva ani buni, consumă foarte puţin.Din schemă se foloseşte doar partea din dreapta, omite circuitul format din celulele solare şi condensatorii de stocare. Înseriind montajul cu o rezistenţă de limitare de  1-10K se poate folosi la diverse tensiuni, ex.  între 3 - 12V

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

http://kevtris.org/Projects/led/flasher.html

E o schemă bună pe care o folosesc ca lumină martor la soneria de la intrare de câţiva ani buni, consumă foarte puţin.Din schemă se foloseşte doar partea din dreapta, omite circuitul format din celulele solare şi condensatorii de stocare. Înseriind montajul cu o rezistenţă de limitare de  1-10K se poate folosi la diverse tensiuni, ex.  între 3 - 12V

Am facut si eu schema, dar ledul(verde, superbright)  lumineaza foarte slab, de abia se vede ziua(adica clipeste foarte slab).

Am folosit schema originala, sa vad cat tin doi condensatori de 0,1F

Link spre comentariu

Mie îmi funcționează și acum foarte bine, am probat diverse bobine până am obținut cea mai bună luminozitate.Efectul este de flash, cu led albastru era foarte puternic.Contează mult și tranzistorii folosiți și binențeles bobina.

Link spre comentariu

Da, banuiam ca de la bobina poate sa fie, desi am pus una de 100uH.

O sa mai incerc si alte valori.

Trz sunt NPN=BC547, PNP=BC177

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări