Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

controler centrifuga extragere miere

mirceacra

Postări Recomandate

As dori sa contruiesc un controler pentru o centrifuga de extras mierea din faguri. Acesta ar trebui sa comande un motor de c.a .cu perii colectoare de masina de spalat si sa poata rula un program din 7 pasi astfel:

Pasul 1 . Rotire stanga  turatie 30% (reglabil ) timp de 3 min (reglabil)

Pasul 2. Rotire dreapta cu turatie 30% (reglabil) timp de 3 min (reglabil)

Pasul 3 . Rotire stanga cu 60%(reglabil)  turatie timp de 5 min (reglabil)

Pasul 4 Rotire dreapta cu 60%(reglabil) turatie timp de 5 min reglabil

Pasul 5 . Rotire stanga cu 100% turatie (reglabil) timp de 5 min reglabil

Pasul 6. Rotire dreapta cu 100% turatie (reglabil)  timp de 5 min reglabil

PAsul 7 Stop

Totul ar trebui sa fie afisat pe un lcd 2x16 si controlat din butoane.

Tatal meu,  bun electronist dar fara cunostinte de programare PIC ar dori sa puna in practica acest montaj iar eu m-am gandit ca l pot ajuta bineinteles cu ajutorul dumneavoastra.

Pentru inspiratie :

Daca este posibil realizarea unui astfel de proiect ar fi minunat...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mirceacra

3

• mitescu

1

• almarghi

1

• amudsen

1

Top autori în acest subiect

Daca soliciatarea ta are ca subiect , numai partea de controller, atunci ar trebui sa faci o descriere amanuntita a partii de actionare (de "forta")., astfel incat sa poata pune de acord cele doua componente(controller-actionare).

De exemplu: actionarea motoarelor este realizata?. Motoarele sunt controlate cu triac? Exista optoizolatie? ... etc..

Prin urmare, pentru ca sa iasa o treaba serioasa , trebuie ca sa dai toate elementele/parametrii  existententi...

Editat de mitescu
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

de ce trebuie sa mearga inainte si inapoi?

de ce trebuie musai cu procesor?

Trebuie sa mearga inainte si inapoi pentru a scutura ramele si pe o parte si pe alta.

E o treaba super centrifuga asta.

Te scuteste de intorsul ramelor si castigi o gramada de timp.

De asta e nevoie de mersul inainte si inapoi si mai ales de a putea seta viteza de rotatie.

Stima.

PS. Ai reusit?

Ma intereseaza si pe mine un programator pt centrifuga.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca tu faci miere , vrei sa faci si electronica? Nu vad de ce nu cumperi de la ei centrifuga , suni , poate iti face si un discount si te tii de productia de miere .

Mda , daca stii sa schimbi dump-ul unei memorii la o masina de spalat .. si sa anulezi protectia presostatului (usa deschisa ramane) si mai si rastorni , gata ! ai o centrifuga !

Daca nu , sigur toata tarasenia e in jurul unui Atmega sau PIC sau orice altceva  care controleaza un motor de masina de spalat . Nu stiu daca si duce atatea rame incarcate odata motorul unei masini de spalat. Cat are o rama plina cu miere ? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări