Vizitator morosanu22 Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Buna ziua! Vreau sa construiesc o sursa cu LM7805 care sa-mi alimenteze un montaj care consuma max 1A la 5V. Intrebarea mea este : pot folosi condesatori de 6.3v 3300uf x3 (9900uf) pusi in paralel la o tensiune de 5 Vac din transformator? Nu e prea mic voltajul condesatorilor, vor face fata? Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 1. E condensator nu condesator. 2. Cu 5Vac obții fie 6,3 fie 5,6V curent continuu - după tipul de redresare pe care îl ai. Deci condensatorii rezistă chiar dacă la limită. Lui LM7805 nu o să-i placă o tensiune atât de mică - el cere minim 7V - preferabil 7,5-8V la intrare. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Nu. Dupa redresare si filtraj o sa ai o tensiune in gol de 7 volti, deci 6.3 e prea putin. Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 @edy_wheazel ”Nu. Dupa redresare si filtraj o sa ai o tensiune in gol de 7 volti, deci 6.3 e prea putin.” De căderea de tensiune pe diodele redresoare ai auzit ? Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 @edy_wheazel ”Nu. Dupa redresare si filtraj o sa ai o tensiune in gol de 7 volti, deci 6.3 e prea putin.” De căderea de tensiune pe diodele redresoare ai auzit ? Am auzit. Complicam formula de amoru' artei? Nu schimba cu nimic datele problemei, condensatorii au tensiunea prea mica, Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 va certati degeaba , stimati tovarasi ! dupa redresare bi-alternanta plus filtrare corespunzatoare , cei 5 volti ca vor deveni 6,9 volti cc . in aceste conditii , condensatorii de 3300uf / 6,3 volti se vor umfla si vor ceda psihic , de asemenea , lm7805 pretinde minim 3 volti intre out si in ca sa functioneze corect , adicatelea minim 8 volti pe pinul de intrare . acesti 8 volti nu ii avem deloc in programul de varietati cu public ... rezulta ca aceasta combinatie propusa de initiatorul topicului este sortita esecului . Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Esența este cea pe care o subliniază @misuraelectronic. Tensiunea este mică. Am spus și eu mai sus . Că se umflă sau nu condensatorii , iarăși e o discuție , dar categoric - și suntem unanimi aici - nu se recomandă folosirea lor peste tensiunea nominală. Dar pentru curiozitatea mea - strict - de unde avem 6,9V , mai ales că e probabil să se refere la o redresare cu punte ( nu rezultă că ar fi traf cu mediană ) ? Link spre comentariu
Vizitator morosanu22 Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Ok ! V-a multumesc tuturor pentru raspunsuri, o sa folosesc condensatori de voltaj mai mare. Redresarea se face prin diode sau prin punte redresoare DIP si este vorba despre un transformator cu doua iesiri: 5vac si 12vac acestea fiind separate. Si da, ar fi trebuit sa ma gandesc si la LM, voltajul fiind prea mic pt el....nu degeaba am intrebat la " Sectiunea Incepatorilor". Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Eu sincer nu vad rostul acolo la 9900uF la stabilizatorul ala.Dupa mine un 2200uF este suficient.Tensiunea de 5V AC este prea mica o poti folosi cea de 12V AC LM7805 admite la intrare tensiunea rezultata acolo.Binenteles sa pui LMul pe un radiator.Cat despre redresare 4 diode sau punte acelasi lucru este. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum