Vizitator exterminatorultv Postat Aprilie 6, 2016 Partajează Postat Aprilie 6, 2016 (editat) Salutare colegii! Scuze,cam tarziu am vazut postarea! Am un Carmen 3,de câteva zile vroiam să-l arunc,e functionabil,daca vă interesează îl donez, o seară frumoasă! Editat Aprilie 6, 2016 de exterminatorultv Link spre comentariu
Relav Postat Aprilie 6, 2016 Partajează Postat Aprilie 6, 2016 Nu-l arunca. Il vreau eu. te contactez pe privat. Link spre comentariu
Marius84 Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 (editat) Salutare! Imi poate spune cineva ce valoare are acest condensator, conform inscriptiei? 6uF/100v? Este dintr-un Carmen3. Ma refer la cel cu corpul din aluminiu Editat Mai 5, 2016 de Marius84 Link spre comentariu
mila Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 0,01uF sau 10nF la tensiunea de 100V 100uF/20V e condensatorul din catod oricum e bine de schimbat amandoi Link spre comentariu
Marius84 Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Am schimbat electroliticul, mai avea doar 20uF. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 Ar fi bine sa schimbi cam toti condensatorii inclusiv rezistentele cu capetele crapate, asa cum e cea din partea de sus a pozei. Link spre comentariu
Vizitator Catalin Casangiu Postat Mai 22, 2016 Partajează Postat Mai 22, 2016 Salut! Un depanator din Constanta, pentru un radio pe lampi, imi puteti recomanda si mie? Link spre comentariu
RealAlex Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Salut. Am un radio Carmen 3 la care doresc sa curat panza ( care este perfecta doar ca este prafuita. Ce solutii de curatare am fara sa o degradez?Multumesc frumos. Link spre comentariu
Motreanu Sorin Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 (editat) Trebuie procedat cu multa atentie si migala intrucat panza este foarte sensibila. Nu incercati sa o scoateti de pe suportul din placaj pe care este lipita pentru a o spala intrucat intra la apa si nu se va mai potrivi deloc ! In primul rand trebuie eliminat praful care nu s-a imprimat in decursul timpului in acea panza. Se aspira folosind furtunul sau capatul pt colturi avand grija mare sa se pastreze o distanta de 1-2 degete (depinde de puterea aspiratorului) doar cat sa se vada foarte slab panza (mai ales in zona difuzorului) ca se misca usor spre aspirator. Totodata e necesara si demontarea difuzorului urmata de curatarea panzei de depunerile de praf care se aduna in spate. In continuare pentru spalare se face solutie de apa calduta cu un produs de curatat tapiserii sau detergent de vase,se ia o carpita moale,din material natural,alba si se face spuma in vasul cu amestecul. Se stoarce acea carpita si se aplica pe panza doar SPUMA foarte usor peste fara a face exces de lichid intrucat lemnul pe care este lipita panza risca sa se degradeze.Se lucreaza foarteusor,fara afreca tare panza...nu se apasa pe capra mult intrucat panza,daca este prea coapta isi strica formele sau,mai rau, se rupe.Se stoarce pericoic carpa,se clateste,se stoarce si iar se aplica spuma din nou pana curatati toata suprafata. Se usca un foen si dupa uscarea completa se poate repeta operatiunea. E de recomandat sa se faca asa ceva doar daca este strict necesar.Prin metoda descrisa mai sus (mi-a spus-o un membru mai experiemntat de pe acest forum) am obtinut rezultate bune,chiar foarte bune la unele aparate dar depinde si de starea acelei panze. Editat Noiembrie 19, 2016 de Motreanu Sorin Link spre comentariu
RealAlex Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Multumesc de raspuns. Sunt curios cum procedeaza si viopa. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Lipsesc cateva poze,dar cred ca se poate forma o idee despre felul cum procedeaza viopa cand are nevoie de o panza. http://www.elforum.info/topic/36150-confectionarea-panzei-ornamentale-la-radioreceptoare/ Cel mai mare pericol la spalarea panzei pe carcasa este imbibarea cu apa a panzei(chiar si de la spuma de biocarpet) si dizolvarea cleiului cu care a fost lipita pe caseta.Va ramane patata.Metoda da bine doar cand panza este lejer murdara,nu patata sau cu urme evidente de mizerie,deci spuma nu va reusi sa impregneze cu umezeala panza,prin aplicari repetate.Cea mai buna metoda(daca nu se dispune de panza la schimb) cred ca a prezentat-o un coleg de forum cu ceva ani in urma,si daca bine tin minte(sa ma ierte ca nu-i dau numele,dar nu mai sunt sigur si nu vreau sa nedreptatesc pe cineva), consta in spalare normala si apoi uscare intr-un dispozitiv de intindere in asa fel ca materialul sa nu se stranga dupa uscare.N-am incercat-o pt ca mi-a fost lene sa construiesc o asemenea rama in care sa pot fixa materialul pt uscare,dar mi s-a parut metoda prin care se pot obtine cele mai bune rezultate,daca panza permite un astfel de tratament. Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Cand o panza este patata pe panoul unde a fost montata nu se mai face curata indiferent ce solutie folosesti si oricata "migala" ai avea. Panza este patata de lichidul ce a curs pe carcasa ( de obicei apa), ce a mai antrenat si ceva esenta din lemnul din care este facuta carcasa, inclusiv baitul de pe carcasa cat si cleiul/adezivul ce s-a folosit la lipirea panzei. Sa zicem ca s-ar curati, dar intervine batranetea panzei, si ce te faci ca se rupe atunci cand vrei sa o desprinzi de pe panou? Admitem ca am desprins panza, insa la spalare intra la apa, adica se micsoreaza in dimensiuni, chiar data o fizam pe un cadru din lemn. Ce fac eu in astfel de situatii? Daca pot face modelul il fac asa cum a aratat si doru3160 dand exemplu in topicul meu. Daca gasesc o panza ce arata cat mai bine ca si originalul o schimb pe cea veche. Daca este doar prafuita si imbatranita/decolorata de soare, ramane asa cum este. Si nu in ultimul rand, uneori , las panza asa cum este cu pata , in functie de marimea acesteia si valoarea aparatului. Acum fiecare face cum crede de cuviinta. Spor la treaba . Link spre comentariu
RealAlex Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Multumesc frumos pentru raspunsuri. Vii lasa panza asa cum este. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Admitem ca am desprins panza, insa la spalare intra la apa, adica se micsoreaza in dimensiuni, chiar data o fizam pe un cadru din lemn. Asa cum spuneam,n-am incercat metoda,dar cine a prezentat-o spunea ca a mers,deci aveam motive sa cred ca e printre putinele metode de a spala o panza fara a o compromite.Gandeam ca odata fixata,ori ramane la acea dimensiune,ori se rupe in timpul uscarii,pt ca altfel nu vad alternativa.Imi placea sa cred ca odata fixata la dimensiunea originala,dupa uscare, nu se va mai strange.Am spalat si eu panza de la aparate la care am avut de schimb,si cea spalata chiar daca a intrat la apa cca 30% am folosit-o la casete mai mici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum