Vizitator coric66 Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Ma bucura faptul ca ati intrat in posesia acestui model , stiu ca vi l-ati dorit mai de demult. Sunt sigur ca e pe maini bune si sunt la fel de sigur ca va functiona si va arata ca nou. Sa-l stapaniti sanatos !P.S. Are o istorie (ma refer la istoria recenta , adica locul de unde a fost recuperat ) identica cu acelasi model de Carmen al meu , primul model cu lampi la care am cerut sprijin aici pe Elforum. Deoarece eu l-am recuperat vara , am avut nevoie de o etapa in plus fata de dvs la reconditionare. Dezinsectie. Nu mai imi amintesc cu ce spray am dat dar a fost durere mare si dupa. Sper ca acuma iarna , dvs sa nu fi avut problema paduchilor de gaina .Daca sunt off topic rau , stergeti-ma fara probleme... Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Multumesc @< coric 66 > ,Sper sa reusesc punerea in functiune a aparatului dupa procurarea difuzorului si refacerea unor bobine rupte de pe comutatorul de unde . Desi au avut o mare raspandire , aceste tipuri de aparate ( S-632A3 , doua subvariante , prima cu EM 80 si a doua cu EM 84) se intalnesc tot mai rar intr-o stare acceptabila . Cred ca unul din motive este si scala acestora care se sparge foarte usor fiind relativ lunga si ingusta ( mai au si gaurile pentru axele butoanelor) , aspect intalnit dealtfel si la " Istria " S-661 A si A1 .( rare si acestea ) Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Difuzorul (original) il puteti considera procurat deja , e la mine. Doar adresa pe PM si in 2-3 zile e la dvs. Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Va salut , Am cerut mutarea discutiilor la acest subiect deoarece este posibila continuarea acestora ,avand in vedere atat marea varietate a acestui aparat ( "Carmen 3" ) cat si longevitatea fabricatiei acestuia si cred ca trebuia sa-l postez aici de la bun inceput . Multumesc lui @< kosmin 227 > pentru intelegere . Asa cum arata colegul < coric66> am cautat de multa vreme acest aparat , asa este , dar nu intamplator . Acest tip de " Carmen 3 " , S-632A3 , mai precis a doua varianta , cu EM84 , reprezinta ultimul tip de radioreceptor cu tuburi , numai cu MA , si cu sasiu metalic ( deci si cablaj conventional ) fabricat de uzinele " Electronica " . Exista unele indicii care pot demonstra ca acest aparat se mai fabrica si in cursul anului 1969 , an in care apare " Carmen 4 " si " Aida " , S-691A respectiv S-691A1 realizate pe cablaj imprimat ,modele prin care se incheie definitiv fabricarea aparatelor cu tuburi numai cu MA in tara noastra . - Multumesc pentru difuzor ! Link spre comentariu
bobo_romania Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Salutare! Are cineva schema receptorului ,,Aida'' ? Am primit unul care dpdv estetic arata perfect dar fara tuburi si cu o problema la condensatorul variabil,are niste placi rupte,cineva a bagat surubelnita in el.Vreau sa-l aduc in stare de functionare si mi-ar prinde bine schema.Multumesc! Link spre comentariu
adi1967 Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Vezi cu o pagina in urma schema Carmen 4 care este identica cu Aida. Link spre comentariu
bobo_romania Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Multumesc! Intre timp mi-am dat si eu seama de asemanare si am gasit schema.Deja am schimbat variabilul,am stat 3 ore sa pun ata de scala Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Pentru ca sunt in posesia unui radio Carmen 3 vreau sa deschid acest topic pentru anumite discutii utile in legatura cu acest aparat. In primul rand am gasit pe net poze cu acest aparat dar carcasa difera de aparatul meu, se pare ca au fost mai multe variante de Carmen 3: http://olx.ro/oferta/radio-carmen-3-cu-lampi-ID1n0uh.html http://www.radiomuseum.org/r/electronic_carmen_3_s_632a2.html Aparatul meu este ca cel din primul link. L-am desfacut si in interior i-am gasit urmatoarele tuburi ECH81; EBF89; ECL82; EZ80; EM80. Nu are difuzor si mufa de antena care probabil ca era fixata pe capacul din spate... Daca poate sa-mi dea cineva cateva detalii cu aceasta mufa si modul de legare a acesteia in circuit. Pentru moment nu am curajul sa-l bag in priza, oricum trebuie sa-i pun difuzor si sa ma lamuresc cu intrarea antenei Ce mi-a placut foarte mult la acest aparat este faptul ca are dimensiuni reduse si este usor. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Schema aparatului: http://proradioantic.ro/getpicw.php?src=1268383723_poza.jpg Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Am facut o poza cu aparatul, urmeaza sa-l aranjez un pic si cosmetic insa mai am de lucru cu partea electronica. I-am gasit un difuzor care se potriveste in locasul din panou. In rest aparatul pare in regula iar cu firul de antena cred ca ma descurc ramane sa verific redresorul si apoi il alimentez. Am urcat si o poza cu cablajul aparatului Carmen 3 Urmeaza sa postez si cu partea interioara. Dupa ce il mai cosmetizez un pic Editat Iunie 24, 2014 de overseas Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 Partea cea mai grea...Carcasa! Insa a meritat efortul a iesit destul de fain. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 Schema era si aici pe forum: http://www.elforum.info/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=47256 Link spre comentariu
mitokadona Postat Iulie 12, 2014 Partajează Postat Iulie 12, 2014 (editat) ...postez si eu cateva imagini cu un carmen3 pe care l-am primit nu de mult timp. este doar cu 4 tuburi electronice, are punte redresoare, tuburile sunt lipsa, la fel, lipseste si transformatorul de iesire si capacul de la spate si capacul de dedesupt. ma voi ocupa de el ceva mai tarziu, deoarece am inceput sa lucrez la un electromagnetica541. Editat Iulie 12, 2014 de mitokadona Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 12, 2014 Partajează Postat Iulie 12, 2014 Salut,Aparatul nu arata rau, poate fi refacut cu succes si desigur cu rabdare. Mare atentie cu scala, este foarte delicata, lunga si cu gaurile mari. Este un "Carmen 3 " S-632A3, prima varianta , echipat cu EM 80 , indicator de acord. A doua ( si ultima ) varianta este identica dar indicatorul optic este EM 84.In schema originala din prospect este prevazut cu dioda redresoare BY 127 sau BO580 ( rectangulara ) .Se poate monta fara probleme orice dioda cu Uinv. peste 700V. Este obligatoriu ca in serie cu dioda ( sau orice alt tip de redresor ) sa se monteze rezistenta de limitare de 100 ohmi ( 7- 10W) din pricina alimentarii cu autotransformator.Preventiv , se vor inlocui condesatoarele cu hartie ( cele maro ) si in special cele din circuitele tubului final. Link spre comentariu
mitokadona Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 am facut rost de tuburi, mai putin em80 si am pus in functiune aparatul. ca transformator de iesire am folosit un transformator de retea 220v/9v, 1a, la care am modificat tolele cu interfier. aparatul functioneaza pe toate benzile, dar cred ca mai are ceva probleme deoarece tansiunea anodica este de doar 80 volti si am brum puternic in difuzor in momentul in care deschid calculatorul sau pun un telefon la incarcat (banuiesc ca este din cauza surselor in comutatie). ...mai urmeaza sa stae pe masa de operatie cand voi mai avea timp si pentru el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum