SORAN Postat Noiembrie 27, 2006 Partajează Postat Noiembrie 27, 2006 Un variator de lumina din comert dupa care este plasat un transformator toroidal care in secundar alimenteaza niste spoturi (12V); Ce parere aveti functioneaza? Dar cu un transformator normal cu tole lucreaza? Link spre comentariu
dragostalpau Postat Noiembrie 27, 2006 Partajează Postat Noiembrie 27, 2006 eu sunt de parere ca nu, cred ca iti trebuie un variator pentru sarcini inductivecum sunt cele de la bormasini Link spre comentariu
SORAN Postat Noiembrie 27, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2006 Culmea e ca merge, insa si eu eram de parere ca nu ar fi functionat! Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 28, 2006 Partajează Postat Noiembrie 28, 2006 normal ca merge, spoturile sunt sarcina rezistiva.. poti pune orice fel de transformator (care are in secundar tensiunea de 12V, sau pe aproape)..cele toroidale se folsesc in audio ca au scapari magnetice mici Link spre comentariu
SORAN Postat Noiembrie 28, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2006 Ideea nu era daca merge toroidalul cu spoturile.... problema era daca variatorul clasic va reusi sa scada intensitatea spoturilor plasate dupa traf toroidal. Merge acel variator si cu un traf cu tole? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 28, 2006 Partajează Postat Noiembrie 28, 2006 Nu conteaza daca e cu tole sau toroidal. Principiul e acelasi. Link spre comentariu
Vizitator sorin2005 Postat Decembrie 1, 2006 Partajează Postat Decembrie 1, 2006 Merge...ai grija insa la puterea variator/transformator/spoturi Link spre comentariu
florin.bulau Postat Mai 13, 2007 Partajează Postat Mai 13, 2007 Salut!Vad ca nu s-a mai discutat demult pe subiect. As avea si eu de facut o observatie: Aranjamentul merge, si e bun pentru aprinderea lenta a halogenelor (desi o dimensoinare "economica" a transformatorului ar realiza acelasi deziderat, spre deosebire de halogenele la 220V care nu suporta prea bine socul aprinderii..)Insa, nu trebuie neglijat ca variatoarele cu triac/tiristor si cu decupare a sinusoidei, produc un spectru larg de armonici, care solicita transformatorul. In principiu, reactanta inductiva creste cu frecventa, dar eu am vazut traf de statie cu primar de 110V alimentat prin "variator" fix 220/110, ars!...Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum