Vizitator vladmarcu Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 Salut!Ma intereseaza sa am tensiune stabila 12V pe un plusul care alimenteaza un bec auto. Pot sa intervin cu ceva care sa stabilizeze tensiunea intre alternator si bec?Multumesc! Link spre comentariu
ilzul Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 (editat) Ai putea folosi un UA7812, daca stii ca nu iti consuma un curent mai mare de 1.5A becul (respectiv, un bec de 18W maxim). Editat Iunie 22, 2014 de ilzul Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 7812 necesita o cadere minima de 2,5-3V pentru a functiona corect, asta ar presupune ca tensiunea de alimentare sa fie permanent minim 14,5-15V... este necesar ceva LDO mai degraba, depinde insa de aplicatie deoarece in mod normal un bec nu vad ce nevoie are de stabilizare... Link spre comentariu
Vizitator vladmarcu Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 De fapt e vorba despre un plus pe care trebuie sa-l duc intr-un modul care sa-mi diminueze luminozitatea unor lumini de zi de 10w atunci cand aprind faza scurta. Acel plus trebuie sa-l iau de pe plusul unui bec de faza scurta, dar are tensiune fluctuanta si se observa si in luminile de zi. Link spre comentariu
capabilu Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Atunci inseamna ca ai o problema alternator-regulator incarcare-acumulator ,trebuie sa verifici pentru ca nu e normal sa ai fluctuatii asa vizibile in lumina farurilor Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Sunt stabilizatoare de 12V de 5A 78H12 eu am cateva pe stoc dar asa cum se spunea mai sus iti trebui la intrare cam 14V(si in mod normal este atata la o masina cu incarcarea ok) Link spre comentariu
Vizitator vladmarcu Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 (editat) Am incercat cu ka7812, dar nu am sesizat nicio diferenta. Daca becul are 12v si 55w, care ar fi stabilizatorul corect?Am incercat cu ka7812, dar nu am sesizat nicio diferenta. Daca becul consuma 12v si 55w, care ar fi stabilizatorul corect? Editat Iunie 23, 2014 de vladmarcu Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Tocmai asta este efectul caderii minime necesare despre care vorbeam, fara o rezerva de tensiune suficienta pe regulator, stabilizarea in functie de variatiile alimentarii este defectuoasa mai ales in sarcina, asadar este nevoie de o varianta LDO, una care sa nu ceara mai mult de 1-1,5V cadere pe ea, dar la 55W uzualul 7812 nu face fata curentului, nu se arde ca-i protejat dar nu poate asigura curentul necesar. Cauta pe la alimentatoare ca @Smilex a prezentat un circuit stabilizator LDO pentru 12V. Link spre comentariu
Vizitator vladmarcu Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 (editat) Daca incerc cu o dioda zenner?Ca sa fiu mai explicit am atadat o schema cu ce am nevoie. Daca leg firul albastu la un bec de faza scurta, imi diminueaza luminozitatea ledurilor. Eu am nevoie de tensiune stabila pe firul albastru, intre bec si modulul de control. Editat Iunie 23, 2014 de vladmarcu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum