Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine poate da detalii despre asa ceva?..

SirRoger

Postări Recomandate

Am primit un final de emisie :drinkers: ....si marcajul de pe tranzistori(in afara de un KT922g, care se pare ca este plantat in locul unui trz. care s-a ars) este sters. Poate aveti si voi prin cutia cu maimute asa ceva, m-ar interesa niste detali , schema, etc....Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

4

• cirip

1

Finalii (plasticele negre din dreapta) miros a BLX14.Bulinele negre din stanga miros a BLY92.Tor marisor la iesire... Probabil ca e de scurte.Schema... poate mama ceferistilor sa aiba, dar e facut destul de "la vedere" asa ca n-ar trebui sa fie prea complicat pentru cineva cu un pic de experienta sa isi dea seama ce si unde se conecteaza.Am o sugestie: nu-l alimenta si nu-l testa fara sarcina artificiala, ca sunt sanse foarte mari sa il arzi. Chiar si un manunchi de rezistente puse in paralel, care sa faca 50 de ohmi, conectate la iesire sunt mai bune decat nimic.Felicitari si bafta!Cirip

Link spre comentariu

Modulul este destul de cunoscut/raspandit printre RA, cred ca se folosea in aviatie, la frecventele coborate din VHF, finali 2 x BLY94, transformatorul de iesire pe tor T20 (F4), posibil pentru MA (nu are cumva si un 2N3055 sau echivalent pe partea cealalta ?).

Link spre comentariu

Da, are si un 2n3055 pe spate ( pe radiator). Cineva mi-a spus ca e in 50Mhz. S-ar putea sa fie pt. AM si modulatia sa se faca pe acel tor....Acum sa ma gandesc ce sa construiesc cu piesele astea ( dupa ce imi dau seama exact ce finali sunt ( mai degraba aduc cu BLX14...) ca de folosit asa cum este nu prea am la ce-l folosi..Ma gandeam sa-mi fac un final de vreo 100W ca sa-mi protejez etajul finaldin al meu IC-746...

Link spre comentariu

Da, cam pe acolo este, in partea inferioara VHF.Torul de la iesire nu are legatura cu modularea AM, poate acel 2N3055...Finalii sunt BLY94, nu BLX14, si-i poti folosi fara probleme si in 2m pana la 50W/buc la 28V.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc Traian, ar fi super sa fie BLY94...O sa fac un final pt. 2m in care pun un tranzistor din asta sa vad daca lucreaza in 2m. Alta metoda de a verifica frecventa de tranzitie a tranzistorului nu imi vine in cap.73`s Cristi!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări