dj elektro Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 Salut M-am hotarat sa imi fac un mini emitator si nu stiu ce diametru trebuie sa aiba sarma pentru bobine atasez schema. Multumesc http://www.te1.com.br/2014/05/super-transmissor-de-fm/#axzz35JAfc200 Link spre comentariu
leo 17 Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 poti sa incepi cu tatonarea de diametre ele sarmei ..cu 0,7 ..pe suport de 5mm...sau 6mm..daca ai un selector de tv alb negru gasesti bobine facute pe suport de 6 mm Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 (editat) Acele trz. recomandate in schema sunt de joasa frecventa, deci se vor folosi cele de inalta frecventa (din paranteza), ultimele doua. Editat Iunie 22, 2014 de gica70 Link spre comentariu
Alexutz Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 (editat) f(frecventa)=1/2∏√LC, L in Henry, C in Farazi. Frecventa se regleaza in cazul tau din condul variabil, bobina fiind fara miez reglabil. http://en.wikipedia.org/wiki/Inductor : [*] L = inductance in henries (H) [*]μ0 = permeability of free space = 4 × 10−7 H/m [*]K = Nagaoka coefficient[14] [*]N = number of turns [*]A = area of cross-section of the coil in square metres (m2) [*]l = length of coil in metres (m) Pentru calcul iei valoarea medie a condensatorului variabil in functie de ce ai. Se poate si cu 10/40pF, media fiind 25pF. Pentru emisie TV merg de exemplu 5/25pF. Pe masura ce scade frecventa, valorile LC trebuie sa fie mai mari. LE gica70 Intr-adevar, chiar daca frecventa de taiere e mare la destule BC-uri si BD-uri, nu se comporta stabil. Editat Iunie 22, 2014 de Alexutz Link spre comentariu
Jacobs Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Si eu m-am chinuit sa gasesc o bobina care sa fie compatibila,am incercat mai multe si pana la urma am folosit una scoasa de pe o placa de baza mai veche. Incearca sa gasesti vreo imagine cu montajul facut si astfel o sa ai o idee despre cum va fi bobina, diametrul conductorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum