Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme statie Storm CB100

DANI09

Postări Recomandate

@dyogenes: ai si tu dreptatea ta insa in cazul lui dani09 marirea puterii nu isi are rostul din cel putin 2 motive:

1 depaseste limita legala si acum se dau amenzi pt asta

2 chiar el spunea ca are antena cu swr marit ceea ce inseamna final ars mai devreme sau mai tarziu.

Asa ca, are de ales 2 posibilitati dupa acest tuning: ori plateste amenda ori mai schimba odata finalul. Ceea ce nu s-ar intampla daca statia ar ramane setata la puterea normala de 4W.

Nu cunosc persoana care a facut aceste modificari insa foarte multi "meseriasi" (chiar si eu am unul cu gura mare in ch 22 in alba iulia) se lauda ca fac si desfac cantece si descantece doar ca sa mai ciupeasca niste bani de la tiristi.

Statiile sunt OK asa cum vin din fabrica si respecta niste norme, singura preocupare a posesorului e sa isi verifice si calibreze antena statiei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DANI09

8

• Rx-Tx

4

• dan cod

3

• amudsen

1

Top autori în acest subiect

In ceea ce priveste amenda, exista intr-adevar acest risc (dar de aceea exista statia, ca sa afle pe unde pandesc feciorii).

In ceea ce priveste parerea ca o corecta liniere a filtrelor de iesire scurteaza viata tranzistorului, nu sunt deloc de acord. Un swr (2,5 sa zicem) al antenei, sumat cu un swr de 5 al filtrelor finale dezacordate pentru a forta puterea sa stea sub 4W este mult mai riscant decat 2,5-ul pur al antenei. Acuma, eu nu stiu cum a facut omul acela reglajul filtrului de iesire, dar destept era daca nu il facea pe sarcina fictiva, ci direct pe antena si obtinea un "antena tuner" intrinsec.

Si nu, statiile ieftine nu sunt OK cum vin din fabrica, cu finale dezacordate ca metoda de control al puterii.

Stiu foarte bine ca exista multi "meseriasi", am vazut si eu difuzoare piezoceramice montate in loc de microfon, dar asta nu inseamna ca toti sunt asa. Cel putin mie mi se pare foarte logic ce a facut omul acela la statie. Ma gandesc ca a si facut-o cu acordul proprietarului.

O seara buna! (de fapt dimineata)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări