Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amenajare pod


lorik199

Postări Recomandate

Ca proiect in aceasta vara as dori sa-mi amenajez podul casei si sa-l folosesc ca spatiu de recreere, sa montez un videoproiector pt filme.

Casa e facuta din lemn, podeaua e din barne de lemn iar acoperisul e din azbociment.

Problema e ca vara este foarte cald in conditiile actuale, iar iarna destul de frig, asa ca vreau sa fac o termoizolare a acoperisului.

Acoperisul e simplu, simetric, in "2 ape" cum se spune la mine in zona, cu grinzi ce sustin acoperisul la fiecare 1m aprox(n-am facut inca masuratori).

Ca solutie de izolare m-a gandit la vata minerala cu care sa ocup spatiul dintre grinzi, apoi placi de OSB care sa tina vata pe loc, ma gandeam la poliester insa o sa fe foarte greu de etansat.

Pe jos voi pune podea de scandura, incalzirea pe timp de iarna o sa fie electrica, dat fiind faptul ca e o incapere folosita ocazional.

In rest astept cateva pareri, pro sau contra, luni sau marti voi reveni cu cateva fotografii si dimensiuni ale spatiului, orientativ are vreo 4x8m suprafata si o inaltime de 3m in mijloc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • lorik199

    3

  • myshyk

    1

  • stefan94stefan

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si intrarea in pod pe unde se face ? Ca de exemplu la mine se face pe scara exterioara pe afara ...si iarna este greu accesibil mai ales daca este zapada cum a fost anul asta...

Editat de stefan94stefan
Link spre comentariu

Intrarea se face dintr-un balcon,deschis, dar e acoperit de catre pod, practic un balcon interior.

Accesul e ultima problema, chiar cand viscoleste si ninge mult nu au fost mai mult de 10 cm de zapada.

Link spre comentariu

Recomand izolarea cu vata minerala, 2 straturi de 10 cm grosime, sipci de lemn, montate tansversal pe grinzi, folie aluminizata termofonica, montata cu grija si etansarea imbinarilor si peste, rigips de 12,5 mm sau osb, in functie de buget. Eu asa am procedat si rezultatul este mai mult decat multumitor, la acoperis de tabla. Cand au fost acele zile cu 35 de grade la umbra, in "mansarda", nu a fost depasita temperatura de 23-24 de grade, in conditiile in care cea mai mare parte din acoperis e orientata spre sud, asa incat e in bataia  soarele cel mai arzator pe aproape tot intervalul de timp dintre 11 si apusul soarelui. Nu stiu inca iarna cum se va comporta, dar cred ca va fi bine si la iarna.

post-187611-0-33415300-1403417420_thumb.jpgpost-187611-0-87456900-1403417514_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator dorina

Mi se pare o idee foarte buna. Noi am folosit vata bazaltica, ni s-a spus ca e cea mai buna solutie energetica, avand o rezistena termica foarte mare. Depinde si ce buget ai, cel mai ieftin e polistirenul expandat. Sa nu uiti de membranele contra vaporilor, ca sa nu ai probleme cu umezeala.

Link spre comentariu

@lorik199;

 

Fa te rog, si posteaza poze, sau spune-mi care sunt straturile actuale... presimt o problema la tine. Inteleg ca ai placi azbociment, dar, ce ai sub ele? Folie/astereala exista? Trebuie avut grija cu straturile, mai exact cu ordinea lor, si mai mult decat atat, cu ordinea permeabilitatilor la vapori. Este foarte important. Daca nu respecti, deteriorezi termoizolatia in timp. O sa dau o explicatie/solutie desteapta, generica, de tinut minte, dar sa vedem pozele inainte...

 

@dorina;

 

Doua chestiuni:

 

1. Rezistenta termica e dependenta de grosimea materialului, pe un lambda dat, asadar, afirmatia rezistenta termica mare, scoasa din context, este obscura...

2. Pentru cine ti-a spus ca vata bazaltica este cea mai buna (termoizolatie), de transmis ca vorbeste prostii.

 http://www.elforum.info/topic/60878-materiale-pentru-termoizolatie-caracteristici/

 

In alta ordine de idei, atentie ca vata este foarte sensibila in ansambluri executate gresit, ii creste lambda crunt, la absorbtia de umiditate. 90% din locuintele de la noi, ma refer la locuinte construite cu idei de pe pliantele din magazinele de bricolaj, sunt executate gresit!!!

Link spre comentariu

O sa fac tot posibilul sa revin cu poze maine.

Momentan exista doar scheletul din lemn, capriorii oblici si scandurile batute de-a curmezisul peste care e pus azbocimentul.

Vreau sa fie o lucrare cu un raport pret-calitate bun, nu pot investi in materiale termoizolante exotice dar nici sa fac o izolatie care mai bine nu o faceam.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări