Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare.., transformator

Vizitator stefan daniel

Postări Recomandate

Vizitator stefan daniel

Salut , am un kit amplificator care trebuie sa il alimentez la tensiunea de 2x28v , din pacate nu dispun de acest transformator, insa am unul de tip TMA 24v nu are tensiunea dubla si vreau sa stiu daca pot sa alimentez kitu cu acest traf ??

http://www.site cu continut explicit.ro/33694499.3 acesta e trafu de care dispun.

Editat de stefan daniel
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Poti dubla tensiunea dar creste riplul si scade la jumatate curentul .

uite aici schema http://tinypic.com/usermedia.php?uo=adkBqYNLltvDtlV%2FFQ9hdYh4l5k2TGxc#.U6WIC5SSyNI ,  foloseste de preferat diode de 5A si fiecare condensator de cel puntin 50V 10000 microF

sau schema asta http://tinypic.com/usermedia.php?uo=adkBqYNLltv8Kxsm8J0GW4h4l5k2TGxc#.U6WIpJSSyNI

Editat de cozmalau
Link spre comentariu

Dublare de tensiune din redresare pentru alimentare amplificator audio este total nerecomandat, neajunsurile sunt prea importante pentru a merita efortul, fa tot posibilul si gaseste transformator simetric, se gasesc si pe aici pe forumsi la magazinele online sunt de care vrei.

Link spre comentariu
Vizitator stefan daniel

Confunzi tensiunea cu curentul. Vei obţine din 24Vca prin redresare cu dublare şi filtrare +/-33V.

tensiunea U=V

curentul I=A

greseala de novice .. acu mi-am dat seama

Dublare de tensiune din redresare pentru alimentare amplificator audio este total nerecomandat, neajunsurile sunt prea importante pentru a merita efortul, fa tot posibilul si gaseste transformator simetric, se gasesc si pe aici pe forumsi la magazinele online sunt de care vrei.

ma gandeam ca daca tot il am pe acesta sa nu il tin degeaba .

Link spre comentariu

Poți să-l rebobinezi așa cum ai nevoie, dacă vrei totuși să-l folosești. Ar fi un exercițiu util. Mai întâi măsori secțiunea miezului și grosimea conductorului din primar ca să vezi dacă poți obține puterea dorită. Mai trebuie văzut și dacă fereastra tolei permite numărul de spire necesar și izolația dintre straturi.

Link spre comentariu

...ma gandeam ca daca tot il am pe acesta sa nu il tin degeaba .

Il poti folosi la alimentarea unei surse de laborator spre exemplu, oricine ar trebui sa aiba asa ceva, variante de regulatoare se gasesc cate vrei pe forum, sau il mai poti folosi la alimentarea unui amplificator al carui schema nu cere tensiuni simetricem se gasesc si astea pe forum. Dar nu poti, sau nu ar trebui sa-l folosesti ca alimentare simetrica prin dublare din redresare, capacitatea de filtrare necesara va fi imensa, curentul disponibil practic se injumatateste ceea ce face ca traful cu greu sa poata alimenta un singur canal, crede-ma nu se justifica folosirea lui astfel. Daca mai este spatiu de bobinare ramas liber acum pe el atunci poate ca vei avea loc sa-l rebobinezi ( nu stiu daca o poti face tu din cate scrii aici... ), va trebui rebobinat fara indoiala si primarul acesta fiind dimensionat pentru o anumita putere ceruta de la un singur secundar, facand 2 secundare vei cere practic putere dubla deci primarul dimensionat in conformitate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări