Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio rusesc "Belarus 57"

mishen 1978

Postări Recomandate

Buna seara tuturor ! am rugamintea la voi cu privire la un la radio vechi pe lampi rusesc am o lampa sparta se pare 6H2P cu 9 conectorii care este sparta si asi dori sa o inlocuiesc cu echivalent (dioda ,tranzistor) daca cine ma poate indruma sa il fac sa funtioneze radio sau daca poseda cineva o lapa la fel astept m.p Multumesc anticipat!

Editat de mishen 1978
Link spre comentariu

Multumesc !din pacate nu se gasesc cu 9 pini am gasit numai cu 7 pini ..de acea a-si incerca o varianta cu diode si rog pe cei cunoscatorii daca exista aceasta varianta doresc sa fac funtional 

Link spre comentariu

Tubul spart din poza este 6Н2П (6N2P) si este o dubla trioda. Nu are cum sa fie decat cu 9 pini. Cu 7 pini este cu totul altceva si ar putea fi interpretat prin citire ca 6Х2П ( dubla dioda detectoare) similar cu EAA91 si care are 7 pini.Cauta in liste din paginile de mai jos unde scrie 6N2P (dubla trioda) sau un anunt la "cumparari" dar scris cu "N" , nu cu "H"( "x" se citeste "h" iar "h" se citeste "n" )http://www.proradioantic.ro/index.php?x=anunturi&view=lista&&order=&tip=2&pag=1

Link spre comentariu

Înlocuitore directe ECC82,ECC83, şi mai poate funcţiona la caz de nevoie şi ECC85.

Nu poţi încerca altceva în loc,diode ,tranzistori, fiindcă acel tub 6N2P este o dublă trioda .

ECC85 găseşti în blocurile de UUS din radiourile mai vechi cu tuburi , Darclee, Select ,Traviata,etc.

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Buna seara tuturor ! am rugamintea la voi cu privire la un la radio vechi pe lampi rusesc am o lampa sparta se pare 6H2P cu 9 conectorii care este sparta si asi dori sa o inlocuiesc cu echivalent (dioda ,tranzistor) daca cine ma poate indruma sa il fac sa funtioneze radio sau daca poseda cineva o lapa la fel astept m.p Multumesc anticipat!

Gasiti aici schema,de fapt mult mai multe scheme  http://www.gstube.com/schemes/  .

Tubul 6N2P se poate inlocui direct numai cu 6N2P,dar cu modificari la conexiunile pinilor pentru filament se poate inlocui cu ECC83 sau 12AX7.Ca un surogat puteti incerca direct fara nicio modificare tubul ECC85.In schema tubul este utilizat in preamplificarea pentru AF dar inlocuindu-l cu ECC85 care are amplificarea mai mica,sigur se va auzi ceva mai incet.Daca-mi trimiteti adresa pe MP va trimit eu un tub 6N2P gratis,o sa va coste doar transportul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Belarus 57 este un receptor foarte bun si performant, chiar si in prezent. Dubla trioda (preamplificator AF si defazor) nu este critica si merge si ECC85. Un meserias (cu aparate) ar trebui sa verifice alinierea circuitelor RF si, eventual, sa le regleze. Blocul UUS poate fi "tras" ,cu unele dificultati, in banda Vest. Ar trebui si un set de lampi noi si inca unul de reserva. Pentru urmasi.

Link spre comentariu

Gasiti aici schema,de fapt mult mai multe scheme  http://www.gstube.com/schemes/  .

Tubul 6N2P se poate inlocui direct numai cu 6N2P,dar cu modificari la conexiunile pinilor pentru filament se poate inlocui cu ECC83 sau 12AX7.Ca un surogat puteti incerca direct fara nicio modificare tubul ECC85.In schema tubul este utilizat in preamplificarea pentru AF dar inlocuindu-l cu ECC85 care are amplificarea mai mica,sigur se va auzi ceva mai incet.Daca-mi trimiteti adresa pe MP va trimit eu un tub 6N2P gratis,o sa va coste doar transportul.

multumesc ! apretiez  gestu de a ma ajuta intradevar am sa iti las mesaj pe mp

multumesc !pentru raspunsurii

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

recent am ilocuit o lampa 6h2p care era sparta si nefuntionala alta dupa spusele vanzatorului ambulant ca ar fi ecc 85 ( pe ea nu se vede ce scrie ) lampa se aprinde se aude sonor(vajet .baraituri) dar nu receptioneaza nimic.. am obs ca sunt probleme si sunt si cu scala ,am inadit firele de transmisie  ..intrebarea este daca se pot trage in banda fm aceste radiourii si cum se poate facea acest lucru ..Multumesc!

Link spre comentariu

1.Aparatul se numeste BELARUS 57  http://www.rw6ase.narod.ru/000/rpl_s/belarus57.html

2.6H2P nu este echivalenta cu ECC85, se poate inlocui cu ECC83 cu modificare la soclu

http://tubes-store.com/product_info.php?currency=GBP&products_id=451

3.Se poate "trage in banda vest" dar ca sa faci aceasta modificare ai nevoie de cunostinte avansate de radiotehnica.

Din ce ne-ai povestit pana acum cred ca ar fi indicat sa apelezi la un electronist

Link spre comentariu

Belarus 57 este un receptor de clasa superioara. Este complicat, greu de reglat si usor de dereglat. Recomand cu caldura apelul la un meserias care se pricepe la aparate cu lampi si care are aparatura necesara reglajelor, inclusiv un vobuloscop.Lampa 6N2P poate fi inlocuita direct cu ECC85, dar amplificarea este ceva mai mica.Pentru a schimba banda FM trebuie refacute si reglate bobinele din blocul de UUS, cele din circuitul de intrare si cea a oscilatorului. Numarul de spire trebuie redus cam la 75%.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări