mishen 1978 Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 (editat) Buna seara tuturor ! am rugamintea la voi cu privire la un la radio vechi pe lampi rusesc am o lampa sparta se pare 6H2P cu 9 conectorii care este sparta si asi dori sa o inlocuiesc cu echivalent (dioda ,tranzistor) daca cine ma poate indruma sa il fac sa funtioneze radio sau daca poseda cineva o lapa la fel astept m.p Multumesc anticipat! Editat Iunie 20, 2014 de mishen 1978 Link spre comentariu
mishen 1978 Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 am atasat si poze.. Link spre comentariu
kripton Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Salut,Tubul spart se va inlocui tot cu un tub de acelasi tip. Se gaseste relativ usor, nu este o raritate de exceptie. Cu putina perseverenta se poate gasi cu un simplu anunt la sectiunea "cumpararari" :http://www.elforum.info/forum/29-cumparari/ 1 Link spre comentariu
mishen 1978 Postat Iunie 21, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2014 Multumesc !din pacate nu se gasesc cu 9 pini am gasit numai cu 7 pini ..de acea a-si incerca o varianta cu diode si rog pe cei cunoscatorii daca exista aceasta varianta doresc sa fac funtional Link spre comentariu
kripton Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Tubul spart din poza este 6Н2П (6N2P) si este o dubla trioda. Nu are cum sa fie decat cu 9 pini. Cu 7 pini este cu totul altceva si ar putea fi interpretat prin citire ca 6Х2П ( dubla dioda detectoare) similar cu EAA91 si care are 7 pini.Cauta in liste din paginile de mai jos unde scrie 6N2P (dubla trioda) sau un anunt la "cumparari" dar scris cu "N" , nu cu "H"( "x" se citeste "h" iar "h" se citeste "n" )http://www.proradioantic.ro/index.php?x=anunturi&view=lista&&order=&tip=2&pag=1 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 (editat) Înlocuitore directe ECC82,ECC83, şi mai poate funcţiona la caz de nevoie şi ECC85. Nu poţi încerca altceva în loc,diode ,tranzistori, fiindcă acel tub 6N2P este o dublă trioda . ECC85 găseşti în blocurile de UUS din radiourile mai vechi cu tuburi , Darclee, Select ,Traviata,etc. Editat Iunie 21, 2014 de NOSTALGIC Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Buna seara tuturor ! am rugamintea la voi cu privire la un la radio vechi pe lampi rusesc am o lampa sparta se pare 6H2P cu 9 conectorii care este sparta si asi dori sa o inlocuiesc cu echivalent (dioda ,tranzistor) daca cine ma poate indruma sa il fac sa funtioneze radio sau daca poseda cineva o lapa la fel astept m.p Multumesc anticipat! Gasiti aici schema,de fapt mult mai multe scheme http://www.gstube.com/schemes/ . Tubul 6N2P se poate inlocui direct numai cu 6N2P,dar cu modificari la conexiunile pinilor pentru filament se poate inlocui cu ECC83 sau 12AX7.Ca un surogat puteti incerca direct fara nicio modificare tubul ECC85.In schema tubul este utilizat in preamplificarea pentru AF dar inlocuindu-l cu ECC85 care are amplificarea mai mica,sigur se va auzi ceva mai incet.Daca-mi trimiteti adresa pe MP va trimit eu un tub 6N2P gratis,o sa va coste doar transportul. 1 Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Belarus 57 este un receptor foarte bun si performant, chiar si in prezent. Dubla trioda (preamplificator AF si defazor) nu este critica si merge si ECC85. Un meserias (cu aparate) ar trebui sa verifice alinierea circuitelor RF si, eventual, sa le regleze. Blocul UUS poate fi "tras" ,cu unele dificultati, in banda Vest. Ar trebui si un set de lampi noi si inca unul de reserva. Pentru urmasi. Link spre comentariu
mishen 1978 Postat Iulie 8, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2014 Gasiti aici schema,de fapt mult mai multe scheme http://www.gstube.com/schemes/ . Tubul 6N2P se poate inlocui direct numai cu 6N2P,dar cu modificari la conexiunile pinilor pentru filament se poate inlocui cu ECC83 sau 12AX7.Ca un surogat puteti incerca direct fara nicio modificare tubul ECC85.In schema tubul este utilizat in preamplificarea pentru AF dar inlocuindu-l cu ECC85 care are amplificarea mai mica,sigur se va auzi ceva mai incet.Daca-mi trimiteti adresa pe MP va trimit eu un tub 6N2P gratis,o sa va coste doar transportul. multumesc ! apretiez gestu de a ma ajuta intradevar am sa iti las mesaj pe mp multumesc !pentru raspunsurii Link spre comentariu
mishen 1978 Postat Octombrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2014 recent am ilocuit o lampa 6h2p care era sparta si nefuntionala alta dupa spusele vanzatorului ambulant ca ar fi ecc 85 ( pe ea nu se vede ce scrie ) lampa se aprinde se aude sonor(vajet .baraituri) dar nu receptioneaza nimic.. am obs ca sunt probleme si sunt si cu scala ,am inadit firele de transmisie ..intrebarea este daca se pot trage in banda fm aceste radiourii si cum se poate facea acest lucru ..Multumesc! Link spre comentariu
nicolae57 Postat Octombrie 2, 2014 Partajează Postat Octombrie 2, 2014 1.Aparatul se numeste BELARUS 57 http://www.rw6ase.narod.ru/000/rpl_s/belarus57.html 2.6H2P nu este echivalenta cu ECC85, se poate inlocui cu ECC83 cu modificare la soclu http://tubes-store.com/product_info.php?currency=GBP&products_id=451 3.Se poate "trage in banda vest" dar ca sa faci aceasta modificare ai nevoie de cunostinte avansate de radiotehnica. Din ce ne-ai povestit pana acum cred ca ar fi indicat sa apelezi la un electronist Link spre comentariu
mishen 1978 Postat Octombrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2014 multumesc !..mai am o lampa ecc 82 ,cumparata de la acel vanzator am sa caut ecc 83 sau originala.. Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 2, 2014 Partajează Postat Octombrie 2, 2014 Belarus 57 este un receptor de clasa superioara. Este complicat, greu de reglat si usor de dereglat. Recomand cu caldura apelul la un meserias care se pricepe la aparate cu lampi si care are aparatura necesara reglajelor, inclusiv un vobuloscop.Lampa 6N2P poate fi inlocuita direct cu ECC85, dar amplificarea este ceva mai mica.Pentru a schimba banda FM trebuie refacute si reglate bobinele din blocul de UUS, cele din circuitul de intrare si cea a oscilatorului. Numarul de spire trebuie redus cam la 75%. Link spre comentariu
mishen 1978 Postat Octombrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2014 partea ce trasu in banda am sa apelez la cineva..din cate vad pe schema se strapeaza ..2 pini multumesc ! sa inteleg ca ar fi compatibila si ecc 85 fara modificarii? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum