Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gauri mari in placi policarbonat

enjoy

Postări Recomandate

Pentru policarbonat este buna carota (cu abaterea de rigoare), trebuie sa lasi lipit folia de protectie (sau sa lipesti una) pentru a evita microruperile (policarbonatul are tendinta asta).

Link spre comentariu

Operatia de gaurire cu carota nu este una de precizie, iar 1 mm abatere e absolut acceptabil.In functie de mana celui care tine bormasina ( si nu numai legat de asta ) se pot da gauri si cu 2-3 mm mai mari decat diametrul carotei.

Gaurile le-am dat cu o bormasina verticala,fara jocuri, in dural gros de 10mm. Din ce-am masurat, unii dinti erau indoiti mai mult la exterior. Am polizat putin din acestia, iar abaterea s-a micsorat la 0,5mm. Deci cu rabdare, carotele cred ca se pot ...regla.

Link spre comentariu

La dimensiunile celea merge bine un step drill.

Depinde daca trebuie sa dai in material mai gros de 6-12mm ce faci ca ajungi la treapta urmatoare de diametru.

Link spre comentariu

Depinde ce precizie vrei.Am lucrat cu carote in policarbonat cu masina fixa,la bormasina totul depinde de mana ta...la lucrari nepretentioase,bormasina este mai practica! :da

Link spre comentariu

Depinde daca trebuie sa dai in material mai gros de 6-12mm ce faci ca ajungi la treapta urmatoare de diametru.

Apai, omul a precizat clar 6-7 mm, dar romanul trebuie sa fie contra cu ceva.

Cand ai 12mm intorci placa si dai pe din dos.

Link spre comentariu

dar romanul trebuie sa fie contra cu ceva.

Cand ai 12mm intorci placa si dai pe din dos.

Ca sa-ti fac placere : ce faci daca este o cutie si nu incape bormasina inauntru ?.

Remarca cu grosimea am facut-o pentru ca eu am 3 freze bradut si la toate grosimea unei trepte este de 4mm.

Link spre comentariu

Nu stiu daca in Bahamas exista bazar de scule ca cel de la Obor din Bucuresti,fiindca se gasesc acolo la vreo 15-30de lei (in functie de diametru) niste carote hss care seamana cu asta

http://images9.okr.ro/serve/auctions.v7/2013/mar/28/979a9f1d78ceb661aa4f6416cb69be39-1894922-1000_1000.jpg

insa mare grija,modelul asta e bun pentru plastic si cam atat,pentru metal sunt niste carote aproape identice,doar ca intre dinti au niste santuri,cu una dinaia de 22mm am dat cca 40 de gauri in teava de inox de 2mm,cu o masina de gauri cu acumulator folosind ca lichid de racire un fasfas dinala de geamuri care stropeste si cu spuma...

Link spre comentariu

eu am folosit masina din imagine la peste 200 gauri in pvc de 12mm grosime si la vreo 100 gauri in osb de 22mm si inca taie.

post-178599-0-31619500-1403775174_thumb.jpg

Editat de almarghi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări