Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gauri mari in placi policarbonat

enjoy

Postări Recomandate

Cu ce pot face gauri mai mari, de 23-24mm in placi de policarbonat (au o grosime de 6-7mm)? Nu am freza, am doar masini de gauri, de toate felurile, inclusiv cu coloana, daca ma pot ajuta cu ceva.

Link spre comentariu

Pentru gauri mari, se pot utiliza forezele (carotele) care se confectioneaza din oteluri tubulare. Pentru o singura gaura in policarbonat, nu trebuie sa fie un otel special ci se poate utiliza o simpla teava de OL00 la care s-au format niste dinti pe circumferinta. Modalitatea de constructie a sculei este destul de complexa, dar pentru o singura gaura nu va pune probleme deosebite.

Link spre comentariu
Am incercat una o data si nu e buna de nimic, pana si ala de la magazin mi-a zis ca dau banii degeaba.Astea cum or fi?

post-224790-0-08685600-1403288289_thumb.jpg

Editat de enjoy
Link spre comentariu

Aia-i, ca'n link'ul postat de Alin. De aia am zis - ''ceva de genu'' ca n-am gasit denumirea exacta/corecta in cautarea mea pe google.

enjoy

''Astea cum or fi?''

- nu-s bune la ce-ti tre tie!

Link spre comentariu

Eu am dat cu asa ceva, in placi de plastic groase de 5 cm. Am fost foarte multumit de rezultat. Se gasesc prin piata sau in magazinele de bricolaj.http://www.okazii.ro/scule-de-mana/altele/trusa-set-freze-freza-lemn-balamale-mobila-15mm-20mm-25-mm-30mm-35mm-a156163569 Daca se considera reclama, rog a se sterge ulterior, deocamdata nu-mi dau seama cum sa atasez poze.

Cu bormasina normala?
Link spre comentariu

Cu bormasina normala doar in lemn am dat (foastene). In plastic am dat gauri la strung si cu masina de gaurit cu coloana. Nici nu am incercat cu masina de mana pentru ca trebuiau sa fie perfect perpendiculare, dar ies perfect, cu margini fine, fara deformari.

Oricum, cine a intrebat, am citit ca are si masina cu coloana.

Editat de tommymd
Link spre comentariu

Si eu am tot de asta de 24mm si am gaurit peste 60 de gauri in usi de tablouri de tabla de 1,5mm si merge inca.

Gaurile ies exact de 24mm ? Eu am luat doua de la Yato, una de 32mm, cealalta de 47mm. Cu ambele, gaurile ies cu un mm mai mari...

Link spre comentariu

Gaurile ies exact de 24mm ? Eu am luat doua de la Yato, una de 32mm, cealalta de 47mm. Cu ambele, gaurile ies cu un mm mai mari...

Operatia de gaurire cu carota nu este una de precizie, iar 1 mm abatere e absolut acceptabil.In functie de mana celui care tine bormasina ( si nu numai legat de asta ) se pot da gauri si cu 2-3 mm mai mari decat diametrul carotei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări