Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme Leach Amp 200w

cristian_98

Postări Recomandate

Diodele nu trebuie izolate cumva fata de radiator, dealtfel ca si tranzistorii, care se izoleaza cu foita de nica si nippel.Yrebuie sa le izolez cymva fata de radiator, deoarece unele terminale ale diodelor cel mai probabil vor atinge radiatorul...Ce finali in alta capsula fata de TO3 imi recomandati?

Link spre comentariu

Daca faci cum ti-a aratat @letcon in poza aia nu atingi radiatorul cu terminalele, pui tub termo pe terminale apoi le indoi si le lipesti

Editat de maxente
Link spre comentariu

Dacă nu se ating lipiturile dintre ele de radiator, totul e în regulă. Le poţi băga într-un tub izolator din silicon sau mătase şi acela să fie prins lejer pe radiator.

Mai e o variantă, inversă, adică trz din superdiodă pe radiatorul trz finali şi diodele pe lîngă trz prefinali, metodă utilizată de unele firme japoneze.

Link spre comentariu

Daca nu ai tub din ala despre care zice @Zal atunci pur si simplu niste mica din cea pentru capsule TO247 intre diode si radiator, eventual izolezi cu banda lipiturile ca sa fii sigur, si te folosesti de ceva pasta siliconica, sau daca nu ai, atunci macar niste vaselina cat mai curata.

PS: Ai ceva anume impotriva capsulelor TO3 sau vrei tu neaparat din alea 247?

Link spre comentariu

Dintre capsulele de trz finali, cele TO3 au suprafaţa şi transferul cel mai bun de temperatură, evident că mai puţin cele făcute din economie, din tablă de oţel în loc de aluminiu, alamă sau cupru. Urmează apoi TO247, TOP3... etc. Par mai uşor de folosit, dar au dezavantajul unei prinderi excentrice pe radiator, trebuie strînse cu grijă.

Link spre comentariu

MJL4302 si MJL4281, the best, Hi-Fi.

NJW1302 si NJW3281, best, Hi-Fi.

MJL21195 si MJL21196, the best pentru SOA la impedante sub 4 ohm si anduranta.

Editat de Vizitator
Discutaţi pe privat despre cumpărături.
Link spre comentariu

Azi am vrut sa schimb radiatorul, l-am scos pe cel vechi, am scos si diodele, dar iar intampin probleme la punerea acestora. 

Nu se pot inlocui diodele cu niste tranzistori, cum zicea @franzm, niste BD-uri? Adica sa folosesc cate 1 jonctiune care se comporta ca o dioda, de la fiecare BD? 

Mai concret sa folosesc 4 BD-uri, sau daca se poate mai putine?

Ma gandesc ca mi-ar fi mult mai usor....ar fi ok ''solutia''?

Link spre comentariu

Daca le scurtcircuitezi baza colector, si respecti polaritatea ca dioda, da , este OK si ai si compensarea termica mai buna.

Nu uita sa le izolezi individual fata de radiator, cu folie de mica unsa cu un strat subtire de pasta siliconica pe ambele fete.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări