Marian Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 Ei da, asta ar fi un transfer termic foarte bun ( ma refer la sugestia lui @Letcon ), poate chiar mai bun decat cel al unui tranzistor in capsula TO126... Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 14, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2014 Diodele nu trebuie izolate cumva fata de radiator, dealtfel ca si tranzistorii, care se izoleaza cu foita de nica si nippel.Yrebuie sa le izolez cymva fata de radiator, deoarece unele terminale ale diodelor cel mai probabil vor atinge radiatorul...Ce finali in alta capsula fata de TO3 imi recomandati? Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 (editat) Daca faci cum ti-a aratat @letcon in poza aia nu atingi radiatorul cu terminalele, pui tub termo pe terminale apoi le indoi si le lipesti Editat Iulie 14, 2014 de maxente Link spre comentariu
zal Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 Dacă nu se ating lipiturile dintre ele de radiator, totul e în regulă. Le poţi băga într-un tub izolator din silicon sau mătase şi acela să fie prins lejer pe radiator. Mai e o variantă, inversă, adică trz din superdiodă pe radiatorul trz finali şi diodele pe lîngă trz prefinali, metodă utilizată de unele firme japoneze. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 14, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2014 Am sa incerc maine cu diodele.Imi puteti recomanda mai multe perechi de finali "compatibili" ? Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 Daca nu ai tub din ala despre care zice @Zal atunci pur si simplu niste mica din cea pentru capsule TO247 intre diode si radiator, eventual izolezi cu banda lipiturile ca sa fii sigur, si te folosesti de ceva pasta siliconica, sau daca nu ai, atunci macar niste vaselina cat mai curata. PS: Ai ceva anume impotriva capsulelor TO3 sau vrei tu neaparat din alea 247? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 Dintre capsulele de trz finali, cele TO3 au suprafaţa şi transferul cel mai bun de temperatură, evident că mai puţin cele făcute din economie, din tablă de oţel în loc de aluminiu, alamă sau cupru. Urmează apoi TO247, TOP3... etc. Par mai uşor de folosit, dar au dezavantajul unei prinderi excentrice pe radiator, trebuie strînse cu grijă. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 14, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2014 Da....dar nu am radiator pentru TO3...de-asta ziceam...am sa fac cum a-ti spus voi...cu diodele. Cu finalii cum ma sfatuiti voi? Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2014 Am reusit sa pun diodele.Ce perechi imi recomandati pentru etajul final? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 Cei mai accesibili sînt 2SA1943/2SC5200, dintre cei buni. Găseşti poze pe net cu făcăturile de care trebuie să te fereşti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 (editat) MJL4302 si MJL4281, the best, Hi-Fi. NJW1302 si NJW3281, best, Hi-Fi. MJL21195 si MJL21196, the best pentru SOA la impedante sub 4 ohm si anduranta. Editat Iulie 15, 2014 de Vizitator Discutaţi pe privat despre cumpărături. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 @Cristian ai PM, pe langa sugestiile mele de pe privat, subscriu si la ce a zis @Zal. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 16, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2014 Azi am vrut sa schimb radiatorul, l-am scos pe cel vechi, am scos si diodele, dar iar intampin probleme la punerea acestora. Nu se pot inlocui diodele cu niste tranzistori, cum zicea @franzm, niste BD-uri? Adica sa folosesc cate 1 jonctiune care se comporta ca o dioda, de la fiecare BD? Mai concret sa folosesc 4 BD-uri, sau daca se poate mai putine? Ma gandesc ca mi-ar fi mult mai usor....ar fi ok ''solutia''? Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2014 Nu ma poate ajuta nimeni?As risca sa stric ceva? Ar fi ok cu BD-urile in locul diodelor 1N4007? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 Daca le scurtcircuitezi baza colector, si respecti polaritatea ca dioda, da , este OK si ai si compensarea termica mai buna. Nu uita sa le izolezi individual fata de radiator, cu folie de mica unsa cu un strat subtire de pasta siliconica pe ambele fete. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum