zal Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 (editat) Măsurătorile nu le faci faţă de masă? Ce ai măsurat pe trz finali e valabil cu acele rezistenţe de 10 Ohmi înseriate pe alimentări? Eşti sigur că ai montat bine trz piloţi şi prefinali dacă ai doar o tensiune reziduală pe trz superdiodă? Te-am întrebat de tensiunile stabilizate, adică cele de pe diodele zener, ori C4 fiind în paralel cu cele de pe ramura +, e clar că şi acolo e o bubă. Schimbă-l cu unul bun, sau dacă nu ai, scoate-l şi pe el şi pe frati-su de pe ramura cealaltă, nu se întîmplă nimic. Nu ai verificat şi condensatorii înaintea montării? Editat Iunie 22, 2014 de zal Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 C4 face parte din generatorul dinspre ramura pozitiva ( generator de la diferential evident ), ar trebui determinat si de ce el se incalzeste, poate l-ai ales la o tensiune prea mica sau poate el este pur si simplu defect si afecteaza buna functionare a generatorului, situatie in care este normal sa ai simetria defectuoasa. Verifica ce tensiune ai la bornele lui C4 si spune de ce tensiune l-ai ales? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 N-am citit toate cele 5 pagini, dar din ce se spune in postul cu nr. 60 ar fi indicat sa pui osciloscopul pe iesire pentru ca problema pare sa fie foarte delicata. Mie imi suna a oscilatii, a lipsa de stabilitate. Verifica in primul rand daca reactia negativa este intreaga, daca nu este intrerupta sau are alte probleme. Mai departe trebuie atentie mare la condensatoarele din compensare. Daca s-au folosit niste condensatoare nepotrivite in compensare totul se duce de rapa ! Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 22, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2014 (editat) C4, l-am pus de 50V, pentru alimentarea de 40Vcc. Am verificat piesele in prealabil. Cum sa masor tensiunea pe diodele zener? Masuratorile in bazele prefinalilor si finalilor le-am facut tot cu rezistente de 100R/5W inseriate pe alimentari.Osciloscop inca nu am, din pacate.Compensarea daca nu ma insel are acele 2 condensatoare de 470 sau 330u, imi cer scuze daca gresesc.Aveam unul umflat, dupa cum se vede in poze. Le-am pus acum de 220u. Altceva nu am avut la indemana astazi...Eu sunt mai incepator....am auzit eu de reactia negativa...dar nu ceva concret. Poti sa imi exemplifici pe schema reactia negativa? Editat Iunie 22, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
zal Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 (editat) Privind cu atenţie pozele cu placa nu găsesc nimic suspect. În afară de treaba cu stabilizatoerele şi condul fierbinte, nu pot decît să cred că trz piloţi şi prefinali mici MJE340/350 sînt montaţi unul în locul celuilalt, pnp în loc de npn, asta ar explica lipsa tensiuni pe trz superdiodă, dar nu şi trz prefinali şi finali deschişi. ............... Cum sa masor tensiunea pe diodele zener? Înfigi testerul negativ (negru) al voltmetrului la masă şi nu-l mai scoţi de acolo pînă nu verifici corect tensiunile. Toate tensiunile se măsoară faţă de masă, doar căderile de tensiune se măsoară pe elementul respectiv (rezistenţă sau semiconductor), însă nu e cazul aici, cel puţin pînă pui la punct montajul. Editat Iunie 22, 2014 de zal Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 22, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2014 (editat) Mai verific o data daca sunt pusi bine, pilotii si prefinalii mici... Edit Sunt in regula. Q13-Q14= Mje 340 Q12-Q15= Mje 350 Sunt ok, nu? Editat Iunie 22, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
zal Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 Eu sunt mai incepator....am auzit eu de reactia negativa...dar nu ceva concret. Poti sa imi exemplifici pe schema reactia negativa? Reacţia negativă/bucla de amplificare: R17,18,19,20 şi C6,7,8,9. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 22, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2014 Dupa unele masuratori... Q8, dupa 2 minute frige. Pe R11 am 10,02Vcc Pe R12 am 0,01Vcc Pe R23 am 8,36Vcc Pe R24 am 0,13Vcc Pe R21 am 0,68Vcc Pe R22 am 0Vcc Sa fie mai clar. Aici am masurat caderea de tensiune de pe rezistentele specificate. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 (editat) Ca să fie şi mai clar: măsurătorile le-ai făcut cu montajul alimentat prin acele rezistenţe de 10 Ohmi în locul siguranţelor? Ce tensiune de alimentare ai, +/-40V cum ai scris mai înainte? Măsoară totul faţă de masă, nu pe rezistenţe (acestea pot fi defecte într-un montaj şi rezultatele aiurea). Ce tensiune ai la ieşire? Ce tensiune ai pe stabilizatoare (adică între masă şi R13,14)? Ce tensiune ai în emitoarele Q1,2,3,4? Ce tensiune ai în bazele Q14,15? Editat Iunie 22, 2014 de zal Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 22, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2014 (editat) Am terminat pe azi. Maine dimineata revin cu rezultatele a ceea ce ai cerut.Da,am alimentat simetric cu 40Vcc.Am masurat cu rezistente pe alimentare. Editat Iunie 22, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2014 Am masurat fata de masa.Offset= 25,3 VccR13= 15,5VccR14= 1,4 VccEmitor Q1= 9,7VccEmitor Q2= 9,9 VccEmitor Q3= 7,3 VccEmitor Q4= 7,6 VccBaza Q14= 28,5 VccBaza Q15= 24,8 VccPe zenere:D13 pe un terminal am 16,4Vcc,pe celalalt 0,02D14 pe un terminal am 0,02Vcc, pe celalalt am 0VccD15 pe un terminal am 1,4Vcc, pe celalalt am 0,6VccD16 pe un terminal am 0,6Vcc, pe celalalt 0Vcc.In final a pocnit C4. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Asigura-te ca C4 si C5 sunt noi sau renunta pentru moment la ele. In alta ordine de idei, pe care capete ale R13 si R14 le-ai masurat fata de masa? Si nu se justifica tensiunea mica gasita la zennere, ce valori ai pus acolo la ele? Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2014 (editat) La zenere am pus 1N4747. C4 si C5 acum le scot. Edit: Tensiunea pe R13 am masurat-o astfel: Pe borna dinspre C15, spre R13, am 38,7Vcc Pe borna dinspre R13, spre Q2, am 24,5Vcc Tensiunea pe R14: Pe borna dinspre C16 am 1,5 Vcc Pe borna care merge spre Q4 am 1,5 Vcc. Toate masuratorile le-am facut fata de masa, Editat Iunie 23, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2014 Voi ce imi recomandati sa fac...? Sa iau absolut toate piesele noi si sa le pun..? Daca as lua toate piesele noi, ar mai avea de ce sa nu functioneze? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Multe probleme ai tu acolo...Sa zicem ca ramura pozitiva de alimentare ar fi relativ ok, dar ce a patit ramura negativa de ai doar 1,5V pe ea...initial as fi zis ca problema e la acele zennere de jos dar nu e asa, ca din cate zici caderea de pe rezistenta inseriata cu ele este 0 sau oricum foarte mica...masoara tensiuhnea de la bornele R33, adica caderea de tensiune directa de pe ea, un fir de la multuimetru pe o borna si celalalt pe cealalta borna... nu stiu, poate electroliticul de filtrare de jos este scurtcircuitat, sau poate ai montat tranzistorii din VAS invers sau is arsi...altfel nu pricep... Nu stiu ce sa zic... asa se intampla cand te apuci de ceva prea complicat pentru nivelul tau si te folosesti de componente recuperate... as zice sa-l arunci si sa te apuci de un alt modul dar la care sa folosesti numai piese noi si numai valorile din schema neaparat, doar daca nu gasesti exact ce se cere in schema vii aici cu intrebari despre ce anume poti folosi in locul lor, apoi pentru a fi sigur ca nu gresesti ( mai ales ca gaurile sunt multe si dese ) roaga pe cineva sa iti faca cablajul si sa includa si stratul de "silk", partea pe unde sunt componente cu desenul fiecareia, numai asa te asiguri ca nu poti gresi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum