Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

decodor humax

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cnc

6

• Florinel TV

4

• cristybadea

2

• iuliantv

1

Top autori în acest subiect

Vizitator iRoata

Nici ca se putea descriere mai clara !...

Ce model e receiverul ? (Humax si mai cum...)

Este de satelit sau de cablu ?

Cu smartcard sau la liber ?

Link spre comentariu
Vizitator iRoata

Dupa cum spui, nu pare a fi problema strict de receiver, mai degraba e o problema de la conectica TV-receptor; poate fi o problema cu cablul SCART (astea se strica la mufa dupa mai multe conectari/deconectari) sau daca e conexiune RF (cablu de antena) atunci ai interferente iar cablul nu e bine ecranat; dar ca sa fii tu sigur du-te in meniul receptorului si da-i o revenire la valorile din fabrica, astfel daca intre timp a existat o modificare in parametrii de receptie se refac setarile originale. Apoi musai sa verifici conectica (SCART, RCA sau ce ai acolo) si vezi rezultatele. Daca defectul persista, atunci se mai pot face sapaturi.

PS: doar pe un canal se desincronizeaza ? 

Link spre comentariu

eu sincer am avut probleme de genu asta si erau devalorizati conzi pe placa debaza a receptorului dar daca nu este in meserie e greu de depistal conzi devalorizati fara eser-metru 

Link spre comentariu
Vizitator iRoata

Daca ai cablurile dintre receptor si TV in regula, cel mai probabil problema e de la conzi devalorizati, cum a precizat mai sus un coleg; dar aici e mai greu de intervenit fara scule si pricepere. Ce fel de cablu ai intre receptor si TV ?

Link spre comentariu

Daca ai cablurile dintre receptor si TV in regula, cel mai probabil problema e de la conzi devalorizati, cum a precizat mai sus un coleg; dar aici e mai greu de intervenit fara scule si pricepere. Ce fel de cablu ai intre receptor si TV ?

nu conteaza ce fel de cablu este intre tv si receptor daca sint devalorizati conzi pe mainboard acelasi defect precizeaza receptoru

Link spre comentariu

Inainte de a invinovati receptorul,probati-l pe alt tv.succes

fiind un receptor de satelit mai mult ca sigur este folosit pe av deci odata ce pe un post vede ok si pe altele nu ,cred ca cade varianta tv-ului defect,prin urmare nu strica o cura de condesatori in receptor asigurativa ca nu ati conectat intrarea lnb la intrarea loop,nu folositi 2receptoare pe acelasi lnb(decat daca acesta este cel putin lnb dublu)si ca sa lamurim de la inceput .sigur nu e lipsa de semnal si ave-ti doar acele blocari de imagine frezuri ,si atunci trebuie verificate contactele lnb mufe,sau eventul reglata putin antena sau miscat putin lnb-ul,asigurativa ca nu ave-ti obstacole in fata antenei spre bolta cereasca,copaci frunze cabluri etc.setati din meniul receptorului iesirea av pe rgb sau cvbs.success

Link spre comentariu

Colegule @Harhas Florin tu poate nu ai inteles ce vroia sa zica @iRoata , intreba de cablu pentru ca defectul poate fi si din banalu cablu scart , asa ca nu te mai umfla in pene asa.

Sau tu daca mergi la doctor cu durere de picior , intai ar trebui sa til taie si pe urma sa faca radiografia ?

Intradevar se poate sa fie condesatori dar intai elimini problemele externe dupa care vezi de sursa etc.

Editat de cianyika
Link spre comentariu

Colegule @Harhas Florin tu poate nu ai inteles ce vroia sa zica @iRoata , intreba de cablu pentru ca defectul poate fi si din banalu cablu scart , asa ca nu te mai umfla in pene asa.

Sau tu daca mergi la doctor cu durere de picior , intai ar trebui sa til taie si pe urma sa faca radiografia ?

Intradevar se poate sa fie condesatori dar intai elimini problemele externe dupa care vezi de sursa etc.

nici odata nasa faca desincronizari cablu pe unile programe si pe altele nu sa fim seriosi mai ales la decodoare TV

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu
Vizitator iRoata

nici odata nasa faca desincronizari cablu pe unile programe si pe altele nu sa fim seriosi mai ales la decodoare TV

Ma vad nevoit sa te contrazic....

Se intampla sa fi lucrat mai bine de 10 ani in CATV (am construit head-end-uri), asa ca pot sa-ti spun din experienta ca este posibil ca din cauza cablurilor dintre receptor si TV sa apara deformari ale imaginii doar pe unele canale, in special cand cablul in cauza este RF-coax, dar se intampla si din cauza unor SCART proaste; asta deoarece apar diverse interferente (surse in comutatie, etc) de la aparatele apropiate; am dorit sa elimin mai intai posibilele cauze simple.

PS: o "erata" e necesara pentru a ne putea intelege; expresia "nasa faca" nu exista in limba noastra romaneasca, cred ca ai vrut sa spui "nu o sa faca".

Link spre comentariu

buna ziua la acest decodor legatura este cu scart care a fost verificat nu este vorba de semnal semnalul este bun la semnal cu calitatea mica  imaginea se  blocheaza aici este desincronizare orizontala  

Link spre comentariu

PS: o "erata" e necesara pentru a ne putea intelege; expresia "nasa faca" nu exista in limba noastra romaneasca, cred ca ai vrut sa spui "nu o sa faca".

nu exista da dar este mai pe scurt aici nu invatam limba ci ajutam colegi nostri de pe forum sau ne ajutam reciproc sa nu uitam asta multa bafta si succes

eu nu vreau sa supar pe nimeni dar daca am facuto imi cer scuze numai bine tuturor

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări