Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce acopar traseele dupa ce am terminat de facut cablaju?

cristitranca

Postări Recomandate

La mine cred ca nu este bun sacazul, sa diluat bine, dar dupa ce sa uscat pe placa a ramas alb, am incerca sa acopar cu fludor traseele si unele sau deslipit dupa placa, a iesit rau de tot ce sa mai :nebunrau:, data viitoare o sa incerc si alte metode, pana atunci mai astept idei si sfsturi practice, voi cum faceti de va iese bine? Pun si o poza ca sa vedeti cat de rau a iasit, http://i45.tinypic.com/2w4wr2v.jpg totusi nu scoate nici telefonul meu poze-le bine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adynis

12

• Stefan

11

• Flor

9

• GeoMar

7

Top autori în acest subiect

traseele sau deslipit dupa placa

Pentru ca ai insistat un timp mai lung la depunerea cositorului/fludorului. Atentie si la acest aspect : exista fludor (la unele firme care comercializeaza pe net) care se topeste la temperatura foarte mare si creeaza mari probleme, chiar si la simpla lipire a componentelor (citeodata face sa se oxideze foarte rapid ansa pistolului de lipit sau virful letconului).
Link spre comentariu

am incerca sa acopar cu fludor traseele si unele sau deslipit dupa placa

Din cate vad eu acolo,ati cam exagerat cu fludorul,este prea gros stratul,aceasta poate duce si la curbarea placii.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ce rezultate ai obtinut @adynis ? Se merita investitia ? Asteptam ceva detalii si eventual poze. :da

Scuze pentu nereusita mea de a-mi tine cuvantul in legatura cu testele si pozele; (mi-am schimbat locul de munca si ... ) nu prea mai am timp de nimic; Poate in zilele libere de sarbatori, dar putin probabil; Daca este cineva dispus sa faca teste cu produsele respective, ii pot vinde pachetul cu conditia morala sa faca teste si poze ... Numai bine.
Link spre comentariu

Scuze pentu nereusita mea de a-mi tine cuvantul in legatura cu testele si pozele; (mi-am schimbat locul de munca si ... ) nu prea mai am timp de nimic; Poate in zilele libere de sarbatori, dar putin probabil; Daca este cineva dispus sa faca teste cu produsele respective, ii pot vinde pachetul cu conditia morala sa faca teste si poze ... Numai bine.

Asta este. Oricum este [foarte] important serviciul [unul bun] in ziua de azi. :da Daca nu eram si eu cu serviciul asta, poate incercam eu, dar .... nu prea am timp liber nici eu. :nebunrau:Poate se gaseste altcineva.
Link spre comentariu

Va dau eu o idee, eu o folosesc de foarte mult si e foarte simplu de facut, nu ramne urme de sacaz sau alte chesti,dupa ce scoateti placa de la clorura, o curatati bine cu acetona , adik sa dati jos marckerul sau cu ce faceti trasele, deci trebuie sa ramana traseele din cupru curate, dupacea luati PASTA DE LIPIT (la tevile de cupru pentru centrale termice, este acea pasta care dai inainte o incalzesti si dupaai cositoresti, se mai numeste PASTA DE ARGINT!) dati usor peste trasee, eu dau peste toata placa un strat subtire, si veniti cu CIOCANUL DE LIPIT, nam incercat cu lectonul sa vad, veniti peste trasele cu pasta peste ele si trageti peste trase farvul ciocanului, asta se face intrun ritm mai mare, nu lent, imd o sa vedeti trasele TIP "COSITORITE", dupa ce terminati de facut spalati cu apa calda si VOILA, trasele sunt "COSITORITE" nu se incalzeste placa deoarece imd se topeste pasta, pasta este de culoare verzuie inchisa, dupa incalzire se transforma in cositor, --eu asa ii zic<<, NU trebuie sa dati cu alte soluti, nu ramane urme, mai jos este o poza cum arata la final! Trasele sunt facute cu mana cu markerul!

Multa bafta!

P.S Traseele sunt intacte , nu se dezilpesc, din punctul meu de vedere nu stiu daca exista ceva mai calumea de acoperit traseele, ma refer la "cositorire" ies si mai faine cu solutiile acelea speciale, de culori verzi, albastre, rosi, care este transparenta si se vad trasele!

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Am fost si obosit de ma chinuiam sa fac pozele, la una mia iesit nasol poza, sau daca te referi ca am tras nasol traseele cu mana aia e alta treaba! Si ai dreptate ca ies mai fain cum zici tu!

Link spre comentariu

:rade: Oricum e mai bine decit asa http://poze.haios.ro/listeaza_poza.php? ... 170&s=poze

In alta ordine de idei : am folosit mai demult Rosol, in alt scop si am ramas placut surprins de faptul cum se comporta.

Sint sigur ca e deosebit de aspectuos la acoperirea traseelor de cupru, dar trebuie gasita o modalitate de a se intinde mai eficient (se poate pierde inutil o mare cantitate,

daca se acopera toata placa).

Link spre comentariu

vreau sa incerc si eu cu Pasta de lipit si cu aer cald, mai exact cum arata flaconul ? sau cum se numeste pasta.cand am intrebt de Pasta Rosol 3 am primit o privire ---> cam asa (am exagerat putin) :ras:

Te duci la orice magazin de sanitare si intrebi de pasta din aia de lipeste tevi de cupru ca la asta se foloseste cel mai mult.
Link spre comentariu

Eu folosesc pasta din poza de mai jos! O aplic cu degetul , si pun un strat subtire dar ma asigur ca pe trasee este indeajuns, pe langa trasee fac economie, cel mai bine e sal aplici cu pensula si sa dai numa pe trasee, eu pasta am luato moca si de aceea nu prea economisesc, doar sami fac treaba, se termina , iau alta tot moka! :da

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări