Stefan Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 s-ar putea sa ajute asta: viewtopic.php?t=22963aham, merci adynis si chiar mai citisem topicul ala dar deh, varsta Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Cu ajutorul produselor din poze eu ma descurc de minune cu rezultate vizibil bune !@iulisan are dreptate,cu pasta Rosol 3 se poate acoperi cel mai bine cablajul contra oxidarii (varianta testata si de mine),plus avantajul ca usureaza lipirea componentelor,fludorul adera foarte usor si repede la traseele de cablaj.Partea rea este ca trebuie sa ai o sursa pentru incalzirea pastei (suflanta cu aer cald sau chiar o lampa pe benzina) ca sa realizezi stanarea traseelor. La stanarea unui cablaj mai mic in suprafata,eu personal,dupa ce am "intins" pasta peste trasee,am trecut cu varful pistolului peste fiecare traseu in parte si a mers super. La o simpla cautare cu "Gogu" gasesti pasta Rosol 3 la un pret destul de acceptabil (250grame/27 RON) si cred ca ajunge destul timp,mai ramane problema incalzirii pastei la o temperatura optima. Link spre comentariu
glide Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 pe la min 3:30......se foloseste un pistol cu aer cald care se gaseste pe la 50 de lei in comert de la cap la coada aceiasi metoda cu aer cald.... si imagine cu produsul finit slabut, am vazut si mai bun cu aceiasi metoda.... se mai poate pune la cuptor.....setata la 200 de grade se tine in jur de 120 de secunde In a pre warmed up at 200oC oven, the process should complete in 120 seconds at most. Don't leave the board in high temperature for more time, and don't try to cold the board with water. The board will curve due to sudden change of temperature. Let it cold by it self and then clean the residues with water and something soft like a sponge.si chiar am vazut cu fierul de calcat......se ia placuta se da rosol3 cu pensonul dupa care se aseaza pe talpa fierului de calcat cu partea cablata in sus se lasa la incalzit bine si se freaca cu un servetel de hartie..... de pe un site nemtesc o traducere spune ca dupa 7 saptamani placa miroasea un pic a oua stricate poate confirma sau infirma cineva afirmatia? si ce-am gasit mai nou tot la nemti SUR-TIN protects and preserves the copper surfaces of your circuit. By simple immersion in the solution is achieved within approximately 2 minutes on the bare copper from a uniform, well adhering and well soldered Zinniederschlag. Approach sequence to solve all three components of SUR-TIN completely in 2.5 liters of water. A set of SUR-TIN is enough for about 2-3 meters platinum material. Delivery Form 1 set f. 2.5 liters of water.produsul il gasiti aici e relativ ieftin: http://www.watterott.com/Chem-Zinn-SUR- ... z-fuer-25lacesta este rezultatul folosire acestui Sur-tin (care e de departe cel mai aproape de fabrica): Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 am incercat eu metoda cu fierul de calcat si nu e prea stralucita, depinde si de grosimea cablajului si calitate acestuia - se cam ingalbenise al meu, oricum nu imi place metoda cu fierul de calc.o sa incerc si cu pistolul de aer calc (tot la 50Ron din Auchan )arata cam bine placuta aua cu Sur-Tin dar de unde gasim noi? si la pretul ala. Link spre comentariu
glide Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 l-am gasit ceva mai scump in romania dar cel putin scapi de problemele legate de transport, plata cu cardul......e la 64 de lei....avand in vedere ca poate fi folosit pt 2m patrati de cablaj nu-i chiar sa de scump pt cine cauta calitatea...... detalii aici: http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=122505 Link spre comentariu
adynis Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Dar nu e pe stoc :(Oare se poate prepara acea solutie si in cantitate mica mica ... Ca si jumatate mi se pare o cantitate mare :-?ps. Dupa ce imi repara astia cardul la ing ... poate fac o comanda de pe site-ul ala :-? ... Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Dar nu e pe stoc :(Oare se poate prepara acea solutie si in cantitate mica mica ... Ca si jumatate mi se pare o cantitate mare :-?ps. Dupa ce imi repara astia cardul la ing ... poate fac o comanda de pe site-ul ala :-? ...sigur ca se poate prepare si pentru o cantitate mai mica, dar sa pastrezi proportiile.iti faci un calcul pentru 100ml apa Link spre comentariu
adynis Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Asa este .. in plus, nu m-am gandit .. am in casa si cantar pentru masuratori fine :p Am facut comanda de pe site-ul precizat mai sus, sa speram ca sunt prompti, cand vine solutia fac poze si teste. Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Asa este .. in plus, nu m-am gandit .. am in casa si cantar pentru masuratori fine :p Am facut comanda de pe site-ul precizat mai sus, sa speram ca sunt prompti, cand vine solutia fac poze si teste.Asteptam sa vedem cat de promti sunt si ce calitate se obtine cu acea solutie. Poate iese mai bine decat cu pasta ROSOL 3, poate si mai ieftin.Dar pana la urma urmei,conteaza CALITATEA. Asteptam poze si teste. Numai bine si ... spor la treaba. Link spre comentariu
Vizitator Paco Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Salutare! Traseele se pot acoperi simplu si ieftin cu spray fixativ de par. Se face cablajul, se monteaza piesele, se da cu fixativ (multumim doamnelor si dominsoarelor) si gata. Rapid, ieftin si eficient. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Salutare! Traseele se pot acoperi simplu si ieftin cu spray fixativ de par. Se face cablajul, se monteaza piesele, se da cu fixativ (multumim doamnelor si dominsoarelor) si gata. Rapid, ieftin si eficient. si cand lipesti nu risti sa inhalezi fum toxic? adica mai toxic Link spre comentariu
Vizitator Paco Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Pai intai lipesti si dupa aia dai cu fixativ. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 daca afla mama/sotia/prietena ce faci tu cu fixativul ei ... efoarte toxic (sau poate gatesti tu si in cazul asta nu patesti nimic ) Link spre comentariu
Vizitator Paco Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Sic, ca e al meu. Link spre comentariu
glide Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 adynis cat te ajunge totalul (pret + transport) ?uimitor cat de buna este aceasta pasta rosol3....m-am jucat un pic......pe o lamela de genul celei din telecomanda pe care face contact bateria.....de obicei trebuie sa te chinui sa faci acea suprafata aderenta pt fludor, cu pasta a iesit din prima si foarte aspectos.....plus ca am dat pe cablaj oxida bine de tot, deja era brun la culoare si rezultatele au aparut la fel de rapidsigur contine un decapant puternic....acum nu stiu ce efect are asupra varfului de la letcon, dar nu cred ca pateste cevapartea naspa la rosol3 este ca trebuie sa ai un pistol e aer cald.....si inca nu-s dispus sa dau bani pe ala............ma gandeam sa fac o ansa pt pistolul de lipit, una de genul celei folosite pt deslipitul integratelor.......doar ca ceva mai lunga sa aiba partea din varf de vreo 7-8 cm.... oare obtin ceva rezultate? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum