Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce acopar traseele dupa ce am terminat de facut cablaju?

cristitranca

Postări Recomandate

Deci am stricat sacazul pe in spirt medicinal, o sa cumpar ceva mai tare sa sew dizolve, :da

Curios, eu folosesc spirt medicinal de mult timp si in care se dizolva fara probleme sacizul, cam dupa o zi ce e drept. Totul e bagat intr-o sticluta de oja pentru ca are pensula.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adynis

12

• Stefan

11

• Flor

9

• GeoMar

7

Top autori în acest subiect

O solutie foarte buna, mult mai buna decat sa dizolvi sacaz in alcool si sa il aplici cu pensula sau alte metode, este spray-ul numit FLUX, costa in jur de 30 ron, si iti ajunge pentru foarte multe cablaje. Se usuca destul de repede de pe placa, finisajul arata asemenea unui strat de lac, Poti controla foarte usor grosimea stratului si iese uniform ; componentele se lipesc de minune peste el. :da

Link spre comentariu

djloveNu am incercat solutia descrisa de dta, deoarece "costa in jur de 30 ron". Ma rog, fiecare cu banii lui, dar eu prefer sa mi toc pe ai mei in carciuma, atunci cand nu mai am ce face cu ei.Asta pt ca niste sacaz+un pic de alcool totul intr-o sticluta de esenta de rom, ma costa zero lei. Ma rog, esenta de rom am pus-o inainte in cafelutele de dimineata, sau prin prajituri, asa ca sticluta e oarecum gratuita..Repet, fiecare cu gustul lui.Dar daca am facut fluxul exact cum am descris mai sus, cablajul are o fata superumana, hi, hi..

Link spre comentariu

Flor si pentru mine sacazul cu alcool izopropilic tot 0 lei costa, cativa ani buni am folosit aceasta varianta, dar dupa ce am incercat spray-ul asta parca nu imi mai vine sa ma intorc la varianta din trecut. Exista o diferenta vizibila intre prima si a 2-a varianta si la cat de multe cablaje fac eu imi ajunge tubul 1-2 ani, asa ca nu e mare paguba.P.S. Lasa mai usor carciuma, ca nu face casa buna cu montajele electronice :ras: , glumeam bineinteles, ce ar merge o berica pe caldura asta, 2,3..... :freaza:

Link spre comentariu

Deci am stricat sacazul pe in spirt medicinal, o sa cumpar ceva mai tare sa sew dizolve, :da

Incearca cu acetona,eu am folosit si sacaz cu alcool dar se usuca mai greu,cel dizolvat in acetona se usuca instantaneu(aproape),si in functie de cat sacaz vrei sa dizolvi,dureaza un pic,iar maruntirea sacazului ajuta la scurtarea acestui timp.Poti merge cu o lingurita de sacaz-pulbere la 50ml de acetona(dizolvant pt oja).
Link spre comentariu

S-a dizolvat si ci alcool (dupa o zi ) dar nu in totalitate, cred ca am pus prea putin alcool, am pus aproximativ 2 lingurite de sacaz pisat, si le-am introdus intr-o sticluta de parfum de 50ml, si apoi am umplut sticluta cu alcool medicinal, cred ca este prea putin alcool :nas:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mie nu mi-e prea clar: Ce sunt cele 2 ... si ... cum ai facut stanarea?

Pasta ( cin' su' de mii - de ajuns pentru tine si stranepoti daca nu faceti multe cablaje ) este una decapanta folosita la lipirea tevilor de cupru pt , de ex , centrale termice iar agregatul este un letcon de lipit cu gaz ( un milion si vreo doua sute - doar pentru tine daca nu traiesti mult ! ).
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu am incercat sa le acopar cu sacaz diluat in diluant pentru vopsea, de se gaseste mai peste tot.Pun cateva bucatele de sacaz intr-o sticluta de diluant, o inchid cu dopul, agit nitel, si se dizolva aproape imediat. Apoi il aplic cu o pensula de pictat peste cablaj. Am incercat si cu o carpa sau hartie igienica si nu prea e bine ca raman scame.Atentie totusi la concentratie, care trebuie sa fie mai micuta, deci sa fie mai subtire solutia, ca altfel devine lipicioasa. Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări