Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce acopar traseele dupa ce am terminat de facut cablaju?

cristitranca

Postări Recomandate

• Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adynis

12

• Stefan

11

• Flor

9

• GeoMar

7

Top autori în acest subiect

E prima data cand aud de asa ceva. Oricum, mi se pare foarte greu obtenabil. Doar cativa "nebuni" mai lucreza alb negru. In mod curent nu se mai gasesc substante, filme si hartii de alb negru. Acum multi ani m-am ocupat si de fotografi. Aveam minilaborator acasa, am developat filme, inclusiv cinematografice, am transpus pe hartie...Dar, treptat, dupa 90, toate cele enumerate au disparut din comert. Prin '86 aparuse intr-o revista editata de radioclubul din Brasov-nu mai retin numele- un articol despre argintarea traseelor. Dupa ce m-am chinuit sa procur substantele si am aplicat stratul, au aparut alte urgente.Dupa catvea zile cand am reluat placa am remarcata ca traseele aratau ca dracu si nu se mai lipea fludoriul de ele..Cum am avut ocazia, am apelat la un laborator dotat..Spre neplacutanoastra surprindere am vazut ca obtinusem si o scadere dramatica a factorului de calitate a bobinelor stripate...PS. Nu mai stiu pe dinafara retelele de la N413, R09, F...Dar sunt convins ca Gogu va returna multe retete de procesare alb-negru, folosind cuvinte ca revelare, fixare...

Link spre comentariu

Rog cei care se stiu in fotografie sa ne dea explicatii cum putem face fixativ fotografic Logic pe foitza de cupru se depun particule de argint (reactie chimica)Si sa nu zicetzi ca pe acest stratul argintat nu se poate cositorii ca reprezinta o gluma :drinkers:

Link spre comentariu

Ma scuzati pt off topic

Rog cei care se stiu in fotografie sa ne dea explicatii cum putem face fixativ fotografic

Nu am avut timp sa imi caut cartile de fotografie. Asa ca am procedat conform sfatului pe care l-am dat si l-am intrebat pe gogu care dupa 0,04 secunde mi-a oferit 207 retete la cuvintele "reteta revelator foto" http://www.google.ro/search?hl=ro&q=ret ... DcountryRO. Si chiar din a 2- pe care am deschis-o am gasit toate sfaturile necesare pt obtinerea celor dorite...

Si sa nu zicetzi ca pe acest stratul argintat nu se poate cositorii ca reprezinta o gluma :drinkers:

Stiu ca sunt ceva mai batran decat marea masa a forumistilor. Atat varsta, cat si educatia primita ma impiedica sa scriu "glume". Daca dumneata nu ma crezi, asta e. Dar eu nu castig nimic afirmand ceva care nu a fost real. Adica : Solutia de argintare preparata conform revistei respective oxida si impiedica lipirea. Cand o sa mai treci prin viata o sa vezi ca sunt multi care publica scheme si articole gresite sau incomplete. De ce, nu e greu de inteles. Pt 1i.Uff...
Link spre comentariu

sau bancurile de 1 aprilie din Tehnium...aparuse o schema de lumanare electronica... cik suflai in bec si se stingea, iar textul insotitor, si schema erau perfect ok, cu o mica problema: de unde dracu scoteai un termistor sensibil la variatii de temperatura de fractiuni de grad in 1975???(eu am incercat schema cam cu 10-15 ani mai tarziu, functiona, ce-i drept, dar puteai sa sufli pana in ziua de apoi, ca nu se stingea... de fapt s-a stins cand am bagat aer comprimat pe ea, cu suflanta... lucram la depoul cf pe atunci...) :smt005 oricum, pe baza aia am fabricat o lumanare electronica care palpaia... arata super pe intuneric... sau pe masa de Craciun...

Link spre comentariu

Din pacate dragii mosului, Florentin are dreptate ! Cabajul argintat cu fixator foto UZAT nu se prea cositoreste ! Cine vrea sa incerce are nevoie numai de fixator ( tiosulfat de sodiu, potasiu ) in care introduce hirtie foto ne expusa. Fixatorul dizolva halogenurile de Ag ne expuse. In lipsa de fixator foto original pe vremuri cumparam tiosulfat de la farmacii, se gasea sub forma de fiole care se injectau la cei care sufereau de nustiuce boala! Nu este nevoie de revelator. Oricum este pierdere de timp . In rest, La Multi Ani tuturor si un an mai bun decit cel pe care il parasim !Emil

Link spre comentariu

sau bancurile de 1 aprilie din Tehnium......

Pardon. Se numeau MPD1A. Montaj Pacaleala de 1Aprilie..De ex. receptor de satelit cu doar 1 trz si ala BF 214. Dzule, eram in liceu cand a aparut schema respectiva. Ce m-am certat cand am zic ca nu se poate...M-am trezit asaltat de amici care imi cereau cu disperare respectivul tranzistor. Pretul explodase in nici 2 ore. Unii au facut o figura luuuunga cand au realizat ca o "furasera".Ma scuzati de off topic...De, vartsa...Multumesc pt urari. Le intorc cu drag si adug". Spor la lucru, sa aveti parte de montaje interesante. La care sa gasiti piesele si sa "cante' din prima. Sau II-a.."
Link spre comentariu

sau bancurile de 1 aprilie din Tehnium......

Pardon. Se numeau MPD1A. Montaj Pacaleala de 1Aprilie..De ex. receptor de satelit cu doar 1 trz si ala BF 214. Dzule, eram in liceu cand a aparut schema respectiva..."
Sau montajul antiradar. Cat timp am incercat sa inteleg schema... ceva nu se lega :toimonster: . Pana mi-a spus un amic mai batran si experimentat :weedman: Oricum, pentru argintat cablaje se gaseste o solutie, (cel putin in Ploiesti), dar costa vreo 50 lei /3g. Subiectul s-a discutat si la sectiunea "radioamatorism", cred ca la topicul "A412".
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Oricum, pentru argintat cablaje se gaseste o solutie, (cel putin in Ploiesti), dar costa vreo 50 lei /3g. Subiectul s-a discutat si la sectiunea "radioamatorism", cred ca la topicul "A412".

da-mi te rog mai multe amanunte despre aceasta slutie ca sunt ff interesat :smt003
Link spre comentariu

Sa ma mai duc pe acolo. Dar ultima data cand am fost nu a stiut nimeni sa-mi explice. Scria ca se pot remedia cablaje exfoliate. Sa copiez si eu fabricantul si ce mai scrie pe sticluta (in germana :rolleyes: ).

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

am pus sacaz intr-o sticluta cu spirt medicinal, si nu se prea dizolva, mai repede se intareste pe fundul sticlutei, de ce? am pus prea mult sacaz pisat? , sau dureaza zile pana se dizolva? :speriat

Link spre comentariu

am pus sacaz intr-o sticluta cu spirt medicinal, si nu se prea dizolva, mai repede se intareste pe fundul sticlutei, de ce? am pus prea mult sacaz pisat? , sau dureaza zile pana se dizolva? :speriat

din acest motiv: "spirt medicinal". mai ales daca e deala "Fresh" cu nu-s ce tampenii in el.]

spirtul medicinal contine destul de putin alcool de concentratie mare si deci nu prea are in ce sa se dizolve sacazul.

cel mai bun este alcoolul izopropilic (acum se gaseste si destul de usor) sau asa zis alcool tehnic. se mai gasea un alcool etilic la 500ml in concentatie ceva mai mica in supermarketuri pe la cesorii auto (era mai ieftin si dizolva sacazul).

eu am cumparat spray cu sacaz activ dar tot metoda clasica cu servetalul in sacaz o folosesc :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări