Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

provider net de unde cum si cat?

dj fratisu

Postări Recomandate

cam cat ar costa si ce ar trebui sa poti deveni provider de internet. Ceva in genul sunt o societate si vreau sa fac o retea de internet. Ce autorizatii, ce aparatura...etc.sau undeva o adresa unde sa aiba aceste informatii.va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ph3e4r

5

• dj fratisu

4

• MifTy

4

• Mr_Devil83

2

Top autori în acest subiect

Auorizatii pentru intinderea cablurilor pe stalpi, montarea switch-urilor in scari sau pe bloc printre altele, apoi trebuie sa iti faci firma, sa inchei un contract de reseller cu un provider, si mai sunt multe chestii...intreaba un contabil si-un avocat de ce anume ar mai fi nevoie (oricum, va trebui sa platesti taxe catre stat daca vrei sa te dezvolti, altfel te vor anihila turnatorii).

Sa nu mai spunem ca trebuie sa vezi ce faci ca sa nu-ti fure oamenii swtchurile in "miezu' noptii", sa rezolvi problema cu alimentarea (erau un topic sau doua pe undeva pe forum, ca recomandare: prin firele nefolosite de la cablul de retea bagi curent alternativ (aprox 20-24V) pe care il redresezi si stabilizezi in switch (va trebui sa modifici putin switchurile la interior); vezi ca un switch de 5 porturi consuma cam 1A (cel putin trendnet-ul pe care il am eu in casa).

Aceasta solutie de alimentare mi s-a parut cea mai eleganta.

Respectele mele ca vrei sa te apuci de asa ceva, mai ales ca in orasul tau nu cred ca exista prea multi provideri seriosi de internet, deci s-ar putea sa ai succes. MULTA BAFTA!!

PS: va trebui sa gasesti pe cineva de incredere si fff priceput care sa iti configureze serverele, astfel incar sa nu ai parte de magari care sa-ti bage virusi pe retea si sa fure net...

Link spre comentariu

da aveti dreptate cu gasirea pe cineva sa configureze impotriva virusilor si alte surprize, dar vroiam mai intai sa fac un calcul sa vedem cam cat ar fi pentru inceput investitia si cat costa la provider internetul (am inteles ca e in functie de latimea de banda) oare daca iau sa spunema 128Mb si sunt x abonati, se imaprte traficul? adica 128/x sau cum functioneaza?

Link spre comentariu

depinde de setările din server legate de ip-uri.poţi aloca unui ip anume o bandă fixă sau dinamică... evident, nu poţi depăşi maximul alocat de isp-ul primar sau (mai degrabă, la tine) secundar...

Link spre comentariu

e mult de munca atat software cat si hardware, si trebuie sa te gandesti daca iti acoperi investitia in timp util .... banuiesc ca nu ai atatia bani incat sa nu iti pese de amorsarea investitie.cu furtul de swich-uri iti propun sa optezi pt cutii cu lacat in scarile de bloc, iar pt alimentari, daca vrei sa te intinzi pe distante mari, vezi ca se poate sa faci un contract cu electrica prin care ai voie sa te legi la panoul de la intrare in bloc, caci consumul este foarte mic, si vei platii lunar un abonament.

Link spre comentariu

Cu alimentarea rezolvi cu telealimentari si merge struna. Daca vrei sa te legi de stalpi E-on dute si intreaba de cineva de pe acolo. Cat despre servere te pot ajuta contracost inclusiv cu instruirea echipei,ajutor la proiectare.

Link spre comentariu

îi reproşez că are damblaua să facă tot ce vrea el, până la urmă, oricât ai configura la el... exact ce nu-mi place şi la windows...foloseşte un linux standard, gen slackware, debian, sau un distro special creat pentru rolul de server/router (pentru că de asta ai nevoie în primul rând, nu de apache...)...oricum, dacă chiar nu ştii cam cu ce se mânâncă, şi dacă nu găseşti pe careva dispus să-şi bată capul (contra cost), îţi prevăd câteva săptămâni măsurate în multe nopţi albicioase...nu e greu, ţi se cere doar efortul imens de a citi câteva manuale, care, fioros dar adevărat, sunt disponibile gratuit pe internet (şi nu e vorba de scanuri sau alte alea... au fost de la bun început ('92-'93 cam de când au apărut primele distribuţii de linux) gratuite, până s-au apucat băgătorii de seamă de la o'reilly et. al. să pretindă că "au copyright" pe ele...)

Link spre comentariu

am încercat o singură dată să instalez un fedora core 1, m-a scos din sărite fioros, şi l-am lăsat cui îi place.ciudat e că nu sunt singurul de părerea asta, dar în fine...personal, oscilez între slackware (foarte uşor de configurat, şi plin de documentaţie, deja din faza de instalare... nu ca alte distroaie, pline de tot soiul de soafte mai mult sau mai puţin inutile, dar când vine vorba de un man odată vezi cum îţi cer să tragi howto-urile de pe internet... dar sughiţă când vine vorba de update automat, de pe net... nici swaret şi nici slaptget/gslapt nu se ridică la valoarea lui apt-get) şi debian (plain, nu ceva debian-based!!!), care e exact pe dos ca la slack: mori cu zile la instalat şi configurat, dar odată rezolvată faza, e super-uşor de întreţinut/updatat/instalat soafte de care-ţi pofteşte inima... apt-get să trăiască!!!celelalte distribuţii pendulează mai aproape de una sau alta din cele 2 extreme date de mine...

Link spre comentariu

si 128Mb aia ii platesti cu...? dupa un calcul de a meu unde sa zicem ca prin absurd cumperi megabitul de internet cu 70 de euro rezulta modesta suma de 8960 de euro + tva iaca vreo 10000. Omu vezi ca nu merge chiar asa usor cu banda cum crezi tu. Sw-urile le alimentezi din case de la oameni, tragi un cablu de 2x0.75 cu 220 pe el si bagi la cutie si alimentatorul si switch-ul. Ca sa devi legal operator de date trebuie intai sa iti faci firma si acolo o sa ai adevarata umblatura, perechile de pantofi rupte, aproximativ 800 de euro dati aiurea la orc si multi, multi multi, incredibil de multi nervi. Iti mai trebuie avizul de la anrc care nu iti da extraordinar de mult de munca si declararea activitatii fiscale. Dupa ce te vezi cu hartii in mana cel mai bine incepi sa tragi cabluri intre case blocuri si sa eviti stalpii electrica daca vrei sa mai economisesti niste bani.La ruterele alea o sa petreci multe nopti studiind si lucrand pe ele daca nu iti permiti sa iti angajezi o echipa care sa faca treaba pentru tine.

Link spre comentariu

intradevar am auzit si io de multe umblaturi dar preturile care le-ai afisat sunt adevarate?nu ca ma indoiesc de cele spuse dar 10.000 euro? plus chirie ples salarii plus materiale.....etc. pai cati abonati ar trebui sa ai ca sa devina rentabil si incat timp? de asta ma interesez sa vad daca renteaza.ms de sfaturi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări