Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

imagine pe rosu si albastru la tv

Vizitator alexcri77

Postări Recomandate

Vizitator alexcri77

am doua televizoare la care imaginea se vede foarte mult pe rosu si albastru(copaci de ex se vad un rosu spalacit)luminozitate sau contrastul merg bine daca reduc culorile,alb-negru se vede bine.un tv "ultraline" iesit din garantie de doua zile si un sony vechime trei ani diagonala 72cm.Am inteles ca ar putea fi o lipitura la rece pe la finala video (mai ales ca erau momente cand isi reveneau culorile)am refacut lipiturile pe acolo dar degeaba.Rugamintea este daca imi puteti spune in mare ce are,daca cu cunostintele mele limitate am vro sansa sa le fac

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tavi

6

• costi75

4

• dosa

2

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Vizitator alexcri77

tot cautand pe aici am gasit si acest mic raspuns:16. Un defect rar,dar posibil este si intreruperea unui filament la tubului,cauzand lipsa completa a unei culori.Depistarea este simpla,trebuie sa vedem 3 filamente arzand interiorul tubului.....dar la comenzile date din telecomanda meniul imi apare cu verde.

Link spre comentariu
Vizitator alexcri77

la amandoua a fost instant.Lam ciocanit am umblat cu pistolul la toata placa care vine in spate la tub am reincalzit fiecare lipitura(sony statea de vrun an in magazie crezand ca este tubul dar cand am vazut ca si la tv cel nou am patit acelasi lucru...am inceput sa caut raspunsuri

Link spre comentariu

pai incearca si tu sa gandesti logicschimba pe finalul video catodul de verde cu cel de rosu de exdaca imaginea apare verde-albatru tubul e ok si cauti defectul in spate - final video - matrice, etc , daca insa apare la fel , tubul e defect

Link spre comentariu
Vizitator alexcri77

ok am reusit la Ultraline sa il fac dar as mai avea o problema cu el are imaginea unpicut mai sus (adica in partea de jos ramane o dunga neagra )cum pot da imaginea mai jos la el.are o semireglabila sau se intra in acel "service meniu"(despre care nu stiu nimic)

Link spre comentariu

pai de ce ne intrebi pe no ?l la tine e televizorul, vezi daca are semireglabil ( sau semireglabila , te uiti tu daca e fata sau baiat ) iar daca nu, citesti REGULI OBLIGATORII PENTRU CERERE DOCUMENTATII SI DUMPURI si incercam sa te ajutam apoi ps : sa nu ne spui ce ai gasit defect

Link spre comentariu
Vizitator alexcri77

da ok ai dreptate.nu sunt de meserie ,sunt doar pasionat (nu ma loviti prea rau daca nu explic in termeni vostri)defectul era din panglica(firele) care vine de pe placa principala la placa din spatele tubului -un fir inpuscat-Daca are semireglabil?Spre surprinderea mea nu este decat unaDaca are semireglabil? stiam de la tv alb-negru ca ma duceam in spatele lui si invartea de niste bete.....p.s. am sa citesc si regulile mersi de ajutor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări