romicap Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 Daca stie cineva despre ce difuzor e vorba il rog sa posteze cate ceva despre difuzorul din poza. Ma refer la constructor si eventual anul cand a fost facut . Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
viopa Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Folosesc acest topic si intreb daca stie/recunoaste cineva difuzorul din poza, caracteristici: impedanta si putere.Multumesc! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 16, 2015 Partajează Postat Decembrie 16, 2015 De curand am intrat in posesia unui difuzor de constructie veche,cu electromagnet,insa din pacate fara aparatul aferent.E in stare buna(ca sa nu spun impecabila),diametrul ramei metalice de cca 12cm,bobina mobila 4 ohmi,bobina electromagnetului 1440 ohmi Cum nu mi-au trecut prin mana prea multe aparate echipate cu acest model de difuzor,am postat aici cateva poze,poate il recunoaste cineva care a avut aparatul din care a fost scos. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 De curand am intrat in posesia unui difuzor de constructie veche,cu electromagnet,insa din pacate fara aparatul aferent.E in stare buna(ca sa nu spun impecabila),diametrul ramei metalice de cca 12cm,bobina mobila 4 ohmi,bobina electromagnetului 1440 ohmi Cum nu mi-au trecut prin mana prea multe aparate echipate cu acest model de difuzor,am postat aici cateva poze,poate il recunoaste cineva care a avut aparatul din care a fost scos. Este un difuzor Philips,foarte popular la vremea lui.In varianta cu magnet permanent a echipat aproape toate modelele de Philetta construite in anii 1942-1943.Philips nu a construit aparate care foloseau difuzoare cu excitatie,au facut economie de cupru si manopera folosind magneti permanenti.Modelul pe care il aveti,a echipat un receptor AEG 413GW,copia fidela a modelului Philips 208U cu singura deosebire ca AEG nu a renuntat la acel artificiu tehnic de a filtra tensiunea anodica, folosind bobina de excitatie a difuzorului.In aceaa perioada Olanda era sub ocupatie nazista,asa ca fabricantul olandez a fost nevoit sa se adapteze la cerintele impuse de constructorii germani.Aveti atasat schema acestui aparat si link-ul catre Radiomuseum. http://www.radiomuseum.org/r/aeg_413gw_413_gw.html Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Multumesc mult pt informatii,poate in timp dau si de restul aparatului(macar acum stiu ce sa caut).Varianta 208U o am deja. Link spre comentariu
viopa Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 (editat) Folosesc acest topic si intreb daca stie/recunoaste cineva difuzorul din poza, caracteristici: impedanta si putere.Multumes Pozele sunt in postarea precedenta. Editat Decembrie 25, 2015 de viopa Link spre comentariu
viopa Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Pozele sunt in postarea precedenta. Pozele sunt in postarea personala. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Folosesc acest topic si intreb daca stie/recunoaste cineva difuzorul din poza, caracteristici: impedanta si putere.Multumesc! Pozele sunt in postarea 2. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Ala nu este u difuzor ci numai sasiul de la un difuzor iar fara bobina si membrana impedanta tinde spre infinit iar puterea spre zero. Daca le ai si pe alea pune o poza poate il recunoaste careva. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Da, este doar sasiul difuzorului si cred ca dupa acesta se poate recunoaste tipul sau de la ce provine. Nu cred ca dupa membrana si bobina se poate recunoaste difuzorul. Link spre comentariu
aurel70 Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Bobina ar putea permite masurarea rezistentei in cc sau a impedantei, cu aparatul potrivit. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 11, 2017 Partajează Postat Februarie 11, 2017 Viopa, cred ca am eu unul asemanator. Ma uit maine si revin cu info. Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 12, 2017 Partajează Postat Februarie 12, 2017 Bine, multumesc. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 13, 2017 Partajează Postat Februarie 13, 2017 Din pacate nu seamana decat la magnet, este vorba de difuzorul din RR Pionier. Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 13, 2017 Partajează Postat Februarie 13, 2017 Daca este intreg sunt interesat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum