Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor necunoscut (brand ) !

romicap

Postări Recomandate

Posted Image

Daca stie cineva despre ce difuzor e vorba il rog sa posteze cate ceva despre difuzorul din poza. Ma refer la constructor si eventual anul cand a fost facut . Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• viopa

7

• yo9hrb

2

• doru3160

2

• romicap

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De curand am intrat in posesia unui difuzor de constructie veche,cu electromagnet,insa din pacate fara aparatul aferent.E in stare buna(ca sa nu spun impecabila),diametrul ramei metalice de cca 12cm,bobina mobila 4 ohmi,bobina electromagnetului 1440 ohmi Cum nu mi-au trecut prin mana prea multe aparate echipate cu acest model de difuzor,am postat aici cateva poze,poate il recunoaste cineva care a avut aparatul din care a fost scos.

post-179783-0-27740100-1450287764_thumb.jpg

post-179783-0-70834200-1450287769_thumb.jpg

post-179783-0-51506000-1450287774_thumb.jpg

Link spre comentariu

De curand am intrat in posesia unui difuzor de constructie veche,cu electromagnet,insa din pacate fara aparatul aferent.E in stare buna(ca sa nu spun impecabila),diametrul ramei metalice de cca 12cm,bobina mobila 4 ohmi,bobina electromagnetului 1440 ohmi Cum nu mi-au trecut prin mana prea multe aparate echipate cu acest model de difuzor,am postat aici cateva poze,poate il recunoaste cineva care a avut aparatul din care a fost scos.

Este un difuzor Philips,foarte popular la vremea lui.In varianta cu magnet permanent a echipat aproape toate modelele de Philetta construite in anii 1942-1943.Philips nu a construit aparate care foloseau difuzoare cu excitatie,au facut economie de cupru si manopera folosind magneti permanenti.Modelul pe care il aveti,a echipat un receptor AEG 413GW,copia fidela a modelului Philips 208U cu singura deosebire ca AEG nu a renuntat la acel artificiu tehnic de a filtra tensiunea anodica, folosind bobina de excitatie a difuzorului.In aceaa perioada Olanda era sub ocupatie nazista,asa ca fabricantul olandez a fost nevoit sa se adapteze la cerintele impuse de constructorii germani.Aveti atasat  schema acestui aparat si link-ul catre Radiomuseum.

http://www.radiomuseum.org/r/aeg_413gw_413_gw.html

post-176254-0-41103900-1450339922_thumb.jpg

Link spre comentariu

Folosesc acest topic si intreb daca stie/recunoaste  cineva difuzorul din poza, caracteristici: impedanta si putere.Multumes

Pozele sunt in postarea precedenta.

Editat de viopa
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Ala nu este u difuzor ci numai sasiul de la un difuzor iar fara bobina si membrana impedanta tinde spre infinit iar puterea spre zero.

Daca le ai si pe alea pune o poza poate il recunoaste careva.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări