Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Homeopatie

dan cod

Postări Recomandate

Și eu am mai eliminat dar am mai rămas, treaba e ca beau și o gramada de ceaiuri diuretice, mai e și infecția pe care o provoacă și m-am cam saturat :16

Nu mai zic de tratamentul cu tavanic o luna jumate.... 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Primul care demonstreaza stintific (metode stintifice) si apoi trece prin "peer review" de catre comunitatea stintifica cum ca apa are nu stiu care proprietati cuantice deosebite (gen ce aud asociat cu homeopatia si programarea apei) ar avea un premiu nobel asigurat. Pentru ca ar fi o descoperire epocala ce ar naste o imensitate de posibilitati. 

Apoi chestia cu dilutia ce potenteaza remediul naste niste scenarii amuzante. La unele din gradele de dilutie practicate in homeopatie efectiv nu mai ai nici un atom singular din "substanta activa" in solutia diluata. Explicatia data de homeopati a fost ca apa are cumva "memorie" si retine "informatia" despre substanta activa sau nu stiu ce alte concepte prost intelese sau mai nou amestecate cu fizica cuantica. Pe principiul asta, inteleg ca apa "retine" doar ce-i convine (cumva ca si noi) pentru ca altfel se naste intrebarea cum facem apa sa "uite" de toate dejectiile aflate anterior in ea, de o treime din elemente chimice aflate la un moment dat in compozitia ei. Toate astea in concentratii mai mari sau mai mici decat substanta activa initiala. Sa inteleg ca in homeopatie programezi uzual apa cu ce ai nevoie, stergi programari anterioare, poti "citi" sau verifica codul pentru a te asigura de conformitate, cumva cam ca la memorii flash. 

Per concentratie in unitate masurata, pe criteriul asta, orice borcan de apa din Dunare sau zona de coasta a Marii Negre, are "substanta activa" preponderent materie vegetala in varii stadii de descompunere si rahat (fac abstractie de plastic si alte deseuri produse de noi) Pe care diluandu-le, inteleg ca le potentam ca si influenta. 

Apoi sa lasam toate astea si haidem sa luam 3 exemple si sa facem un exercitiu de logica elementara: 

1. Exista oameni tratati prin mijloace homeopate ce sustin ca s-au vindecat 

2. Exista oameni care suferind de afectiuni s-au rugat la divinatile de care apartin (ca sa-i zic asa) si sustin ca s-au vindecat 

3. Exista oameni  care suferind de afectiuni si-au reprogramat aurele energetice si sustin ca s-au vindecat 

.

.

.

(n) In final exista oameni care suferind de afectiuni sustin ca s-au vindecat ... dupa ce au fost rapiti de extraterestri si ulterior adusi inapoi 

Care afirmatie are valoare mai mare de adevar? 

1. Toate metodele functioneaza, avem nevoie doar de mai multa "standardizare" cat sa le facem aplicabile la cat mai multi oameni.

2. Cel mai probabil metodele nu functioneaza si avem un simplu caz de placebo aplicat selectiv unor membrii ai speciei care raspund la el.

Iar in final referitor la placebo, vreau sa vad solutii homeopate trecand prin acelasi filtru ca si procedura de reglementare a oricarui medicament. 

In ultimele etape de studii clinice, se fac teste pe subiecti umani, toti suferind de aceasi afectiune pe care medicamentul se presupune ca o trateaza. Conform practicii, se constituie grupuri de control ce nu primesc medicamentul ci un substituent placebo. Aceste teste se repeta in sensiuni diferite, perioade diferite, pe serii diferite de subiecti iar rezultatele trimise pentru verificare. Ideea e tocmai de a intelege cat mai bine actiunea acelor medicamente asupra organismului, filtrand totodata aspectele subiective. Chiar si aceasta procedura e imperfecta in natura, dar e un minim necesar prin lege. Haidem sa trecem homeopatia prin asta, obiectiv, sistematic si in vazul lumii, in loc sa stam pe la colturi sa barfim restul de conspiratii cu "big pharma". 

Nimeni nu neaga ca placebo n-ar functiona la unii. Asa stiu si eu cazuri in care homeopatia a mers, cum stiu cazuri in care n-a mers. Si in egala masura pot sa stiu si oameni care au castigat la loterie precum oameni care nu au loterie. Dar sa recomanzi un remediu homeopat altei persoane pentru ca intamplator la tine a mers, e sinonim a recomanda unui depresiv cronic o pereche de ochelari de soare roz, deoarece tu cand te uiti prin ei ti se pare lumea mai vesela. 

Link spre comentariu

La homeopate ce e din plante are ceva efect, susțin asta deoarece (la dilutiile mici) am luat ceva plante dastea calmante și oarecum calmează, fiecare diferit, ce e mai interesant decât homeopate sunt gemoderivate le, adica tincturi cu plante mici în creștere, asta mi s-au părut mai bune, deși și cele homeopate au calmat sa zic asa în crizele alea când ma apucau cu frisoane, și iar un lucru interesant este presopunctura, cu toate antibioticele etc doar asa imi mai trecea, și nu cred ca e vb de placebo cel puțin la mine ca altfel ma făceam repede bine :secret

Iar asta cu divinitatea, iarăși am ceva experiente, unele traumatizante... Nu ma apuc sa scriu aici deoarece or sa creadă alții ca sunt nebun:hdgfhgdf

Link spre comentariu
2 hours ago, maresaldeflota said:

Și eu am mai eliminat dar am mai rămas, treaba e ca beau și o gramada de ceaiuri diuretice, mai e și infecția pe care o provoacă și m-am cam saturat :16

Nu mai zic de tratamentul cu tavanic o luna jumate.... 

Renavive de la americani. Cel putin 3 luni si apa multa/ceaiuri usoare. Sau bea ceaiuri/sucuri de radacina de patrunjel care sparge piatra mai repede. Merge, dar trebuie ceva rabdare si timp. Daca ai pe cineva in America, poate cumpara direct din farmaciile lor (e mai ieftin decat pe site-uri). Rezultatele, bineinteles, apar mai repede sau mai lent in functie de organismul in cauza. Succes!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

In urma cu ani am avut o infecție urinară de care nu am reușit să scap. Medicul homeopat mi-a preparat ceva remediu și a avut efect imediat. E bine sa își dea cu părerea un medic. Eu daca ar trebui sa iau as lua de exemplu ,, calculi renali CH30,, (așa îi zice remediului). Asta daca prin zona sunt de cumpărat așa ceva.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Dan85 a spus:

Ei ,na...

Te-ai luat de guler cu ingerii?   In ce priveste homeopatia, sotia a avut un nodul la sân  iar tratamentul homeopatic a dat rezultate foarte bune, surprinzatoare. E drept ca in timp,dar nu a fost nevoie de alte interventii. Un chirurg din Cluj s-a ocupat de tratament, adica prescriptia chestiilor alea. 

Apropo de nodul, eu am tratat vreo 2, 3 (ma rog dacă se poate spune asa) cu niște amestecaturi de ceaiuri în 6, 7 luni de se mira doctorita respectiva-ginecoloaga și întreba cum, ma rog erau beningni! :rade:

Ceva de genu ala de lupta (ma rog am trăit și altele) nu zic mai multe dar era vorba de paralizia în somn și sa nu spui ca are cauze medicale, am tratat-o altfel, nu spun ca razi de mine Asta evident dacă știi ce înseamnă că și experienta! 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 14 minute, Dan85 a spus:

Nu râd.  Adică nu așa să mă audă lumea. Bănuiesc cum te-ai tratat. Ai pus mâna pe carte si i-ai dat replica finală.

Cred că la femei e mai ciudat cu chestiile astea la sâni.

Treaba ta... (ți-am spus, dacă nu ai pățit-o nu ai de unde sa știi te înțeleg :ras:

Da o fi ciudat, au altfel corpul alți hormoni. 

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
La 17.06.2014 la 17:33, dan cod a spus:

Am tinut neaparat ca homeopatia sa aiba topic separat pentruca mi se pare foarte vast acest subiect.

Astept idei de tratament,experiente,etc .

Mesajele neserioase vor zbura de aici.

Fara suparare, dar homeopatia este o escrocherie. Ajuta ca lumanarea la capul mortului. Este pe baza de autosugestie (credinta de neclintit), un soi de placebo.

Nu este explicat nicaieri pe ce principiu "fizico-chimic" (ca sa ma exprim ca la tara) ar functiona. 

Multi confunda homeopatia cu tratamentul cu ceaiuri de leac (care au o gramada de substante in ele - unele utile).

Link spre comentariu
La 05.04.2019 la 11:24, matzah a spus:

... cum ca apa are nu stiu care proprietati cuantice deosebite ....

Cand aud ciumeti vorbind despre proprietati cuantice, imi vine lesin de la stomac. 

Eu am absolvit fac. de fizica, am luat nota zece la ex. de cuantica, mai stiam ceva (din cursul predat) atunci, dar nu pot sa afirm ca as fi putut sa-mi dau cu parerea in materie de "cuantic" . Nici proful de la mecanica cuantica nu stia ceva concret, doar formalismul matematic predat. 

Se castiga greu banii din munca cinstita (de ex. din service, unde lucrezi logic si pe baza pregatirii in domeniul respectiv) si unii, mai vicleni, incearca sa-i prosteasca pe prosti cu tot felul de vorbe.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Nu demult a fost o emisiune la TV străin unde oameni de știință au arătat ca homeopatia nu funcționează, max efectul de placebo. 

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna tuturor! Din ce vad in acest topic sunt multe pareri si pro si contra asupra homeopatiei ca stiinta. Eu personal sunt de acord cu tommymd . Degeaba doresti sa te tratezi homeopatic daca mergi la terapeutul nepotrivit. Eu si familia mea nu luam antibiotic si nici nu ne vaccinam. Ne tratam naturist in orice problema de sanatate intampinam. Dar asta gratie unui medic de exceptie care este un prieten mai presus de a se considera doctor. Este vorba de dl doctor Ovidiu Buciscanu. In curand vom merge si la o sedinta de iridologie pentru a descoperi daca exista anumite predispozitii genetice. Iridologia este un fel de RMN pe iris dar care nu afecteaza corpul pentru ca nu iradiaza. Daca sunteti interesati sa cititi mai multe informatii, va las un link cu detalii foarte bine structurate https://holimedclinic.ro/iridoscopie/

Link spre comentariu

Apropo de nodul la sân benign.Cunosc şi eu caz de tratament homeopatic cu rezolvare 100%!Cred că a durat un an şi ceva şi implica şi nişte injecţii subcutanate.De aia e greu să zic că ar fi o excrocherie.Prin efect placebo n-aş crede să dispară un nodul de 3-4 cm!

Mi-adusei aminte şi de-o cunoştiinţă care s-a videcat de tiroidă cu succes,tot homeopatic...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări