Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Homeopatie

dan cod

Postări Recomandate

Exista medici care practica homeopatia, nu medici homeopati, nu se numesc medici. Homeopatia este aprobata la noi si exista cadru legal pentru ea, ai nevoie de licenta ca sa o practici dar nu exista si cod deontologic, protocol de practica sau malpraxis. Asta e treaba cu homeopatia, primesti ceva ti se umfla una alta si ti se face rau dar -> homeopatele sunt bune. Mergi la doctor si iti da o pastila de la care ti rau a doua zi -> alopatele sunt toxice si rele.

Asa cum se spunea mai sus, pentru aceeasi boala nu sunt aceleasi tratamente. La o gastrita dai la toata lumea Omeran si stii sigur ca reduce aciditatea gastrica. La homeopate la unii dai fosfor si la altii sulf sau mai stiu eu ce ca nu ma pricep, doar ce am auzit. Deaia e foarte important sa mergi la cineva care cunoaste si a studiat foarte bine aceasta disciplina, pentru ca altfel risti sa-ti faca rau.

Homeopatia se invata la cursuri speciale si conferinte tinute de alti homeopati, nu neaparat medici.

Mai e o chestie cu vibratiile astea si memoria vibratiilor, daca te incarci cu ceva vibratii deastea care se acumuleaza in timp si la un moment dat vibrezi intr-un fel care-ti face rau?

De exemplu, asupra organismului radiatiile ionizante au efect cumulativ, doza la care te expui se calculeaza in Gy si se aduna. Daca faci radioterapie sau investigatii radiologice ti se face o fisa pe care se inregistreaza toate dozele si la un moment data cand se acumuleaza doza de la care devine daunator, nu te mai expune nimeni. Asa e si cu radiatiile solare in cancerul de piele, se manifesta prin efect cumulativ dupa expunere repetata la soare, nu iesi o zi la plaja si apoi ai cancer.

O alta problema ar fi faptul ca homeopatele nu intra sub rigorile legii. Nu sunt verificate, nu se cer studii pentru eficacitatea lor. Eu nu am gasit inca autorizatie de punere pe piata la ANM la homeopate. Si astfel, pot aparea pe piata pulberi sub forma de bilute fara nimic in ele, nu-ti garanteaza nimeni ca intr-adevar ai cumparat ce scrie pe flaconul ala. Dar oricum, daca esti ferm convins ca ajuta si crezi cu desavarsire in ele, chiar fara substanta activa, efectul placebo face ce stie.

Ca o paranteza: am auzit ca sunt calugari shaolini sau ceva asemanantor care prin meditatie activeaza efectul placebo si se vindeca de diferite boli. Asta nu costa, nu e toxica si foarte multi spun ca meditatiile ajuta.

Pentru colegul de forum care din pacate sufera de hepatita C:

Hepatita C nu prea da simptome decat slabeste un pic ficatul ca sa spun asa, si atunci cand este ceva toxic hepatic, are rasunet mai mare. Prezenta virusului acolo stimuleaza sistemul imun, care incearca sa epureze virusul insa nu reuseste. E ca si cum intr-o cladire la un geam mic ai un infractor si incerci sa-l omori cu o pusca fara tinta. Asa  cum acele gloante vor lovi peretii cladirii si vor lasa urme, cicatrici, asa sufera si ficatul, prin ceea ce se cheama fibroza si ulterior va degenera in ciroza, practic ficatul se transforma intr-un mare zgarci. Virusul se replica o data cu celula hepatica, se integreaza material genetic viral printre cel al celulelor si daca mecanismele reparatoare cedeaza, apare cancerul, in cazul asta hepatocarcinom. Aceste probleme apar in timp dar sigur daca nu se intervine cu tratament care sa limiteze replicarea virala (care se monitorizeaza prin viremia periodica), de aceea uneori trebuia sa luati tratament chiar daca va simtit bine, pentru ca la un moment dat o sa va simtiti foarte rau si va fi prea tarziu. In prezent s-a introdus tripla terapie (controversata si inca nu foarte accesibila) dar care deocamdata pare ca se ajunge cu ea la viremie nedetectabila - relativ vindecare.

In Romania inca nu este accesibila pentru toti pacientii si sunt anumite criterii de includere in program in functie de gravitate sau de comorbiditati, dar sa speram ca vom progresa in acest sens.

Numai bine.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Am gasit intr-un ghid homeopat chestia asta si m-am distrat copios  :85

Cum se poate produce pe loc un remediu homeopatic
Remedii homeopatice se gasesc numai la farmacii homeopate si costa 
6-9 lei, in functie de dilutie (dilutiile sub 1M costa 6 lei). Daca insa nu 
se poate cumpara un remediu in timp util, cu metoda descrisa mai jos 
se poate produce orice remediu homeopat in orice dilutie in cateva 
minute. Se procedeaza in felul urmator:
1. Se scrie numele si dilutia remediului pe o bucata de hartie (de ex. 
Arnica CH200)
2. Se plaseaza o sticla sau pahar cu ceva apa plata sau de la robinet 
deasupra la hartie
3. Apa se lasa 1-10 minute la programat deaupra la hartie, in functie de 
timpul disponibil si acuitatea cazului. Dupa acest timp apa va contine 
vibratia remediul homeopatuc si se poate folosii ca remediu, efectul 
fiind similar cu cel al apei in care s-au dizolvat granule de zahar 
homeopatice. 
O gura sau lingurita din aceasta apa reprezinta o doza. Se bea deci 
cate o gura la intervalul necesar (de exemplu la 10 sau 20 sau 60 de 
minute) . La sugari se pun cateva picaturi in gura cu o lingurita. Metoda 
functioneaza absolut sigur si cu orice remediu homeopat si in orice 
dilutie (de la CH5 la 100M, dilutii LM), autorul a vazut-o actionand deja 
de mii de ori. Cu aceasta metoda se pot duplica si remediile florale 
Bach. Pana si medicamente si antibiotice se pot copia energetic in 
dilutii mici (CH3, CH5) si vor avea un efect similar.
In cazuri de urgenta majora, cand nu este disponibil nimic de scris, dar 
este prezenta apa, programarea se poate face si verbal sau prin gand tinand paharul in mana si rostind numele si dilutia remediului cu 
intentia clara de a-l programa in apa. 
In caz ca nu se poate apela nici macar la apa, vibratia remediului se 
poate chema verbal sau prin gand si este absorbita prin aura, neffind 
neaparat nevoie de a bea ceva.
Aceste doua metode si mai „incredibile“ au fost testate si functioneaza. 
Link spre comentariu

Am beneficiat si eu de tratamente homeopatice, asa cum scria cineva, acestea sunt personalizate chiar daca afectiunea este similara cu a altor persoane.

Medicina homeopata depinde foarte mult de pregatirea si intuitia medicului care o practica.

Eu am fost tratat cand eram mic de cca 8 ani si ulterior pe la 25 de ani de d-l doctor Tiberiu Ionescu(fica lui ii producea remediile, consultatia consta in analize de laborator, dar specific era un chestionar interviu, care continea si intrebari aparent bizare, pe ce parte preferi sa dormi, ce stare iti induce vantul..) despre care eu stiu ca introdus acesta disciplina medicala in Romania.

Tot ce a promis, s-a indeplinit, chiar si o boala de piele numita Herpes Cincinat, care in anii `56(nu stiu daca asa este si acum) era socotita incurabila.

P.S.

Medicii homeopati trebuie sa fie cel putin medici generalisti, deoarece pentru rezolvarea oricarei probleme medicale trebuie plecat de la un diagnostic corect.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am deja peste 15 ani deexperienta cu homeopatia, desi nu practic pentru bani ci doar pentru familie si cunoscuti.

Este perfect functionala este o terapie cuantica si sebazeaza pe informatizarea cuantica apei cu diverse substante, remediile, astfel la administrarea unui remediu activa apa din organism va fi informatizata cu informatia remediului respectiv, si se va dezactiva cu viteze care depind de natura remediului, gradul de activare si felul starii patologice.

Functionalitatea este in virtutea ecuatiei termodinamice generale dH=dG+tds unde termenul tdS reprezinta modificarea de structura a sistemului in procesul de interactiune, in homeopatie acesta e termenul dominant, dar interactiunea nu este posibila fara o componenta libera dG, de aceea remediile se activeaza, activarea se face prin cavitatie astfel, se supune apa unui proces de cavitatie blinda, prin sucusiune: lovirea sticlutei de ceva relativ dur, o carte groasa tradional, dar merge mai bine cu un butuc de lemn, sau chiar de pamatul batatorit, astfel apa se destructureaza partial apoi se face o dilutie cu remediul, apa partial destructurata preluand informatia remediului, se repeta dilutia si activarea pana se ajunge la nivelul dorit.

Sunt diferite standarde in care se exprima, centezimale Hahnemmaniene: CH, traditional dupa fondatorul Hahnemman, centezimale: C, decimale:D mai ales scoala rusa Mille: M mai ales scoala britanica si americana, grooso modo litera este felul dilutiei iar numarul numarul de dilutii succesive efectuate.

De asemena sunt mai multe scoli si tipuri de homeopatie la fel ca in pictura: ex homeopatia clasica Hahnemmaniana, homeopatie numerologica, izopatie.....

Homeopatia este o metoda care se preteaza foarte bine la sisteme automate softuri, in baza unui repertoriu, simptomelor si remediilor li se atribuie niste scoruri, asfel o aplicatie soft poate furniza remediile optime, singura sursa de eroare este identificarea simptomelor, se asemana mult cu softurile de identificare a bacteriilor dupa trasaturile lor biochimice si aici se folsesc niste bioscoruri statistice.

Homeopatia este la liber, in afara de aceste softuri care sunt sub licenta si nu pot fi distribuite public.

Mai sunt si alte metode de informatizare a apei cu radiatii electromagnetice de exemplu NLA, analiza neliniara, dezvoltata de rusi dar astea sunt protejate cu patent.

Pentru homeopatia clasica va recomand materia medica si repertoriul lui Boericke actualizate, sunt mai bine sistematizate si mai usor de lucrat cu ele.

http://www.homeoint.org/books/boericmm/

Materia medica originala de Hahnemman, mai este materia medica americana timpurie de Kent, asta este mai mult narativa, cu exprimarea de la vremea respectiva, raportata la geografia locala si la patologia legata de ea.

http://www.homeoint.org/kent/

Link spre comentariu

Faza cu memoria apei este absolut corectă , ține de fizica cuantică .

Efectul PLACEBO există și funcționează datorita resurselor corpului uman , activate mental de subconștientul uman ( adică tot fizică cuantică ) , nici aici nu e nimic misterios .

Neîncrederea în acest gen de terapii se datorează șarlatanilor , evident total habarniști în fizică cuantică :) .

Dar ... naivitatea combinată cu disperarea îi îndeamnă pe cei aflați la înghesuială să apeleze la terapii exotice .

Unii au noroc și încap pe mâini bune ( acupunctură , homeopatie , reiki , reflexoterapie , aromoterapie etc ) iar alții au ghinion de neșansă și sunt distruși moral și fizic de șarlatani .

Link spre comentariu

Unii au noroc și încap pe mâini bune ( acupunctură , homeopatie , reiki , reflexoterapie , aromoterapie etc ) iar alții au ghinion de neșansă și sunt distruși moral și fizic de șarlatani .

Corect

Link spre comentariu

Homeopatia este si un modus vivendi, nu intodeauna am obtinut rezultate pentru orice mai ales pe mine datoriata anumitor limitari, si unor temeri, de pricipiu nu merge la cei epuizati pe ultima suta de metri care nu mai raspund la nimic, cei in faze terminale, ea corecteaza deviatiile unui sistem reactiv care mai are inca resurse dar a luat-o razna.

Starile patologice sunt fie contitutionale, tin de persoana in sine si pot fi abordate excelent cu homeopatie, fie rezultatul sau reactia la agresiuni fie mixte, in cazul in care componenta de agresiune mai cu seama microbiologica primeaza, rezultatele homeopatiei sunt limitate, insa merge bine in viroze care sunt de fapt reactii ale organismului, acesta multiplica virusurile si tot el genereaza si tabloul clinic, mai putin la infectii bacterine si aproape deloc la infectii funcice.

Editat de cavit
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am câţiva ani de când aduc apă pentru băut de la un izvor de munte, din localitatea Falcău, Brodina,

deşi locuiesc într-o zonă submontană cu apă bună la gust dar calcaroasă.

La orice oră aş merge e imposibil să nu fie cineva acolo.

Am un prieten care mi-a zis că urmare a consumului de apă de la acel izvor,

a eliminat o piatră destul de măricică, astfel a şi simţit-o când a trecut prin uretră,

l-a usturat destul de tare, nu mai ţin minte exact, dar parcă a zis că a şi sângerat.

Izvorul este pe Ascuncelu, sat Falcău, după cum spuneam.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări