simson Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 Exceptional diagrama cu distorsiuni!Pot sa va intreb cu ce tip de analizor de spectru au fost facute masuratorile intrucat caut sa-mi cumpar. Multumesc. Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 A nu se crede ca cu orice placa sau soft se poate obtine precizie buna, in ciuda a ceea ce declara asiaticii. Acel model de BitScope-micro functioneaza pe 8 si 12biti. Cu un convertor AD la intrare pe doar 8 sau12biti nu poti masura distorsiuni de 0,00136% asa cum declara programul. Pentru masuratori cu 5 zecimale e nevoie de mult mai multi biti. La distorsiuni mai mari se poate folosi dar la distorsiuni foarte mici ceea ce arata e aiurea. Orice aparat de masura are o limita a preciziei si sensibilitatii iar in afara acelei limite nu ne putem baza pe ce arata. Link spre comentariu
mcl2k6 Postat Aprilie 22, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2016 Diagramele de THD le-am obtinut cu un program numit ARTA Steps: http://www.artalabs.hr/ Placa de "achizitie" fiind un SB0460 X-Fi, A/D 96kHz/24biti (si D/A 192kHz/24biti). Deci masuratorile acelea de THD NU le-am facut cu Bitscope - tocmai din cauza celor enumerate de @adigh. Link spre comentariu
mcl2k6 Postat Mai 22, 2017 Autor Partajează Postat Mai 22, 2017 (editat) Revin cu niste masuratori. Am upgradat etajul de intrare, acum este o cascoda, cu 6N1P si 6N3P, restul au ramas la fel. Ce m-a lasat placut surprins este calitatea transformatorului de iesire Petra, care - se pare - chiar se tine de cuvant, si pare a fi destul de liniar pana peste 40kHz. Iata ce s-a putut obtine, fara reactie negativa prima oara: 28.03V rms / 100W THD vs. Freq @100W SQW 1kHz SQW 10kHz SQW 20kHz Cu reactie negativa conectata (~15dB): 100W THD vs. freq @100W SQW 1kHz SQW 10kHz SQW 20kHz Compensarea in frecventa s-a facut in graba, stiu ca se poate mai bine, dar n-am avut la indemana toate componentele. Alta problema este, ca spre puterea maxima scade semnificativ B+ (~470V doar), si din cauza asta cresc distorsiunile. Poate o sa dau la rebobinat transformatorul de retea. Editat Mai 22, 2017 de mcl2k6 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum