Ursuletz Postat Iunie 16, 2014 Partajează Postat Iunie 16, 2014 Caut o bobina de deflexie ptr tub de 51-54cm "gat gros" = 29mm pentru BV cu tranzistori deci rezistenta mare (56 ohm !!!), BH=2.8 ohm. Am gasit la unele magazine online dar toate livreaza prin curier (sau nu se afla in Bucuresti) si deci la pretul de 20-25 Ron se mai adauga si taxa curier, prin targ (Vitan) am gasit ceva dar aratau dubios si daca au fost luate de pe tuburi sparte pot avea emailul de pe bobine compromis. Bobina este de la un TV Schneider stv 5110 sasiu PB2001VS-PS-M schema Telestar_Technic_Schneider_CTV2001-2101, Anitech CTV2001_M51-DK, si are strapungere si spire in scurt pe infasurarea de Linii. Daca poate cineva din Bucuresti sa ma ajute cu asa ceva il rog sa-mi raspunda aici sau pe PM O zi buna tuturor! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 Luati o bobina de deflexie care va corespunde cerintelor, in afara de bobina de deflexie pe verticala, si cu atentie demontati de pe ansamblul vechi bobinele de la vertical (care nu se strica aproape niciodata) si le montati pe ansamblul nou. Spor! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 Nu exista bobine pt baleiaj cu tranz diferite de cele cu integrate. Bobinele sant de 10 ohm si de 15 ohm. Pt tranz se inseriaza cele 2 sectiuni si se obtin bobine de 40, respectiv 60 ohm. In cazul de fata se fol o bobina de 15 ohm.Mult mai importanta este inductanta bobinei pt deflexia pe orizontala. Link spre comentariu
Ursuletz Postat Iunie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2014 Am inteles, deja am primit mai multe bobine si am sa ma distrez facand combinatii intre ele! Multumesc se poate inchide! Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Nu exista bobine pt baleiaj cu tranz diferite de cele cu integrate. Bobinele sant de 10 ohm si de 15 ohm. Pt tranz se inseriaza cele 2 sectiuni si se obtin bobine de 40, respectiv 60 ohm. In cazul de fata se fol o bobina de 15 ohm.Mult mai importanta este inductanta bobinei pt deflexia pe orizontala.Nu-i chiar asa.Exista multe bobine de deflexie la care inseriate cele de V dau 15 ohmi sau ceva pe acolo.Cu alea nu ai cum sa faci 50 ohmi niciodata.Am schimbat sute de bobine si stiu ce vorbesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Altceva doream sa se inteleaga: nu-si complica existenta o fabrica de tuburi/ bobine sa produca 2 produse distincte--bobine pt tranz si bobine pt integrate. Daca este o firma mare ce produce pt aparate proprii isi poate permite sa aibe o bobina de 15 ohm din 2 serie de 7,5. Dar cineva care se specializeaza si vinde tuburi si altor constructori va fi avantajat de o bobina mai versatila, ce poate fi fol si pt tranz si pt integrate. Oricum este o parere personala care poate fi departe de realitate. In final conteaza numai scopul interventiei, adica sa nu caute bobine "dedicate" cand de fapt poate avea una pe masa de 15 ohm si nu stia ca o poate folosi. Link spre comentariu
Ursuletz Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 chiar am reusit sa obtin bobina desfacand legaturile paralel si punandu-le in serie dupa modelul celei defecte am obtinut una de 43 ohm (cea arsa are 56) dar merge perfect, are si desfasurare pe tot ecranul, Acum urmeaza sa-i refac convergenta, ptr asta va trebui sa construiesc un generator de mira (tabla de sah), cu modulator RF ca a naibii rabla de TV nu are nici macar intrare AV, sau sa incerc sa injectez semnal video in TDA 4505 cu care este schema.... Am mai facut vreo 2-3 generatoare de mira inainte de anii 90' cu MMC si cu EPROM dar de fiecare data le-am lasat pe unde am lucrat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum