Laci Postat Noiembrie 25, 2006 Partajează Postat Noiembrie 25, 2006 Iata ca si eu m-am plictisit de ciocanul de lipit alimentat prin triac de la 220 , si am zis ca-mi fac unul pe 24V, bineinteles cu feedback.Stiu ca sunt multe scheme incercate, dar unde-i farmecul atunci?Cand duceam gunoiul, langa tomberon am gasit matele unui televizor, acum ca aveam componentele, am facut si o schema :smt003.Ce are in plus de alte scheme? ca este scalat aprox. la 10mV/C si are protectie la scurtcircuit, poate cand mai am timp, o sa-i fac si un afisas cu un uC, si functia de dezactivare dupa un timp de inactivitate etc.Am pus totul intr-o cutie de sursa de calculator, am lasat si coolerul (alimentat de la 5V). Bineinteles ca a trebuit sa mai adaug cate ceva la "prototip", asa ca cablajul final inca nu-i gata.Enjoy Link spre comentariu
Vizitator florinica Postat Noiembrie 26, 2006 Partajează Postat Noiembrie 26, 2006 salutare mai tinene si pe noi la curent cu priectul ca suntem curiosi cel putin eu abia astept sa imi fac o statie de lipit.daca ai reusit sa termini proiectul posteaza si tu schema finala si pcb-ul eventual o lista cu componentele folosite de tine :)mersic mult si asteptam Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 27, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2006 Schema este cea finala.Daca ai componentele atunci e ok, dar daca nu recomand ceva mai simplu.P.S. azi revin cu poze Link spre comentariu
Vizitator georged Postat Noiembrie 28, 2006 Partajează Postat Noiembrie 28, 2006 Da' stiu ca te-ai complicat, nu gluma... Din experienta, iti pot spune ca protectia la supracurent (mai ales ajustabila) e total inutila. O schema tipica de statie de lipit contine doar un amplificator, un comparator cu una dintre intrari variabila, si un triac, comandat de comparator, eventual printr-un IC cu detectie a trecerii tensiunii prin 0. Schema este cea postata de wolf sau, mai bine (deh, ma laud si eu) schema postata de mine la proiecte 2006, fara partea de afisaj al temperaturii. Spun ca e mai buna deoarece schema mea nu necesita nici un fel de reglaj. Eu pana la urma am ajuns la concluzia ca se poate folosi fara probleme si fara afisaj. Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 28, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2006 Asta e:)Trebuie sa incerci si lucruri noi:), daca era sa cumpar componentele fii sigur ca faceam cu triac, dar asa :smt003 P.S. letconul consuma in jur de 1.6A, BD235 merge pana la 2A, si poti sa faci scurt de cate ori vrei, BD-ul rezista Link spre comentariu
wolf Postat Noiembrie 28, 2006 Partajează Postat Noiembrie 28, 2006 Ca sa fac putina reclama :partyman: ...un pcb. ..complet asambat ( fara mufa DIN ) costa 30ron , negociabil pt mai multe bucati... relatii pe PM :smt006 Link spre comentariu
Vizitator florinica Postat Noiembrie 29, 2006 Partajează Postat Noiembrie 29, 2006 Salutare la totiLaci nu imi dau seama unde vine displayul in schema ta :rolleyes: stiu ca tu ziceai ca schema finala va avea si display :yawinkle: Geoarged m-am tot invartit ieri dupa schema statiei de lipit postata de tine da nu am vazut nik. Posteaza si tu un link pls Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 29, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2006 La JP1 ai temperatura, trebuie sa conectezi acolo modulul de afisare,care se poate alimenta de la JP3.Cand o sa am sa fac afisasul nu stiu, dar merge f. frumos si fara, potentiometrul R2 fiind alimentat de la 5V, scala fiind aprox 10mV/C, stii ca la jumatatea cursei ai aprox. 250C.Am masurat cu un multimetru care are si o sonda de termocuplu, temperatura la varf (la letcon), variatia temperaturii in gol fiind in jur de 1C, elementul de incalzire cat si termocuplul fiind relativ departe de varf daca pui sub "sarcina"(apuci varful cu un cleste), valoarea temperaturii scade cu aprox. 5-10C si creste si riplul la 2-3C, acest lucru nu se poate remedia, pt. ca rezulta din constructia letconului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum