elctropan Postat Iunie 15, 2014 Partajează Postat Iunie 15, 2014 (editat) Bună prieteni, Aş dori să primesc un sfat privind înlocuirea unui tranzistor 2SA 234(B) sau 2 SA 234© utilizat în frecvenţa intermediară la RR Mamaia sau Nordic cu variantă românească.Am EFT 317 şi EFT 319? Oare va merge? Ce alte tranzistoare echivalente aş putea folosi? Dacă are cineva ceva 2SA- de vânzare îl rog să dea un semn. Vă mulţumesc. Cu stimă, Editat Iunie 15, 2014 de elctropan Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat Iunie 15, 2014 Partajează Postat Iunie 15, 2014 (editat) 2SA234 merge pina la 60 Mhz , EFT-urile 317-319 merg pina la 15-20 Mhz (parca). Bune ar fi AF124 sau AF126 care merg pina la 75Mhz si poate-s mai usor de gasit decat 2SA234. Succes Editat Iunie 15, 2014 de Armonia-S56 Link spre comentariu
elctropan Postat Iunie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2014 2SA234 merge pina la 60 Mhz , EFT-urile 317-319 merg pina la 15-20 Mhz (parca). Bune ar fi AF124 sau AF126 care merg pina la 75Mhz si poate-s mai usor de gasit decat 2SA234. Succes Mulţumesc, Armonia. M-am uitat si pe schema de Neptun 1 cu germaniu şi intr-adevar in FI foloseste AF 126, nu foloseste EFT-uri. Să văd de unde fac rost de AF 126.Eu sunt din Vâlcea, de fapt de pe lângă Horezu şi găsesc mai greu posibilitatea de achiziţie uşoară de piese(mă costă transportul mai mult decât valoarea piesei), e mai rentabil să cumpăr un aparat cu totul să iau piese din el. Cu stimă, Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 15, 2014 Partajează Postat Iunie 15, 2014 La Adelectrocom.ro mai au pe stoc ceva tranzistoare cu germaniu AF139 parca, destul de ieftini si cred mai buni ca si aia originali. Ceva AF106 se gasesc prin selectoarele de canale tranzistorizate, cu germaniu, de la TV-urile vechi cu lampi, gen Modern sau Lux S. Daca nu e graba mare poate mai gasesc asa ceva prin cutii...dar mai pe weekendul urmator sau pe sfarsitul lunii. Insa parerea mea e ca merita incercat cu EFT-urile, daca e vorba de frecventa intermediara pe AM, orice tranzistor de rf merge acolo...doar sa fie identificate corect terminalele. Nu stiu cu factorul de amplificare cum stau EFT-urile, dar experimental se poate testa. Daca nu merge, sau merge mai rau ca inainte, cautam altceva! O sa mai caut si eu cutiuta mea cu tranzistoare cu germaniu, ca i-am promis unui coleg forumist ca o sa-i trimit cate ceva...dar momentan nu stiu pe unde e ingropata... Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 15, 2014 Partajează Postat Iunie 15, 2014 parerea mea e ca merita incercat cu EFT-urile, daca e vorba de frecventa intermediara pe AM RR Mamaia si Nordic sint receptoare MA MF, asa ca nu ai ce cauta cu EFT-urile alea la 10,7MHz. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 15, 2014 Partajează Postat Iunie 15, 2014 Am , eu si 2SA si AF dar nu pot fi gasit decat dupa data de 25 iunie...daca nu va descurcati pana atunci , dati un PM... Link spre comentariu
mila Postat Iunie 16, 2014 Partajează Postat Iunie 16, 2014 AF139 daca esti interesat gratis 2-3Buc NOS Link spre comentariu
elctropan Postat Iunie 18, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2014 AF139 daca esti interesat gratis 2-3Buc NOS E clar ca nu pot folosi EFT 317 si e necesar sa folosesc AF sau originalii 2SA.. Sigur ca vreau de la d-voastra si cu bani insa eu sunt din zona Horezu de Valcea, poate daca ii puneti intr-o scrisoare simpla, ca nu stiu cum se poate trimite un pacheţel asa de mic. Link spre comentariu
mila Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Va rog adresa dvs pe mp si se rezolva. mp= mesaj personal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum