morocanosul Postat Iunie 13, 2014 Partajează Postat Iunie 13, 2014 Pe vremea lui Ceasca,am vazut un articol pe aceasta tema dar nu mai stiu in ce revista,Stiinta si Tehnica,Tehnium,,,? Daca stie cineva si a incercat,va rog sa -mi spuneti. Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 13, 2014 Partajează Postat Iunie 13, 2014 Acea metoda facea parte din vestitele PD1A (pacaleala de 1 Aprilie) din revista "Tehnium" (nu mai putin vestita!). Mi-amintesc articolul in care se descria cum trebuie pregatiti peretii cu zeci de chimicale, cum trebuie rotit aparatul de marire s.c.l. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 13, 2014 Partajează Postat Iunie 13, 2014 Nu au fost puțini cei ce au luat plasă atunci, fiindcă nu au citit cu atenție articolul și s-au apucat să spoiască pereții cu toate tâmpeniile Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 14, 2014 Partajează Postat Iunie 14, 2014 (editat) Pe vremea lui Ceasca,am vazut un articol pe aceasta tema dar nu mai stiu in ce revista,Stiinta si Tehnica,Tehnium,,,? Daca stie cineva si a incercat,va rog sa -mi spuneti. In principiu nu era ceva incorect; se aplica un strat fotosensibil (alb-negru, nu color) pe perete, se proiecta imaginea si se dadea succesiv cu revelator si fixator. Cam asa se preparau emulsiile la inceputurile fotografiei, in secolul 19; se aplicau proaspete pe sticla si se facea fotografia. E foarte dificil de realizat insa un strat pe perete care sa absoarba uniform solutiile (cum face gelatina hartiei foto), apoi de aplicat foarte rapid si uniform substantele de revelare si fixare, de a face spalarile cu apa etc.Ala a fost si ultimul an in care au aparut PD1A. Dupa reclamatiile primite "mai sus", redactia a renuntat. Desi modelul era inspirat de la "Science & vie", dar francezii stiau de gluma. Asa ca detectorul meu de inteligenta, care se etalona folosind un caine ciobanesc german, a ramas nepublicat anul urmator... Editat Iunie 14, 2014 de Ticu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum