Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator mosfet&traf de iesire

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Care sunt avantajele acestor tipuri de amplificatoare, fata de o schema clasica, fara transformator pe iesire?

Sunt (aparent) simple si robuste. Nu pot debita c.c. pe difuzor. Din punct de vedere al performantelor (distorsiuni, banda de frecvente) sunt modeste.

@franzm,doar astea in regim dyi sunt ''modeste''.Cele facute de baietzii de peste ocean (McIntosh de ex) chiar suna si '' masoara'' bine.

Chiar ieri am testat un traf de iesire de la un MA6800 cu square_wave si m_a cam lasat ...''masca''. Maine daca am timp o sa fac si masuratorile de THD,IMD,caracteristica de raspuns in frecventza  pt amplificator in ansamblu.Trafo de iesire l_am testat asa pt ca eram curios cum raspunde intre 4Hz si 200KHz ,cu toate ca McIntosh le garanteaza intre 15Hz si 100KHz la putere nominala si sincer nu e vrajeala.Cand fac tot materialul am sa postez pe forum,poate intereseaza pe cineva cam cum ar trebui sa arate la masuratori un amplificator solid_state cu traf de iesire. 

Link spre comentariu

Herr_Doktor, când faceti masuratorile, încercati sa analizati spectrul la iesire functie de tensiunea de offset de la iesirea amplificatorului propriu-zis (adica la intrare în transformator). Cu analizor dar si urechiometric. O sa vedeti de ce au pus transformatorul ala aparent inutil.

Editat de franzm
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări