franzm Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Trebuie încercat. Eu am folosit filtraj CLCLC cu 3x68000µF/40V. Vedeti si aici: http://www.signaltransfer.freeuk.com/powerout.htm Link spre comentariu
Alin Alin Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 Care sunt avantajele acestor tipuri de amplificatoare, fata de o schema clasica, fara transformator pe iesire? Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 Sunt (aparent) simple si robuste. Nu pot debita c.c. pe difuzor. Din punct de vedere al performantelor (distorsiuni, banda de frecvente) sunt modeste. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 Care sunt avantajele acestor tipuri de amplificatoare, fata de o schema clasica, fara transformator pe iesire? Sunt (aparent) simple si robuste. Nu pot debita c.c. pe difuzor. Din punct de vedere al performantelor (distorsiuni, banda de frecvente) sunt modeste. @franzm,doar astea in regim dyi sunt ''modeste''.Cele facute de baietzii de peste ocean (McIntosh de ex) chiar suna si '' masoara'' bine. Chiar ieri am testat un traf de iesire de la un MA6800 cu square_wave si m_a cam lasat ...''masca''. Maine daca am timp o sa fac si masuratorile de THD,IMD,caracteristica de raspuns in frecventza pt amplificator in ansamblu.Trafo de iesire l_am testat asa pt ca eram curios cum raspunde intre 4Hz si 200KHz ,cu toate ca McIntosh le garanteaza intre 15Hz si 100KHz la putere nominala si sincer nu e vrajeala.Cand fac tot materialul am sa postez pe forum,poate intereseaza pe cineva cam cum ar trebui sa arate la masuratori un amplificator solid_state cu traf de iesire. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 (editat) MA-6800 n-are neaparat nevoie de transformator; ca principiu merge si fara (cel putin asa reiasa din schema rudimentara pe care o am). Amplificatoarele de care s-a vorbit mai înainte nu merg fara. Editat Octombrie 21, 2014 de franzm Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2014 Eu nu am avut ocazia sa ascult un astfel de amplificator, dar se zvoneste prin targ ca ar suna ca unul pe tuburi. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 23, 2014 Partajează Postat Octombrie 23, 2014 (editat) Herr_Doktor, când faceti masuratorile, încercati sa analizati spectrul la iesire functie de tensiunea de offset de la iesirea amplificatorului propriu-zis (adica la intrare în transformator). Cu analizor dar si urechiometric. O sa vedeti de ce au pus transformatorul ala aparent inutil. Editat Octombrie 23, 2014 de franzm Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2014 Da, as fi si eu curios de ostfel de comparatie. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) Sa reinvii un pic acest topic Am vrut sa testez sursa de alimentare. Capacitatea totala 66000uF, puntea este de 4A, NTCul este de 5A, iar becul este de 25W / 220V Editat Martie 20, 2015 de daniels Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum