daniels Postat Iunie 12, 2014 Partajează Postat Iunie 12, 2014 Schema de baza a fost simulata de @Lazaroiu la sectiunea tuburi si este aceasta: Transformatoarele au fost realizate la Petra Piesele le am cumparate, iar pentru PCB-uri am de gand sa iau legatura cu @marian Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 19, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2014 Am hotarat ca pentru carcasa sa folosesc un amplificator Doina Sigma. Amplificatorul are sasiul din Al si il voi folosi atat pentru suport cat si pentru radiator, cred ca are suprafata suficienta. Am restaurat carcasa si va arata in mare cam asa Link spre comentariu
zal Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Tot ai nevoie de radiator şi trebuie să-i asiguri ventilaţia corectă în carcasă. Fantele sînt cam mici, pe lămpi nu le deranja căldura. E bine că abordezi un astfel de amplif, sper ca în viitor să treci la nivelul superior, cu lămpi. Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 19, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2014 Cu lampi am 3. pe asta il fac cu trafuri de iesire din curiozitate, sa vad diferenta Link spre comentariu
zal Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Scuze, nu am ţinut minte acest aspect. Un hibrid m-ar tenta şi pe mine. Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2014 Intradevar, s-a putea sa am probleme ventilatia. Cand voi ajunge in faza de test o voi tine sub observatie. Acuma sa vad cand voi reusi sa ajung la teste. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2014 Sursa de tensiune V5 din schema vreau sa o fac cu um LM317. Acest CI poate fi compensat termic daca il pun pe radiator langa tranzistorii finali? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2014 Partajează Postat Octombrie 10, 2014 LM317 are compensare termica interna, nu variaza tensiunea de iesire cu temperatura, insa sa folosesti in divizorul rezistiv rezistente de calitate cu deriva termica cit mai mica. Nu uita de decuplarile de 100nF (in si out) cit mai aproape de pinii LM317. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 10, 2014 Partajează Postat Octombrie 10, 2014 Sursa de tensiune V5 din schema vreau sa o fac cu um LM317. Acest CI poate fi compensat termic daca il pun pe radiator langa tranzistorii finali? Pt V5 folositi un multiplicator UBE ("superdioda") plus un rezistor la V2 (ca un stabilizator cu zener, doar ca înlocuiti zenerul cu superdioda). Circuitul îl plasati pe un cablaj separat ca sa-l puteti modifica usor la nevoie. Daca selectati MOSFET-urile (cum se face aflati pe site-ul lui papa Nelson) s-ar putea sa mearga si cu un LED + semireglabil în loc de superdioda. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2014 Cred ca voi testa ambele variante. @DjLeco, RPM de Arges ar fi bune ? @franzm superdioda de aici ar fi potrivita sau aveti ceva care sa se potriveasca mai bine? http://img692.imageshack.us/img692/1391/schemaxua.png Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 RPM-urile sînt fragile şi supraevaluate la putere, doar dacă sînt modelul cu plăcuţă de textolit între picioare. De preferat MLT-uri sovietice. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 @daniels: Nu pot sa vad imaginea. Iata un exemplu ceva mai sofisticat. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2014 Da, am cunosc schema. De fapt tot dumneavoastra mi-ati trimis linkul catre siteul lui Susan Parker acum cateva luni. Imi puteti spune de ce a folosit si un mosfet pe langa LM317 ? http://www.audiophonics.com/docs/schematics/z-amp-sch-sowter1-v1a.pdf Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 Având poarta conectata la drena, caderea de tensiune drena-sursa va fi egala cu tensiunea poarta-sursa necesara pt ca prin tranzistor sa circule curentul impus de LM317 conectat ca sursa de curent constant. Împreuna cu tranzistoarele finale (în ipoteza ca toate trei tranzistoarele sunt identice) se realizeaza doua oglinzi de curent si se obtin curenti de repaus identici prin finali. Diodele Schottky incluse suplimentar în circuit permit circuitului de polarizare sa lucreze la curenti mai mici decât curentul de repaus al finalilor, modificarea/adaptarea coeficientilor de temperatura si implementarea unor protectii. Eu as începe prin a folosi superdioda clasica cu tranzistor bipolar. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Pentru filtraj este suficient un condensator de 22000uF pentru ambele canale? In schema ei Susan Parker foloseste 10000uF Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum