Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa alimentare 220Vca/80Vcc 5-70A, fara autoreglare Uies.?

Vizitator Omu

Postări Recomandate

Vizitator Omu

M-am hotarat sa fac schema de pe site-ul http://sg-sg.chat.ru/sw_sch.htm, vreau sa va intreb modalitatea de bobinaj a transformatorului de iesire, am vazut ca trafo-urile din sursele ATX sunt bobinate de genul jumatate primarul, secundarul si apoi restul de primar.

Este posibil sa fac acest bobinaj de genul, plecare cu 6 sau chiar 8 fire, fac 5 spire si apoi patru din cele 8 fire le leg in paralel si obtin 5 spire cu sectiunea de 30mm patrati si celelalte 4 fire cate 2 in paralel si apoi fiecare pereche in serie ca sa obtin 10 spire cu sectiunea corespunzatoare. In esenta ce se cere de la trafo-urile care functioneaza in inalta frecventa, cuplaj cat mai mare intre primar si secundar, distribuirea cat mai uniforma a primarului si a secundarului in spatiul ferestrei trasnformatorului etc.

Un pic de ajutor va rog, multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

M-am hotarat sa fac schema de pe site-ul http://sg-sg.chat.ru/sw_sch.htm, vreau sa va intreb modalitatea de bobinaj a transformatorului de iesire, am vazut ca trafo-urile din sursele ATX sunt bobinate de genul jumatate primarul, secundarul si apoi restul de primar.Este posibil sa fac acest bobinaj de genul, plecare cu 6 sau chiar 8 fire, fac 5 spire si apoi patru din cele 8 fire le leg in paralel si obtin 5 spire cu sectiunea de 30mm patrati si celelalte 4 fire cate 2 in paralel si apoi fiecare pereche in serie ca sa obtin 10 spire cu sectiunea corespunzatoare. In esenta ce se cere de la trafo-urile care functioneaza in inalta frecventa, cuplaj cat mai mare intre primar si secundar, distribuirea cat mai uniforma a primarului si a secundarului in spatiul ferestrei trasnformatorului etc.Un pic de ajutor va rog, multumesc.

Eu am luat legatura cu rusul despre a carei pagina s-a vorbit mai devreme:y-u-r.narod.ru.L-am intrebat de miezul de ferita si pentru modelul la 150A a spus ca se preteaza E71, Capodimonte. Si eu incerc sa imi fac asa ceva. Daca ai fost atent a incercat si ceva cu 4 miezuri din trafurile de inalta pentru color.(nu ca asa ceva as vrea eu).EditatUite si aici ceva legat de TIG. Poate stii despre ce este vb.Daca nu, este interesant sa urmaresti.
Link spre comentariu

in mod sigur e sg2525,dar acolo unde in schema scrie ic2 eu cred ca e un modul.cat despre miezurile folosite eu zic :cu cat mai mari cu atat mai bine

Nu, nu e sg3525, nu chiar toate invertoarele de sudura sunt cu sg3525, desi e intr-adevar foarte uzitat.Cel despre care vorbiti e cel din poza atasata.In ce priveste manualul postat (IM585), la pagina cu schema e facuta precizarea: e vorba de wiring diagram. Ce vedeti acolo notat ic2 e intr-adevar un modul, nu un integrat. Poza atasata prezinta o zona din modulul mentionat, in care se poate vedea controllerul PWM.
Link spre comentariu
Vizitator Omu

Mersi em2006, o sa caut ceva informatii despre integratul ala, am vaga impresie ca nu mai este in productie, poate gresesc, poate am noroc.Stie cineva ce fel de diode sunt cele dintre grila si sursa mosfetilor din etajul de putere, zenner cap in cap sau supresoare.Sa zicem ca nu gasesc Kc213, pot sa pun niste zenner de 12-13v?Multumesc!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare oameni buni, pai sunt pe final ca sa zic asa, traful de putere este bobinat(10spire primar 3 spire sec), primarul sect. 7.5mm patrati, secundarul 47mm patrati(495 fire de CuEm 0.35), nu va zic ce cosmar a fost sa desizolez manunchiul ala de fire de CuEm(a mirosit casa 1 sapatmana a aspirina arsa), etajul de comanda gata, sursa de alimentare CC gata, etajul de putere gata(am folosit Zener de 12V corp de sticla, sper sa nu fie prea putin ca voltaj sau ca putere), etajul redresor 10buc diode FEP16DT, terminalul central scoate plusul iar celelalte 2 primesc alternativul. Am folosit niste tehnologii cam neortodoxe ca sa zic asa, diodele cositorite de o bucata de tabla de Cu de 30x1mm care apoi a fost stransa de radiator cu suruburi, pasta termoconductoare, etc. Singura mea problema la momentul actual este calitatea miezului magnetic(a feritei), nu cunosc decat ca este ferita, este foarte posibil sa fi fost un miez de la un filtru de intrare de la o sursa in comutatie. chiar nu stiu ce sa fac. Cum sa fac sa verific faptul ca nu intra in saturatie la o anumita putere si frecventa.La momentul actual asta este singura sursa posibila de artificii:).

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări