Vizitator viobio Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 (editat) Mai aveai condensatori de filtraj?? Mai pune cîțiva! Mi se pAr mult prea apropiate doua trasee ale canalului fata de masa. Editat Iunie 27, 2014 de viobio Link spre comentariu
battobataaree Postat Iunie 27, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2014 Mai aveai condensatori de filtraj?? Mai pune cîțiva! Mi se pAr mult prea apropiate doua trasee ale canalului fata de masa. pai astia sunt condensatorii prevazuti de schema ,doar ca fiind stereo sunt inloc de 3 ,6!.Am alimentat fiecare canal separat.Doar masa este comuna.Cablajul asta este doar de la ampificator,n-are legatura cu compresorul si functioneaza corect.Adica n-am surprize ,brum ,sau alte chestii.Doar ca acel compresor ma termina psihic ,nu inteleg ce trebuie sa-i fac sa scap de zgomot... Link spre comentariu
battobataaree Postat Iulie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2014 (editat) Buna ziua tuturor.Am reluat proiectul dupa ce l-am abandonat vre-o 2 sapt si am depistat sursa de zgomot.Si anume brumul provenea de la interferente ale transformatorului de retea cu transformatorul de iesire,sau cu circuitul in sine.In momentul in care opresc amplificatorul se opreste si zgomotul chiar daca condensatorii mai tin amplificatorul in functiune.Folosesc transformatorul original de la traviata care bazaie si nu are nici ecran electrostatic si vreau sa comand un toroidal de la petra ,sa-l ecranez si aia e... Editat Iulie 20, 2014 de battobataaree Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 Buna ziua tuturor.Am reluat proiectul dupa ce l-am abandonat vre-o 2 sapt si am depistat sursa de zgomot.Si anume brumul provenea de la interferente ale transformatorului de retea cu transformatorul de iesire,sau cu circuitul in sine.In momentul in care opresc amplificatorul se opreste si zgomotul chiar daca mai tin condensatorii amplificatorul in functiune.Folosesc transformatorul original de la traviata care bazaie si nu are nici ecran electrostatic si vreau sa comand un toroidal de la petra ,sa-l ecranez si aia e...Schimbi DEGEABA transformatorul de alimentare.Nu am auzit nici un Traviata cu zgomot.Incearca sa gindesti logic ,ai montat tu ceva gresit in amp Link spre comentariu
battobataaree Postat Iulie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2014 (editat) Schimbi DEGEABA transformatorul de alimentare.Nu am auzit nici un Traviata cu zgomot.Incearca sa gindesti logic ,ai montat tu ceva gresit in amp Nu vad ce sa mai fie gresit in circuit .Am intrarea comutabila ,adica pot ca sa comut sa intre sursa de semnal direct in amplificator,sau sa intre prin compresor in amplificator .Am brumul asta doar cand comut sa intre semnalul prin compresor.Amplificatorul in sine nu are brum .Ce am observat e ca daca maresc rezistenta intre grila primului tub de la amp si masa ,capteaza brum de la transformatoare.Iar compresorul asta are o rez mare pe calea de semnal .Pot sa fac un clip video cu telefonul comutand pe direct sau prin compresor poate aud eu alt tip de zgomot produs de altceva ..ajuta? Editat Iulie 20, 2014 de battobataaree Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 Salut,Acel condensator ( cu rosu ) exista in montaj ?http://i60.tinypic.com/jujngg.jpg( 2,2 nF/ 1000V ) .Ar trebui montat pe secundarul transformatorului de retea chiar pe iesirea infasurarii Ua si "masa" Link spre comentariu
zal Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 (editat) Aia e schema alimentării??? Acum am văzut-o. Păi cum să nu aibă brum cînd e monoalternanţă şi nefiltrafă corect CLC sau CRC? Nu sînt familiarizat cu Traviata, dar trafo de ieşire are înfăşurare antibrum? Editat Iulie 20, 2014 de zal Link spre comentariu
battobataaree Postat Iulie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2014 Salut,Acel condensator ( cu rosu ) exista in montaj ?http://i60.tinypic.com/jujngg.jpg( 2,2 nF/ 1000V ) .Ar trebui montat pe secundarul transformatorului de retea chiar pe iesirea infasurarii Ua si "masa" Este pus si acesta de 2,2nf ,doar ca nu este inaintea diodei redresoare,ci fix pe bornele secundarului transformatorului si distanta intre traf si dioda (care este pe placa cu restul circuitului)este de vre-o 20 cm...e rau? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 E greu să pui o punte acolo? Link spre comentariu
battobataaree Postat Iulie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2014 Aia e schema alimentării??? Păi cum să nu aibă brum cînd e monoalternanţă şi nefiltrafă corect CLC sau CRC? Nu sînt familiarizat cu Traviata, dar trafo de ieşire are înfăşurare antibrum? traful de iesire are infasurare antibrum da ...Ok hai ca fac un video cu telefonul si voi da detalii despre tot...Multumesc pt ajutor ..brb Link spre comentariu
zal Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 Înseamnă că ce credeam că e figurat greşit în schemă asta e şi ar trebui să existe un filtraj cît de cît al tensiunii, deşi redresarea monoalternanţă face dificilă netezirea mai bună. Link spre comentariu
battobataaree Postat Iulie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2014 (editat) Bun ,iata un filmulet cu descrierea ampului si cu manifestarea despre care vorbesc... http://vid496.photobucket.com/albums/rr326/battobataaree/VIDEO0047.mp4 Dumnezeule cat dau de baut daca scot brumul asta ,ca se fac 2 luni cred de cand ma chinui... Înseamnă că ce credeam că e figurat greşit în schemă asta e şi ar trebui să existe un filtraj cît de cît al tensiunii, deşi redresarea monoalternanţă face dificilă netezirea mai bună. Nu stiu daca este o problema cu filtrarea ,sau cu alimentarea intrucat amplificatorul ca atare fara compresor merge beton...am pus mai jos un filmulet cu toata treaba... Editat Iulie 20, 2014 de battobataaree Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 Intreb si eu,de ce ai pus acel compresor??Sincer nu vad rostul sau utilitatea. Link spre comentariu
battobataaree Postat Iulie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2014 (editat) Intreb si eu,de ce ai pus acel compresor??Sincer nu vad rostul sau utilitatea. Este cea mai tare chestie pe care am putut s-o fac si s-o aud..cred ca nu-ti dai seama cat de mult schimba sunetul in bine un compresor.In primul rand se aud toate sunetele la acelasi nivel. Iar compresorul asta este peste asteptarile mele ca si posibilitati ,deoarece poti compresa o plaja larga de frecvente...Crede-ma ca nu degeaba ma zbat sa fac tot posibilul sa elimin brumul asta ...Aproape ca ma rog noaptea sa gasesc o solutie... Editat Iulie 20, 2014 de battobataaree Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 De regula condensatorul se monteaza imediat langa dioda, conectat in acelasi punct . La "Traviata" de ex, dioda este pe placa ( langa rama sasiului ) dar si condensatorul este in imediata apropiere. La alte aparate, sunt montate ambele exact pe capatul infasurarii Ua. ( condensatorul la masa iar dioda direct pe prima sectiune de filtraj aflata langa transformator ) La unele aparate cu autotransformator se monteaza pe capatele infasurarii acestuia. La receptoarele tv. cu tuburi serie, condensatorul este montat paralel cu dioda; contacte foarte apropiate.Nu este vorba de brum . Oricat de bun este filtrajul, fenomenul este creat de viteza mare de deschidere a diodei cu Si. ( timp foarte scurt ) ceea ce provoaca in circuit, un curent instantaneu considerabil . Acest impuls (foarte scurt) se suprapune ( prin modulatie parazita ) peste un spectru foarte larg de frecvente,( intercarrier) fiind perceput de etajele cu sensibilitate mare ale montajelor. Acel condensator amelioreaza timpul de deschidere al diodei, eliminand astfel cauza.Se poate monta 4,7 nF la aceeasi tensiune. Fenomenul nu are loc la alte tipuri de redresoare ( tub electronic, seleniu, diode cu Ge, etc. )Din acelasi motiv, uzinele "Electronica" recomanda in cateva "service-uri", montarea condensatoarelor pe puntea redresoare cand in locul uneia cu Se se monteaza una cu Si, si in cazul unor aparate tranzistorizate.Deci si aici, la montarea unei punti cu Si se monteaza 4 condensatoare , cate unul pe fiecare dioda ( aceeasi capacitate) .Se incearca ( si ) modificarea pozitiei transformatorului de retea fata de cel de iesire; ideal, miiezurile sa fie perpendiculare.Pentru edificare, cine are la indemana un radioreceptor cu redresor Si ,( monoalternanta) poate demonta acel condensator . Rezultatul poate fi aparitia unui ( sa-i zicem "brum" )zgomot, exact peste posturile receptionate; intre posturi nu se aude .Mentionez ca tot ce am scris este si exista in practica industriala, asa cum am descris iar cauzele si remediile sunt cele aratate. Nu am experimentat distantele intre componentele amintite, spre afirmarea sau infirmarea corectitudinii montarii lor in acest montaj . Corect, se vor monta in puncte comune, merita o incercare.- am vazut filmuletul, dupa postare. Felictari pentru realizare ! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum