battobataaree Postat Iunie 12, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2014 (editat) Schema pare ok, dar sasiul nu se leaga la intrare, ci la condensatorul ala la care ai figurat rezistenta gresit, ultimul condensator principal de filtraj. aha ...principale ar fi 2 acolo,dar am impreunat borna de minus la cele 2 (primele)...deci acolo ar trebui... Editat Iunie 12, 2014 de battobataaree Link spre comentariu
battobataaree Postat Iunie 12, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2014 (editat) aha ...principale ar fi 2 acolo,dar am impreunat borna de minus la cele 2 (primele)...deci acolo ar trebui... am mutat impamantarea si nimic..nicio schimbare .Se pare ca e din ce in ce mai dubioasa treaba asta...Imi e sa nu fie vre-o reactie a circuitului cu transformatoarele de iesire,care sunt pe placa Editat Iunie 12, 2014 de battobataaree Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 12, 2014 Partajează Postat Iunie 12, 2014 (editat) Redresarea este monoalternanta? si fara un drosell? valori ale pieselor si tensiuni catod , anod la fiecare lampa? Editat Iunie 12, 2014 de RockDok Link spre comentariu
Den Postat Iunie 12, 2014 Partajează Postat Iunie 12, 2014 (editat) Filtrarea suplimentara o are pe o infasurare a transformatorului final,bineinteles ca nu e ceea mai fericita..Acum stau sa am gandesc,daca e un montaj stereo,ce caracatita naibii e acolo.. Si reactia cum zici tu,tot bucla de masa ii zice. Sper ca cele doua condensatoare de filtrare principale sunt unul langa altul..nu la distanta.. Daca nu sunt,te sfatuiesc sa le legi cu banda adeziva intre ele ( ca sa fim siguri)si de acolo sa refaci legaturile la masa. Editat Iunie 12, 2014 de Den Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 12, 2014 Partajează Postat Iunie 12, 2014 Fara poze clare cu montajul scos din cutie nu prea mai e nimic de spus...schema e ok, redresarea monoalternanta era ok pt. vremea aia, cand erau scumpe diodele, acum as fi pus o punte, dar nu cred ca de la aia apare brumul...totusi, cu o punte redresoare s-ar imbunatati cumva zgomotul...dar doar dupa ce se rezolva problema cu masa... Intrebarea mea e: sigur e in regula dioda redresoare pusa acolo? Sper ca nu e cea recuperata din Traviata? Recomand macar UF4007 (varianta rapida a lui 1N4007) sau orice dioda moderna cu siliciu...sau cel mai bine patru diode in punte... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 12, 2014 Partajează Postat Iunie 12, 2014 (editat) 1 pune un condensator de 22..100nF,pe intrarea ampului,te ferește de multe probleme,unii au pîrlit placi de sunet, daca nu au pus acel cond. 2 montează în serie cu G1 finala,o rezistență de 2,2...10K,ce ai prin casa.3 nu stiu daca ai un semireglabil sau rezistente anti brun pe circuitul de filamente.4 e cea mai banală dintre schemele banale,nu are cum sa pună asemenea probleme Spor la treaba și mai dati-o in măsa de masa,cum nu merge ceva hop circuitul de masă,a devenit obsesie MASA!!!!!!Mufa de intrare se poate monta și pe sasiu,neizolata,eu am construit o droaie de ampuri unde amplificarea e fantastic de mare,patru ,cinci triode în cascada+etaj final,nu am nici un zgomot, doar un usor hiss datorat amplificarii foarte mari,partea nasoală este ca pe aici se discută tot felul de papalageli audiofile si cînd vrem să punem în practică ceva ne dam cu stîngul în dreptul,e de preferat sa se mai pună mina și pe lector și să se evite papalageala despre armonică,distorsiuni,ce suna mai bine SE/PP,nu o sa sune nimic bine dacă nu știm să și montam un aparat.Un capăt al secundarului se pune la masă.Ai montat corect primarul trafului de ieșire?Vezi ca schema de la Traviata are și reacție negativă!Mg Editat Iunie 12, 2014 de viobio Link spre comentariu
battobataaree Postat Iunie 12, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2014 (editat) 1 pune un condensator de 22..100nF,pe intrarea ampului,te ferește de multe probleme,unii au pîrlit placi de sunet, daca nu au pus acel cond. 2 montează în serie cu G1 finala,o rezistență de 2,2...10K,ce ai prin casa. 3 nu stiu daca ai un semireglabil sau rezistente anti brun pe circuitul de filamente. 4 e cea mai banală dintre schemele banale,nu are cum sa pună asemenea probleme Spor la treaba și mai dati-o in măsa de masa,cum nu merge ceva hop circuitul de masă,a devenit obsesie MASA!!!!!! Mufa de intrare se poate monta și pe sasiu,neizolata,eu am construit o droaie de ampuri unde amplificarea e fantastic de mare,patru ,cinci triode în cascada+etaj final,nu am nici un zgomot, doar un usor hiss datorat amplificarii foarte mari,partea nasoală este ca pe aici se discută tot felul de papalageli audiofile si cînd vrem să punem în practică ceva ne dam cu stîngul în dreptul,e de preferat sa se mai pună mina și pe lector și să se evite papalageala despre armonică,distorsiuni,ce suna mai bine SE/PP,nu o sa sune nimic bine dacă nu știm să și montam un aparat. Un capăt al secundarului se pune la masă. Ai montat corect primarul trafului de ieșire?Vezi ca schema de la Traviata are și reacție negativă! Mg Hai salutare!.AM facut absolut tot ce ai scris aici ..absolut tot .Transformatorul de iesire este legat bine .Un fir din secundar este la masa si este si feedbackul la locul lui.Schema functioneaza bine cu toate componentele ei si cu valorile ei originale,inclusiv redresarea este ca acolo.Problema este ca eu am incercat sa adaug acest compresor corectat din schema de mai sus (iesirea lui in intrarea ampului) si am zgomotul acesta si nu mai inteleg de ce .Este o schema de compresor simpla care functioneaza bine exceptand zgomotul asta de semnal care se produce in momentul cuplarii ..iata schema: https://www.google.ro/search?q=tube+compressor+schematic&espv=2&tbm=isch&imgil=dYLOmigXSCraJM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn2.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRguxsawNyGv0AJRladPBWHMbxeF4WySPOhUkX2bXL2igHVhYl9iw%253B391%253B316%253ByBvHizEEn3qg7M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.triodeel.com%25252Fstudio.htm&source=iu&usg=__pLae1kvt7999NvUGcX2dAzu25eo%3D&sa=X&ei=dxyaU8L-O-iQ7Aaf6IGgBg&ved=0CB8Q9QEwAA&biw=1366&bih=667#facrc=_&imgrc=dYLOmigXSCraJM%253A%3ByBvHizEEn3qg7M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.triodeel.com%252Fcomp1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.triodeel.com%252Fstudio.htm%3B391%3B316 Altfel daca introduc un semnal ca atare direct in amp nu am zgomot de font... Editat Iunie 12, 2014 de battobataaree Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 12, 2014 Partajează Postat Iunie 12, 2014 OK...daca totul e facut cum spui si daca condensatoarele de cuplaj si lampile sunt bune, spune-ne cum si unde ai legat potentiometrul de volum...descrie tipul de potentiometru folosit si exact cum l-ai legat...daca nici asta nu e problema trebuie sa VEDEM ce ai facut acolo...schema asta e simpla, sunt etaje putine, vorba lui @viobio, nu ar trebui sa apara probleme ce apar de obicei la amplificatoare cu factor de amplificare mult mai mare. Si inca ceva: masoara tensiunile pe grilele lampilor fara semnal...de la compresor pana la EL84. Eu cred ca ai o grila nedecuplata pe undeva acolo, daca masa e bine legata. E ceva incoerent in ce spui, o data zici ca amplificatorul merge bine, apoi ca are zgomot chiar fara compresorul legat... Link spre comentariu
battobataaree Postat Iunie 13, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2014 (editat) OK...daca totul e facut cum spui si daca condensatoarele de cuplaj si lampile sunt bune, spune-ne cum si unde ai legat potentiometrul de volum...descrie tipul de potentiometru folosit si exact cum l-ai legat...daca nici asta nu e problema trebuie sa VEDEM ce ai facut acolo...schema asta e simpla, sunt etaje putine, vorba lui @viobio, nu ar trebui sa apara probleme ce apar de obicei la amplificatoare cu factor de amplificare mult mai mare. Si inca ceva: masoara tensiunile pe grilele lampilor fara semnal...de la compresor pana la EL84. Eu cred ca ai o grila nedecuplata pe undeva acolo, daca masa e bine legata. E ceva incoerent in ce spui, o data zici ca amplificatorul merge bine, apoi ca are zgomot chiar fara compresorul legat... Potentiometrul este legat ca in schema originala ,iar masa lui e legata cu un fir tot pe borna condensatorului de la etajul de intrare.Lampile sunt nos.Bun ,hai sa-ti explic toata treaba: Ampul asta merge bine fara zgomot etc in momentul de fata exact asa cum e,adica avand acel condensator pe intrare si aplicand un semnal audio normal de la orice sursa de semnal.Problema este ca am adaugat schema asta de compresor si a inceput sa aiba zgomotul de semnal.Compresorul asta dupa cum vedeti acolo se comporta ca o rezistenta variabila care pune calea de semnal la masa la viteza x (ultima trioda este folosita ca rez variabila).Calea de semnal in interiorul circ de compresor este intrerupta de 2 condensatori (unul la intrare si unul la iesire)si o rez de 470k .Problema aici APARE ,ca se pare ca aceasta rez de 470k are val prea mare ,sau nu stiu cert e ca daca 0 scurtcircuitez scade mult din zgomot.Cea ce ma dus cu gandul sa fac o simulare scotand cond de pe intrare a amplificatorului si punand o rez intre grila de intrare si masa de de 100k sa vad daca nu cumva este problema la circuitul de amplificare .Si am realizat ca spre deosebire de alte circ similare care au rez pe intrare ,spre exempu lu: https://www.google.ro/search?q=tube+preamp+schematic&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WbWaU8e5D6v9ygPtg4K4BA&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=624#facrc=_&imgdii=_&imgrc=pQodi-JiC8BQIM%253A%3BKf_5ob8eXcUzhM%3Bhttp%253A%252F%252Fmusic-electronics-forum.com%252Fattachments%252F5388d1242232408-alembic_f2b_preamp.gif%3Bhttp%253A%252F%252Fmusic-electronics-forum.com%252Ft13439%252F%3B801%3B501 Cu aceleasi val de rez ,asta al meu are zgomot de semnal.....asta e tot Editat Iunie 13, 2014 de battobataaree Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 13, 2014 Partajează Postat Iunie 13, 2014 OK, atunci nu mai inteleg care e intrebarea, sau rostul de a incerca noi sa gasim nod in papura...ar mai fi problema ecranarii cablurilor de semnal, daca nici asta nu e...poate asa trebuie sa mearga...sa nu uitam ca orice equaliser, filtru, compresor sau ce-o mai fi introduce un zgomot, acum depinde cat de mare e zgomotul la care te referi...nu poti prelucra oricum semnalul fara sa pierzi din calitate...de asta exista profesia de inginer de sunet, care printre altele are grija ca semnalul sa fie bine captat inca de la inregistrare. Link spre comentariu
battobataaree Postat Iunie 13, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2014 (editat) OK, atunci nu mai inteleg care e intrebarea, sau rostul de a incerca noi sa gasim nod in papura...ar mai fi problema ecranarii cablurilor de semnal, daca nici asta nu e...poate asa trebuie sa mearga...sa nu uitam ca orice equaliser, filtru, compresor sau ce-o mai fi introduce un zgomot, acum depinde cat de mare e zgomotul la care te referi...nu poti prelucra oricum semnalul fara sa pierzi din calitate...de asta exista profesia de inginer de sunet, care printre altele are grija ca semnalul sa fie bine captat inca de la inregistrare. Intrebarea mea principala este de ce nu pot cupla acest compresor la amplificatorul asta fara sa am zgomot de semnal permanent.Pana acum cu ajutorul vostru am investigat circuitul de amplificare ,care pare sa-l fi facut bine dupa sugestiile voastre ,dar in continuare nu pot atasa circuitul asta de compresor fara sa am zgomot.Daca pun semnal audio direct in amp dispare zgomotul,dar daca aplic semnalul audio prin compresor in amplificator ,se compreseaza sunetul ,dar in paralel am zgomotul asta de semnal ca si cum calea de semnal ar fi intrerupta.Asta este problema mea reala Folosesc nulai cabluri ecranate pe calea de semnal Editat Iunie 13, 2014 de battobataaree Link spre comentariu
battobataaree Postat Iunie 13, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2014 (editat) Intrebarea mea principala este de ce nu pot cupla acest compresor la amplificatorul asta fara sa am zgomot de semnal permanent.Pana acum cu ajutorul vostru am investigat circuitul de amplificare ,care pare sa-l fi facut bine dupa sugestiile voastre ,dar in continuare nu pot atasa circuitul asta de compresor fara sa am zgomot.Daca pun semnal audio direct in amp dispare zgomotul,dar daca aplic semnalul audio prin compresor in amplificator ,se compreseaza sunetul ,dar in paralel am zgomotul asta de semnal ca si cum calea de semnal ar fi intrerupta.Asta este problema mea reala Folosesc nulai cabluri ecranate pe calea de semnal De curiozitate daca aveti vre-un amp cu ecc83 pe intrare si intrarea pe condensator .Incercati sa legati pe intrare un cond de 10nf in serie cu o rez de 470kohm si si cu un alt condensator de 10nf la masa.Daca aveti si dmnvstra problema asta este clar ca acest circuit de compresor nu ar trebui pus pe intrare unde este sensibilitate mare la grila.Sau daca nu aveti zgomot de semnal ,inseamna ca am gresit ceva cu ampul Editat Iunie 13, 2014 de battobataaree Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 13, 2014 Partajează Postat Iunie 13, 2014 Dar compresorul ala merge bine pe alt amplificator? Poate e prea mare nivelul de semnal...incearca sa pui de proba 100k in paralel cu ultima rezistenta de 470k din anodul ultimei triode sa vezi cat scade semnalul si cum suna...as vrea si eu schema exacta, cea simulata, daca e disponibila...incearca sa iei semnalul de iesire de la compresor dupa acel condensator de 10nF si sa-l introduci printr-o rezistenta de ordinul a 10-50k direct in grila lui EL84, ocolind corectorul de ton. Sigur nu apare ceva cuplaj magnetic intre transformatoarele de alimentare? Cum e alimentat compresorul ala, din amplificator, sau are alimentare separata? Daca e separata, verifica sa nu ai izolatie de slaba calitate la transformatorul de retea de la compresor... Link spre comentariu
battobataaree Postat Iunie 14, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2014 (editat) Dar compresorul ala merge bine pe alt amplificator? Poate e prea mare nivelul de semnal...incearca sa pui de proba 100k in paralel cu ultima rezistenta de 470k din anodul ultimei triode sa vezi cat scade semnalul si cum suna...as vrea si eu schema exacta, cea simulata, daca e disponibila...incearca sa iei semnalul de iesire de la compresor dupa acel condensator de 10nF si sa-l introduci printr-o rezistenta de ordinul a 10-50k direct in grila lui EL84, ocolind corectorul de ton. Sigur nu apare ceva cuplaj magnetic intre transformatoarele de alimentare? Cum e alimentat compresorul ala, din amplificator, sau are alimentare separata? Daca e separata, verifica sa nu ai izolatie de slaba calitate la transformatorul de retea de la compresor... Exact asta am incercat,sa cuplez iesirea compresorului cu intrarea in final si dispare orice zgomot.Problema este ca acest compresor atenueaza semnalul si cu ajunge sa fie destul cat sa atace un final cu el 84.Cea mai buna solutie este sa fie pus pe intrare,deoarece nu stric lantul de amplificare intre etaje punand compresorul la mijloc.Este alimentat din sursa amplificatorului printr-un divizor rezistiv 15 k cu 10 k la 10w .Si cond de filtraj dupa divizor,ca sa obtin 150v pt compresor.Deci nu ar avea unde sa fie cuplaj magnetic,deoarece transformatorul de de retea este ecranat....Daca pun 100k peste aia de 470k nu rezolv mare lucru in sensul ca se atenueaza foare putin zgomotul.In cartea din care face parte schema spunea ca trebuie atasat intre preamp si final ,dar ca sa fac asta imi trebuie un preamp dupa compresor ca sa pot ataca finalul si va aparea iar zgomotul https://www.google.ro/search?q=tube+compressor&rlz=1C1EODB_enRO565RO569&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CgWcU_vYNomk0QWBw4C4Ag&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=659#q=tube+compressor+schematic&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=F3s53TgEJ1Iw8M%253A%3BgzeYRz8iLz8KbM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.rockonband.com%252FTubeCompressor.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fdiyaudioprojects.com%252FForum%252Fviewtopic.php%253Ff%253D9%2526t%253D2847%3B1024%3B768 ..Singura chestie este ca functioneaza cu finalul fara niciun zgomot de niciun fel Editat Iunie 14, 2014 de battobataaree Link spre comentariu
battobataaree Postat Iunie 27, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2014 Dar compresorul ala merge bine pe alt amplificator? Poate e prea mare nivelul de semnal...incearca sa pui de proba 100k in paralel cu ultima rezistenta de 470k din anodul ultimei triode sa vezi cat scade semnalul si cum suna...as vrea si eu schema exacta, cea simulata, daca e disponibila...incearca sa iei semnalul de iesire de la compresor dupa acel condensator de 10nF si sa-l introduci printr-o rezistenta de ordinul a 10-50k direct in grila lui EL84, ocolind corectorul de ton. Sigur nu apare ceva cuplaj magnetic intre transformatoarele de alimentare? Cum e alimentat compresorul ala, din amplificator, sau are alimentare separata? Daca e separata, verifica sa nu ai izolatie de slaba calitate la transformatorul de retea de la compresor... Salutare din nou.M-am apucat de am refacut cablajul de la tot amplificatorul din nou crezand ca am gresit ceva cu masa ,sau altele si din pacate nu s-a schimbat nimic .Adica merge bine ampul cu semnal direct in el ,dar prin compresor am acelasi zgomot .Am depistat 2 lucruri si anume o parte din zgomot vine din tensiunea de alimentare la ultimului tub din compresor care trece prin rez de 470k la anod.Am decuplat alimentarea si a disparut "frecventa joasa a zgomotului" ca sa zic asa.Dar a ramas zgomotul datorita celeilalte rez de 470k pe calea de semnal care are val prea mare si e ca si cum ar sta firul de semnal in aer.Sincer chiar imi pare rau de compresorul asta pentru ca suna foarte bine prin el si pentru rahatul asta de zgomot sunt pe cale sa renunt la el .Daca mai aveti vre-o sugestie ceva as fi foarte recunoscator ,poate totusi ii dau de cap...multumesc mult ..iata poze cu cablajul nou: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum