Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator audio

Jacobs

Postări Recomandate

Vreau sa realizez un amplificator audio 2x30W.Componentele le achizitionez de pe mivarom, insa integratul de care am nevoie l-am gasit  de doua feluri si anume TDA1521(11lei) si TDA 1521A(4 lei).Care este diferenta dintre cele 2? sunt tentat sa-l iau pe cel  ieftin dar nu prea sigur.Ce credeti va functiona bine?Si in legatura cu diodele 1N5404 , pot folosi altele de 1N5408?fiinca astea le-am gasit asa mai apropiate de ce imi trebuie.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jacobs

2

• Mircea

1

• cristian1961

1

• Untold

1

Top autori în acest subiect

Poti folosii diodele gasite . sunt de 800v celelalte de 400v . totusi consulta foaia de catalog vezi ce pot integratele cit consuma si verifica daca diodele tin curentul cerut, ca nu retin pe dinafara. in tensiune sunt ok . nu face montaje neverificate teoretic ca netul e plin de prostii si greseli.

Editat de cristian1961
Link spre comentariu

Iti sugerez sa folosesti TDA1557Q (2x22W) sau TDA8560Q (2x40W), ambele se alimenteaza la 12V si nu au decat 4 componente externe: doi condensatori pe intrari-0,1uF si doi pe alimentare: 1000uF si 0,1uF, Si nu fred sa fie mai mult de 15 lei/bucata.

Link spre comentariu

Poti folosi orice diode de curent mare sau chiar jumatate dintr-o punte. TDA1521 se folosea in TV-urile vechi, cred ca ar suna mai bine decat un 8560, mai ales varianta Q. Intrarile le pui la masa (inainte de condensator, nu dupa) prin rezistente de 100...500R iar semnalul il bagi in ele prin 1...20k, eventual potentiometri in caz ca semnalul e din PC sau telefon. Valori prea mici (sub 10R) e posibil sa-ti creeze autooscilatii.

Editat de Alexutz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări