Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio cu IC TDA7377

Postări Recomandate

Salutari tuturor!De curand am proiectat un amplificator cu integratul TDA7377 pe care il folosesc in Dual-Bridge...ar merge sa pun toate cele 4 canale in punte?Daca da, atunci cum?Eu ma gandeam sa unesc toate intrarile si la iesire sa fac lafel......Voi ce parere aveti?Ampliful se aude destul de bine ...il alimentez la tensiunea de 18V cc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Pai sincer am deja facut ampliful cu feturile,de aceea nu optez pt un alt tip de amplificator ....pe acesta vreau sa-l fac pentru o camera de 5/6 metrii...o sa incerc sa unesc toate intrarile intr-un punct si iesirile lafel sa vad ce iese....multumesc...

Link spre comentariu

Nu cred ca o sa iasa nici macar cea mai mica scanteie .....l-am testat "la sange" cu 2R pe canal ,apoi cu 1R pe canal(aici deja a inceput sa intrerupa) si l-am tinut la putere max. cu scurt la iesire timp de un minut....si nu a patit absolut nimic....Azi o sa fac testul ...

Link spre comentariu

Am incercat cu toate intrarile in paralel si iesirile deasemenea si vreau sa spun ca se aude foarte incet si distorsionat la maxim .....integratul nu a patit absolut nimic... dupa ce am facut acest test l-am reconectat cum era inainte,in dual-bridge...

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu

Am incercat cu toate intrarile in paralel si iesirile deasemenea si vreau sa spun ca se aude foarte incet si distorsionat la maxim .....integratul nu a patit absolut nimic... dupa ce am facut acest test l-am reconectat cum era inainte,in dual-bridge...

Deci te-ai lamurit cum sta treaba...

Link spre comentariu

Am incercat cu toate intrarile in paralel si iesirile deasemenea

Varianta ce ai incercat-o e gresita deoarece in capsula aia sint doua amplificatoare inversoare si doua neinversoare. Putere mai mare obtii in configuratia de mai jos - asa se conecteaza corect in paralel doua amplificatoare in punte; astfel se vor putea utiliza impedante de sarcina reduse la jumatatea valorii impuse de foaia de catalog a integratului.

Link spre comentariu

Multumesc @remus68 . O sa leg canalele ca in schema de mai sus ,in aceasta seara....

O singura intrebare mai am si anume:sa-i mai pun condensator de filtraj la iesire? ma gandesc ca fara acest cond. sa nu-mi "umfle" membranele difuzoarelor....

Link spre comentariu

Pentru a vedea daca ai componenta continua la una din iesiri, realizezi conexiunile intrarilor ca in imagine si lasi toate cele patru iesiri libere, fara sarcina si fara conexiunile dintre ele. Cu un voltmetru setat pe Vcc masori pe rind intre masa si fiecare din iesiri. Daca integratul este bun, nu vei avea componenta continua la nici o iesire si se pot realiza conexiunile iesirilor ca in imagine, fara a conecta vreun condensator electrolitic inseriat cu sarcina.

Link spre comentariu

Am legat canalele ca in schema de mai sus ....si cand alimentez ampliful gasesc la iesire tensiune alternativa ,iar difuzorul baraie ca naiba...dupa acest test integratul e ok...eu cred ca ,,,daca acest IC mergea si in Full-Bride in datasheet-ul lui trebuia sa apara si acesta schema....acum l-am conectat cum era inainte(cate 2 canale in punte) ...functioneaza foarte bine asa chiar si pe 2R/canal...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări