Vizitator stressLP Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 (editat) Buna ziua, am cautat deja pe forum dar nu am gasit decat un topic despre variatoarele cc care nu m-a lamurit deloc! Incep prin a spune ca nu ma pricep decat marginal la montajele electronice (doar la instalatii auto-moto, fiind mecanic moto si invatand de nevoie). ma intereseaza ori un magazin, ori o schema simpla pentru un variator in curent continuu. Vreau sa pot controla tensiunea unor banale rezistente din nichelina, mi-am pus in seile de la motocicleta rezistentele unor huse de scaun de masina si, desi la 0 grade isi fac treaba excelent, la temperaturi mai mari cam frig. deasemenea am si niste talpici incalziti care sint alimentati la 4.5 v dar rezista si la 15 v (i-am testat cu riscul distrugerii timp de 4 ore si n-au nimic) care la fel, fara controlul temperaturii nu fac mare lucru in sensul ca la ~15 grade afara sunt ok dar sub nu fac fata. la 14.8 v cat am eu incarcarea frig mult prea tare, deci iarasi nu e bine. am si mansoane incalzite care au un oarecare control al voltajului dar e numai cu 4 pozitii, off, start, low, high. si oricum nu ar face fata pentru ca mansoanele sunt mai puternice, 60 de w si chiar daca ar rezista la o sarcina mai mare sunt sigur ca la talpici ar fi prea mult si la sei prea putin. eniuei, alternatorul face fata, am rezerva de 250w peste toti consumatorii deci pentru cei care vor sa ma intrebe de treaba asta e ok. ceva idei? Multumesc anticipat! Editat Iunie 11, 2014 de stressLP Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 http://polyphase.ca/2012/04/17/pwm-controller-hacking/ Link spre comentariu
Vizitator stressLP Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 multumesc frumos! totusi, nu reusesc sa-mi dau seama ce potentiometru a folosit omul, v-am spus ma pricep marginal la electronica, nivelul meu e la schimbat ceva condensatori umflati de pe placi si stiu sa lipesc frumos, in rest... ) aveti putina rabdare cu mine va rog! Link spre comentariu
Dj Alex Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 multumesc frumos! totusi, nu reusesc sa-mi dau seama ce potentiometru a folosit omul, v-am spus ma pricep marginal la electronica, nivelul meu e la schimbat ceva condensatori umflati de pe placi si stiu sa lipesc frumos, in rest... ) aveti putina rabdare cu mine va rog! salut potentiometru este notat cu P4 si are valoarea de 50K ohmi Link spre comentariu
Vizitator stressLP Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 multumesc frumos! asa ceva, nu? http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/potentiometru-mono-50k-p-2081 Link spre comentariu
Dj Alex Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 exact ,spor la construit Link spre comentariu
Vizitator stressLP Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 azi mi-au venit jucarelele ce le-am comandat! sper ca in curand sa revin cu, sper eu, un montaj functional! Later Edit: ceva de vis! :( nu mai merge site-ul si nu m-a dus capul sa il salvez offline... mnah... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum