vikingul38 Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Am reparat si eu o vechitura de as 15201.....de fapt avea o lipitura rece , am schimbat semireglabilii si am reglat curentul de mers in gol (550 mv) si offsetul la iesire +/- 10 mv....acum merge binisor....pentru camera.... Nu de putin timp am mai intrat in posesia unui amplificator....care mi-a dat mult mai mare bataie de cap....(sunt doar amator in electronica)..... Paraia si avea zgomote ciudate pe ambele canale.....era umblata la semireglabili asa de tare ca erau desprinse cursoarele de pe ei.....pana la urma merge canalul dreapta Am schimbat si toti electroliticii de pe canalul dreapta....care NU -I DAU DE CAPAT.....si integratele ...partea finala dupa c206 - functioneaza bine.....insa preamplificarea NU.....am injectat semnal direct dupa ultimul integrat.... Ramane sa scot potentiometrele (de reglaj de ton) si in prealabil toate piesele de pe langa..... Un sfat.....as putea rascheta (scoate piesele) din preamplificator si sa incropesc unul cu alimentare diferita bineinteles cu alte piese...SE MERITA ???....am inteles ca aceste integrate Ba 741 nu sunt asa stralucite in audio....ce schema sa folosesc.....?? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Dacă ar fi tensiunea de alimentare ceva mai mare, ai putea folosi proiectul ăsta http://www.elforum.info/topic/109059-amplificator-simetric-simpludarlington/ În partea cu preurile nu mă pronunţ, o modificare totală ar aduce beneficii. Sînt şi integrate speciale ptr tonuri. Link spre comentariu
vikingul38 Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 M-am gandit la un preamplif cu tranzistori....sau cu TL 071 nu ma decid.......DEOCAMDATA vreau sa las acolo partea finala...... Link spre comentariu
vikingul38 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Uf ....am facut un canal...dar pe dreapta....am schimbat si verificat aproape toate piesele.....NIMIC.. O chestie ciudata.....la conectarea comutatorului pentru X1....tensiunea de +/- 10 mv reglata din semiregl de 2,5 K....e stabila...cand comut pe toata amplificarea (rezistenta 820 ohmi la masa) imi pleca tensiunea pe la 1 volt si 800 mv......nu inteleg.....poate sa aiba un scurt.....sau chiar komutatorul????!!! In ,,depanare,,am conectat (din greseala) acea rezistenta de 820 ohmi la c 101 spre masa.....nu inteleg... Am schimbat si ultimul CI pe canal dreapta cu TL 072 (stiu ca e stereo!!!)....si nimic... Am deconectat putometru de joase si am pus altul...nimic....pe BE (rez de 22 ohmi) al tranzistorului 2n3055 am 550 mv..... A si inca un amanunt ....cand injectez semnal pe pinul 4 al ultimului 741 se aude foarte tare si incepe progresiv sa amplifice foarte tare..... HELP..... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Vu-metrul nu ar trebui să înfluenţeze etajul final, verifică şi înlocuieşte toţi cond electrolitici din amplif, la fel semireglabilii, verifică toate rez verzi sau ce culoare or avea, pot fi defecte sau semidefecte la lipiturile terminalelor, verifică lipiturile, traseele să nu fie întrerupte, puţometrii dacă mai au contact cu pistele. Fiind prost făcut de la început, acum e şi mai greu de restaurat. Link spre comentariu
vikingul38 Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Uf....am revenit cu acest amplif tembel..... Ambele amplificatoare finale merg bine..dupa al 2 lea integrat...la fel si canalul stanga din preamplificare.... Insa in preamplificare dreapta nu reusesc sa dau de defect...am verificat toate rezistentele.....pe langa putometrii (si acestia isi fac treaba).. Am schimbat al doilea integrat ci 22 in schema - am amplificare daca injectez semnal la pinul 4 - puternic Am schimbat si primul CI 741 ca aveam catva volti (circa 2 v) pe pinul 10 si sigur nu trebuie -n-a mers - am mai pus un integrat 741 in locul lui si acum aveam 8 volti pe pinul 10...offff Integratele se alimenteaza bine pe pinii 6 si 11 cu +/- 8,3vcc Cred ca o sa raschetez toate piesele si introduc semnal direct in etajul final si asa orice telefon - tableta are semnal de peste 500 mV (inainte un deck scotea doar 200 mV) Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 741 de orice firmă are o împrăştiere mare a carateristicilor şi a derivei la ieşire, ptr asta are prevăzut reglajul de simetrie. Totuşi, cîţiva volţi la ieşire e prea mult. Să nu fie întreruperi pe cablaj sau rez cu terminalele fisurate, semidezlipite din corp. Link spre comentariu
Vizitator inmorthex Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 (editat) Si eu iti repet ce ti-a recomandat colegul de mai sus,e important,verifica toti conzi din aplif. sau schimba-i.SI dupa verifica altceva. Editat Octombrie 11, 2016 de inmorthex Link spre comentariu
dan_b11 Postat Martie 19, 2018 Partajează Postat Martie 19, 2018 Va salut, am salvat, din drumul spre tomberon, de curand un amplif AS15201 si in limita timpului am decis sa incerc sa-l restaurez putin. A stat ceva timp afara in aer liber(nu l-a plouat). Starea lui.. potentiometrele blocate toate, un buton de volum putin topit si la fel si fata de plastic intr-un colt. In rest este complet si plin de praf, etc. Starea de functionare necunoscuta. Primul pas, sper sa nu ii fie si ultimul , l-am facut bucati si am inceput sa curat/spal la el. Am ajuns la potentiometrii si din pacate unul dublu avea inauntru placuta suport pentru contactul mobil facuta bucati, deci nu se mai poate repara(cei simpli sunt in intregi si i-am desfacut si deblocat/spalat/uns). Intrebarea mea este gasesc ceva potentiometru asemanator la dimensiuni sa il pot schimba? Si o alta intrebare, daca are cineva vreun buton ca sa-l inlocuiesc pe cel topit? O alta problema, mai mult estetica, sper, este ca placa principala este incovoiata putin(lipsa punctelor de prindere si-a facut simtita prezenta), pot sa-i fac oare ceva sa o indrept? Inafara de prinderea de carcasa cu suruburi si distantiere, care oricum o sa o fac. De verificat am apucat sa verific doar finalii care sunt ok. Oricum nu ma grabesc tare(ca nici nu prea am timp) si le iau pas cu pas. O sa revin si cu niste poze. Multumesc Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 19, 2018 Partajează Postat Martie 19, 2018 Sa nu cumva sa incerci sa indrepti placa. O lasi asa, altfe risti f mult sa crape trasee. SI asa e bine de urmarit daca nu sunt incretite pe ici colo si eventual ceva lipituri imbatranite /reci. Pt componente incearca un anunt la Bazar - Cumparari. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Martie 19, 2018 Partajează Postat Martie 19, 2018 (editat) Am inteles, cu placa. O sa o verific mai in detaliu. La prima vedere nu arata foarte rau. La unul din finali s-a desprins cablajul unde sunt lipiti pinii. Au pus si ceva poze mai jos. url=https://postimg.org/image/5pjnzhb0b/][/url] Nu m-am prins inca, cum functioneaza functia edit la noul forum, asa ca incerc sa pun o poza care am omis-o la inceput Editat Martie 19, 2018 de dan_b11 [url=https://postimg.org/image/gp4vaxgt7/][img]https://s9.postimg.org/gp4vaxgt7/DSCN2996.jpg[/img][/url] Link spre comentariu
dan_b11 Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 Revin, am reusit sa intru in posesia unei placi noi si buton si am nevoie de ceva sfaturi/pareri: 1. Merita sa schimb toate rezistentele, diodele si tranzistorii? Se subintelege ca o sa schimb toti condensatorii si rezistentele variabile. Daca credeti ca merita schimbati tranzistorii(cei mici) cu ce variante as putea, ca nu cred ca mai gasesc sa cumpar BC171 de ex. si altii de seama lor. Tranzistorii 2n3055 la prima verificare par ok inca nu le-am masurat factorul de amplificare sa vad daca se si potrivesc intre ei. 2. Cum as putea reface serigrafia de pe panou? L-am curatat dar a iesit asa si asa si oricum este putin topit intr-un colt si trebuie chituit si slefuit si vopsit. @marian, nu am intrebat, pot sa continui pe acest topic care l-ati deschis dumneavoastra? Multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 Eu zic ca nu are rost sa schimbi si tranzistorii, cel putin nu acum. Mai intii fa-l sa mearga si repara tot ce este de reparat iar apoi, daca vei simti nevoia, poti schimba si tranzistorii. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 27, 2018 Autor Partajează Postat Martie 27, 2018 1 hour ago, dan_b11 said: @marian, nu am intrebat, pot sa continui pe acest topic care l-ati deschis dumneavoastra? Sigur ca da. PS: Fara "dvs" te rog Link spre comentariu
dan_b11 Postat Martie 28, 2018 Partajează Postat Martie 28, 2018 Multumesc Marian. Pana ajung sa cumpar condensatoarele am zis sa iau la puricat tranzistorii si am gasit in felul urmator: T102, 103,104 sunt bc251a iar T202, 203, 204 sunt bc251b. La masurat factorul de amplificare cei cu A au in jur de 150-200 iar cei cu B in jur de 400. I-am sortat si i-am pus inapoi imperechiati de genul T102 cu T202, T103 cu T203 si T104 cu T204 astfel incat sa aiba beta cat mai apropiati. Este bine cum am facut? Si o alta intrebare, D119 si D219 pe placa sunt 5.6V insa pe schema vad ca dupa ele ar trebui sa am 8.2 V. Cum este corect? La fel si D103 si D203 pe placa am 5.6V iar pe schema din cate inteleg eu sunt zenere de 8.2 V. Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum