Marian Postat Aprilie 23, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Uita-te cat mai atent pe placa sa nu ai lipituri reci, misca usor de componentele cu dimensiuni ceva mai mari, si urmareste daca se misca si pinii, eventual daca ai rabdare apuca-te si refa toate lipiturile prin canalul cu probleme. As mai sugera sa il supui la o cura generala de electrolitici se deasemeni de semireglabile, cele originale sunt destul de vechi si pot avea probleme. Link spre comentariu
Vizitator inmorthex Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 (editat) Lipiturile le-am facut deja. Nu e din preu. ,am pus intrarea la masa si o perioada am schimbat intrarile din etajul final si tot pe canalul respectiv face,deci exclus preu.Sa schimb electrolitici n-am facut. Explicatii ,de ce am pe iesirea etajului final un sunet ca un brum, masurat am 20,5V si cand fac atingere la iesirea etajului final cu un difuzor mic de 3w pe 4 ohmi isi revine ,merge brici?!Alte ideei ?! Editat Aprilie 23, 2015 de inmorthex Link spre comentariu
atupi Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 VAd pe aici multi iubitori ai electronicelor comuniste. Am la tara un Deck din acela cu 3 motorase in care caseta sta la orizontala si intra si iese pe un carucior, nu mai tin minte daca e Electromures sau El Industiala. Daca nu l-au aruncat ai mei este complet. Il vrea cineva ? Link spre comentariu
Vizitator inmorthex Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 Gata a venit caldura,acum face mai des. Deci nimeni nu ma ajuta ?! Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 Pai... Ai facut ce ti-a recomandat Marian? Ar mai fi varianta cu dusul la reparat. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 13, 2015 Autor Partajează Postat Mai 13, 2015 Uita-te cat mai atent pe placa sa nu ai lipituri reci, misca usor de componentele cu dimensiuni ceva mai mari, si urmareste daca se misca si pinii, eventual daca ai rabdare apuca-te si refa toate lipiturile prin canalul cu probleme. As mai sugera sa il supui la o cura generala de electrolitici se deasemeni de semireglabile, cele originale sunt destul de vechi si pot avea probleme. Fa ce am scris aici, tot ce am sugerat mai sus, si daca asa problema persista, abea apoi te poti gandi ca totusi ai probleme mai serioase. Link spre comentariu
Vizitator inmorthex Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 Am facut ,am facut toate lipiturile alea de pe canalul cu probleme,nu e din preu adica potentiomentru,am scos preu in aer si tot asa face.Iese 20,5v pe canalul cu pricina si se incinge rezistenta de 0,48 din partea stanga cum te uiti in fata numai atunci cand e conectata boxa. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 14, 2015 Autor Partajează Postat Mai 14, 2015 Pune si tu niste poze cu placa vazuta atat pe partea componentelor cat si pe partea cu lipituri, sa se vada toata placa, si fa cum poti ca pozele sa fie cat de cat clare, sa vedem cum arata acuma placa ta, apoi mai vedem. Link spre comentariu
Vizitator inmorthex Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 Normal ca am facut ce mi-a sugerat marian,deja am facut cand am pus intrebarea aici,singurul lucru ce n-am facut e ca nu am schimbat electrolitici.Acum cu capacul desfacut nu mi-a mai facut. Odata cand am pus capacul pe el n-a trecut 3 ore si gata mi-a facut ,l-am desfacut la loc si nu mai face. Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 (editat) Poate fi un electrolitic din apropiere radiatoarelor finalilor/prefinalilor...cu capacul desfacut temperatura din interiorul aparatului nu mai creste asa mult si condensatorul merge ok, dar cu capacul pus creste temperatura destul de mult, iar condensatorul (deja cu probleme) se incalzeste suficient cat sa dea "rateuri". O rezolvare (pe genunchi) ar fi montarea unui cooler care sa scoata aerul din carcasa. Pe de alta parte toti electroliticii din etajul final si-au cam trait traiul...in special butoiasele gri, din cate am inteles romanii nu au excelat la capitolul condensatori electrolitici. Eu i-am inlocuit pe toti, atat din etajul final cat si din corector, la un alt amplif romanesc. Editat Iulie 29, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 29, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2015 Normal ca am facut ce mi-a sugerat marian...singurul lucru ce n-am facut e ca nu am schimbat electrolitici... Pai tocmai ca nu ai facut cum am zis eu pentru ca: Uita-te cat mai atent pe placa sa nu ai lipituri reci, misca usor de componentele cu dimensiuni ceva mai mari, si urmareste daca se misca si pinii, eventual daca ai rabdare apuca-te si refa toate lipiturile prin canalul cu probleme. As mai sugera sa il supui la o cura generala de electrolitici se deasemeni de semireglabile, cele originale sunt destul de vechi si pot avea probleme. Adica schimbi absolut toti electroliticii din amplif cu altii neaparat noi si de aceleasi valori fiecare, faci asta si abea apoi vii si spui aici ca inca mai ai probleme, ( daca o sa mai ai, desi ma indoiesc ) altfel vorbim vorbe si discutam discutii. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 (editat) În plus, trebuie verificate rez chimice verzi, cu terminale lipite, de multe ori sînt crăpate exact în zona lipiturii sau chiar lipiturile sînt reci şi sîrma se ţine doar în vopsea. Sînt defecte urîte şi greu de găsit, în plus, afectează intermitent montajul. Semireglabilii sînt alt motiv de belele. Editat Iulie 29, 2015 de zal Link spre comentariu
Dominicue Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 (editat) Decat sa-ti pierzi timpul verificand rezistoarele vechi romanesti ( verzi cu terminale cositorite ) , mai le inlocuiesti cu altele mai de actulitate ( pelicula metalica ) sau daca gasesti MLT-uri rusesti sunt foarte bune. Semireglabili deasemenea trebuie inlocuiti, pentru a evita durile de cap, si asa cum au spus si colegii mai sus electrolitici inlocuiti toti . Editat Iulie 29, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
zal Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 Ca să fim cinstiţi, o treabă bună se poate face numai reconstruind sculele româneşti. Indiferent de patriotism, adevărul trebuie să primeze. Link spre comentariu
Dominicue Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 Ca să fim cinstiţi, o treabă bună se poate face numai reconstruind sculele româneşti. Indiferent de patriotism, adevărul trebuie să primeze. CORECT. Si haideti sa fim sinceri, cine isi baga nasul intr-o scula dupa restaurare ??, se poate conserva aspectul exterior daca se doreste un look autentic. Am restaurat si eu un majak 203 care exterior arata autentic si la interior l-am modernizat atat cat s-a putut si i-am mai adus mici imbunatatiri pe partea mecanica, credeti ca toti cunoscutii mei care au vazut minunea au fost interesati de ce i-am facut eu la interior ???? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum