Untold Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 Va salut. Astazi am taiat cu flexul si o panza subtire, un bec dintr-un spot care era ars si am recuperat oglinda. Operatia a durat aprox 4 min si s-a fisurat f putin intr-o parte. Ma gandeam ca in aceasta oglinda sa bag un led de 1W, am posibilitatea sa recuperez multe astfel de becuri arse. Mi-ati putea oferi si alta solutie pentru indepartarea becului din interior pt a putea refolosi oglinda? Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 Cu multa rabdare si o surubelnita dreapta foarte mica se poate "macina" manual acel ciment alb si ramane sticla intreaga si curata. Am facut treaba asta acum vre-o 7 ani si nu mai retin exact cat a durat procesul... Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 Daca ai un Dremel (sau ceva asemanator) ii pui in varf o freza si...spor la treaba. Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2014 (editat) Dar daca infasor o bucata de nichelina la baza oglinzii, o inrosesc, o las cam 1 min acolo, dupa care scufund oglinda in apa rece pana la nichelina...credeti ca ar plesni datorita socului termic? Am taiat asa o sticla de whisky... Editat Iunie 11, 2014 de Untold Link spre comentariu
mihaighe Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 Dar daca infasor o bucata de nichelina la baza oglinzii, o inrosesc, o las cam 1 min acolo, dupa care scufund oglinda in apa rece pana la nichelina...credeti ca ar plesni datorita socului termic? Am taiat asa o sticla de whisky... Spui ca ai multe becuri arse,ce te costa sa incerci?. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 Nu știu de ce te omori atâta să modifici niște oglinzi nepotrivite . Ledurile necesită alte sisteme optice decît becurile cu incandescență din cauza unghiului de dispersie a luminii. Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 12, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2014 Nu știu de ce te omori atâta să modifici niște oglinzi nepotrivite . Ledurile necesită alte sisteme optice decît becurile cu incandescență din cauza unghiului de dispersie a luminii. Nu ma omor, am decupat doar o singura oglinda. E doar un experiment, inca n-am bagat un led in oglinda, o sa vad cum se comporta si-o sa pun si poze la o rezolutie mai buna. Ma gandeam sa folosesc cumva la ceva acele oglinzi, care mie imi par facute foarte fain. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 12, 2014 Partajează Postat Iunie 12, 2014 1. Validae are justa dreptate 2. Ca sa-ti raspund totusi efectiv la intrebare, am facut si eu asa ceva prin indepartarea "cimentului" cum ti-a spus Ghimpe-- deja, avantajul este ca nu se sparge nimic, oglinda ramane intreaga Apoi poti sa tai canalul excesiv care ramane - trebuie o scula cu carborund sau dimantata sa prinda in sticla. In final se poate slefui cu smirghel fin (auto) care in general merge pe sticla. Uite aici poze cu realizarea mea (demult facuta) http://s25.postimg.org/hypph8yi7/dicroic.jpg Si cireasa de pe tort: nu merita sa incerci din cauza cromatica Oglinda respectiva este dicroica, dintr-un strat subtire de metal care lasa sa treaca radiatia infrarosie (permite racirea becului prin radiere) dar reflecta lungimile de unda mai mici. Adica reflecta preponderent radiatii spre albastru si "pierde" din radiatiile spre rosu. In poza se vede ca trece prin oglinda in special rosu. Rezultatul: lumina reflectata este mult mai albastra decat a sursei propriu-zise. Asta e benefic pentru un bec cu incandescenta, care este dus spre "daylight" dar pentru un LED se obtine o radiatie enervant de albastruie si probabil ca daca puteam determina CRI acesta era ridicol de mic, poate negativ - nu vrei asa ceva. In plus Ledul nu emite mare lucru IR, deci nu beneficiaza de racire prin radiatie cu sau fara oglida dicroica, racirea fiind prin conductie. Sper ca cineva intelege ce zic... Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 12, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2014 Am inteles cat de cat, multumesc. Am niste leduri warm white de 1W si ma gandeam sa le folosesc. Am pus un led in oglinda si imi focalizeaza bine lumina ledului, depinde de distanta ledului fata de oglinda - e acelasi reglaj ca la lanternele cu bec obisnuit. N-am apucat sa fac o poza dar nici n-am obs acea nuanta rosiatica sa iasa prin oglinda. O sa ma mai uit o data, poate mi-a scapat. Oricum, multumesc pt explicatiile pertinente, revin cu poza. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Iunie 12, 2014 Partajează Postat Iunie 12, 2014 Daca ii pui oglinda aia, o sa ingustezi foarte mult unghiul de iluminare-presupun ca nu vrei sa faci lanterna. Plus ca in oglinda aia nu ai spatiu sa ii pui radiator Vezi ca pe sectiunea bursa, userul soringt are de vanzare diferite sisteme optice pentru leduri de 1W. Link spre comentariu
Alexutz Postat Iunie 12, 2014 Partajează Postat Iunie 12, 2014 Oglinzi pentru leduri sunt de la 2-3 lei in sus si merita; e specificat unghiul de deschidere si nu mai trebuie sa faci zeci de teste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum