Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acer aspire 5612wlmi imagine cu nuanta pe rosu

descartees20

Postări Recomandate

Am urgent nevoie de un sfat la un laptop acer aspire model 5612wlmi care se aprinde cu o nuanta rosie pe ecran iar dupa 10 min devine intunecata imaginea. 

Am schimbat display,invertor,pe monitor extern totul este ok.

Nu am schimbat panglica,sa fie de vina tocmai panglica sau placa video?

Cu alt display nu se mai vede cu nuanta de rosu ci doar intunecata imaginea.

A mai patiti cineva asa ceva? Ce pot sa ii fac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• descartees20

6

• riderinblack

5

• ghimpe--

2

• FLORIN IORDACHE

2

Nuanta rosiatica vine cel mai probabil de la lampa CCFL obosita.

ok,dar daca am pus nu unu ci doua display-uri sa elimin varianta lampi....asta ma enerveaza

ok,dar daca am pus nu unu ci doua display-uri sa elimin varianta lampi....asta ma enerveaza

stie cineva daca este posibil sa fie din panglica? 

Link spre comentariu

Ai dat prea putine detalii ca sa primesti un raspuns mai concludent. Daca ai schimbat ecran (display + lampa) si invertor si tot se vede intunecat atunci verifica daca invertorul primeste comanda de BKL ON. Daca imaginea pe rosu ar putea avea legatura cu cablul LVDS, ecranul neiluminat are legatura cu lampa - invertor - comanda invertor. Iti trebuie un minim de ustensile (multimetru, surubeltine) si ceva cunostiinte ca sa poti sa il repari singur.

Link spre comentariu

Ai dat prea putine detalii ca sa primesti un raspuns mai concludent. Daca ai schimbat ecran (display + lampa) si invertor si tot se vede intunecat atunci verifica daca invertorul primeste comanda de BKL ON. Daca imaginea pe rosu ar putea avea legatura cu cablul LVDS, ecranul neiluminat are legatura cu lampa - invertor - comanda invertor. Iti trebuie un minim de ustensile (multimetru, surubeltine) si ceva cunostiinte ca sa poti sa il repari singur.

nu am schimbat lampa...am pus alt display

ms pt sfat

Link spre comentariu

Da,acum am vazut domnule Riderinblack tm ca a scris si dansul ca a incercat si pe un monitor extern si ca este totul ok,scuze nu am fost eu atent.....asta e se mai se intampla si la case mai mari.... :95

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări