Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte Meloman 12'' (G1250 vs E12-250N)

Vizitator Shock_4u

Postări Recomandate

Vizitator Shock_4u

Am o pereche de incinte meloman pe 12''. Volum interm aproximativ: 44-48 litri.Pe partea de inalte am sa le echipez cu PHT 411 iar ca woofer nu sunt hotarat ce sa aleg intre G1250 si E12-250N.Din simulare G1250 coboara mai bine, in schimb E12-250N are kick-ul mai pronuntat. (diferenta de pret dintre cele doua nu este o problema)E12-250N are magnet pe neodyum, G1250, clasic, SPL la putere maxima este mai mare pe E12, nu stiu cum stau cu compresia termica...Voi ce ati alege, si de ce?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

1

• LUCI

1

• radue

1

• MARLANU

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Shock_4u

Normal ca vreau si bass! Dar vreau si SPL. Pe care l-ai alege si de ce, in conditiile in care nu conteaza diferenta de pret dintre cele 3 modele: HP12S, G1250 si E12-250N?

Link spre comentariu
Vizitator Shock_4u

De acord, poate nu am fost eu suficient de explicit. cutiile le am deja! Si daca scad volumul ocupat de manere, difuzoare si o ranforjare ajung pe undeva pe la 40-42litri.Si in conditiile acestea, tot HP12S coboara mai mult?!Inca odata imi cer scuze daca te stresez, dar vreau sa le echipez si sa sune bine si tare in final ;)

Link spre comentariu

Simularile sunt doar ca sa-ti faci o idee despre cate paote difuzorul.Simularile sunt exact doar atunci cand o sa folosesti simualrea de calcualtor, combianta cu raspunsul difuzorului si cu toate elementele care influenteaza raspunsul in frecventa in mediul in care vei folosi boxa...deci cam in 99% din cazuri simualrile sunt doar ceea ce am spus mai sus, si anume doar ca sa-ti faci o idee despre cate paote difuzorul...Ti-as recomanda, daca ai posibilitatea sa ascultia cele difuzoare pe la alti ca sa vezi care coboara pe gustul tau.HP-12S are parametrii buni pentru incinta inchisa ( Qts de peste 0.6 ), deci intr-o incinta bassreflex vei avea un bas destul de lung.Nu am parametrii lui E12-250N si celuilalt la indemana acum, dar o sa ma uit peste ei si sa vad care ar fi bun pentru fullrange.Totusi, vezi ca din aprametrii HP-12S este mai mult pt satelit...dar cu toate acestea aprca ar merge Hp-12S...o sa fac ceva simualri sa vad ce iese si mai vb atunci.

Link spre comentariu

Eu am lucrat cu Hp-12S si merge excelent.Am pus difuzoarele in incinte de 60 de L acordate la 50 Hz.Ca inalte am folosit Sal DP35.Acum daca vrei kick calumea merg perfect suna fain pe voce si nu au un bas lung.Merg destul de bine ca fullrange(depinde de gusturi) si perfect ca sateliti.Pt pretu lor sunt multumit de ce stiu sa faca.

Link spre comentariu

Normal ca vreau si bass! Dar vreau si SPL. Pe care l-ai alege si de ce, in conditiile in care nu conteaza diferenta de pret dintre cele 3 modele: HP12S, G1250 si E12-250N?

cred ca cel mai bine ar fi sa te intelegi cu Vasile sa-i faci o vizita si sa probezi difuzoarele pe incinta tatrebuie sa o acordezi pt asta la un 50Hz....
Link spre comentariu
Vizitator Shock_4u

Salut Dan!Da stiu, dar am uitat sa mentionez ca nu le las inchise ci le montez un rezonator in locul orificiului in care initial era amplasat tweeterul.Deci ma intereseaza daca E12-250N s-ar comporta cat de cat acceptabil in ele si m-am gandit sa le acordez pe la 60-65Hz.Merci!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări